3 ζωμοί για αποτοξίνωση του ήπατος

Η υγεία του ήπατος αποτελεί έναν βασικό παράγοντα για τη διατήρηση της συνολικής σας υγείας και ευεξίας. Πολλοί παράγοντες μπορούν να βλάψουν το συκώτι σας και γι' αυτό το λόγο σας συνιστούμε να ακολουθείτε κάποια θεραπεία καθαρισμού μια στο τόσο.

Αυτή η εποχή του χρόνου θεωρείται ιδανική για να αφιερώσετε λίγο παραπάνω χρόνο στον εαυτό σας και στην υγεία σας και να προσέξετε λιγάκι παραπάνω τα κιλά σας. Ένα από τα πρώτα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε για την καλύτερη φροντίδα του εαυτού σας είναι να βεβαιωθείτε ότι το συκώτι σας λειτουργεί σωστά. Αν δεν λειτουργεί σωστά, θα είναι αρκετά δύσκολο να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας και της υγείας σας.

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για την αποτοξίνωση του ήπατος και θα σας δείξουμε πώς να εξαλείψετε τις επιβλαβείς τοξίνες από το σώμα σας γρήγορα, οικονομικά και με φυσικό τρόπο καταναλώνοντας σε τακτική βάση τους παρακάτω ζωμούς που φτιάχνονται πραγματικά πολύ εύκολα. Είναι ιδανικοί για την υγεία σας και πολύ νόστιμοι. Δοκιμάστε τους!

Γιατί πρέπει να αποτοξινώνετε το συκώτι σας;

Συνέχεια ακούμε ανθρώπους να μιλούν για το πόσο σημαντικό είναι να καθαρίζετε το συκώτι σας από τις τοξίνες, αλλά γιατί; Το συκώτι αποτελεί ένα βασικό κομμάτι της υγείας σας αφού είναι υπεύθυνο για την απομάκρυνση όλων των επιβλαβών ουσιών που βρίσκονται στο σώμα. Ωστόσο, το σώμα πολύ συχνά μπορεί να υπερφορτώνεται από τοξίνες προκαλώντας τον κορεσμό του ήπατος.

Τι δηλητηριάζει το συκώτι;

  • Η κακή πέψη των τροφών.
  • Οι τροφές που είναι πλούσιες σε ανθυγιεινά λιπαρά.
  • Οι περιττές ζωικές πρωτεΐνες.
  • Τα πρόσθετα τροφίμων: συντηρητικά, χρωστικές ουσίες, αρωματικά πρόσθετα, κτλ.
  • Το αλκοόλ.
  • Ο καπνός και κάθε είδος τοξικής συνήθειας.
  • Η μόλυνση.
  • Τα αρνητικά συναισθήματα.

Όπως βλέπετε υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να βλάψουν το συκώτι σας και γι’ αυτό το λόγο σας προτείνουμε να εφαρμόζετε μια μέθοδο καθαρισμού μια στο τόσο για την καλύτερη λειτουργία του ήπατος.

Οι παρακάτω ζωμοί αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή και μπορείτε να τους καταναλώνετε που και που.

Ζωμός ή χυλός;

Αν και αυτό το άρθρο απευθύνεται στην αποτοξίνωση του ήπατος με ζωμούς μπορείτε επίσης να λιώνετε αυτά τα λαχανικά και να τα καταναλώνετε σαν χυλό που σίγουρα θα σας κάνει να αισθάνεστε περισσότερο χορτάτοι και θα σας επιτρέψει να τον ενσωματώσετε στα γεύματά σας.

Ωστόσο, οι ζωμοί έχουν το εξής πλεονέκτημα: Μπορείτε να πίνετε μεγαλύτερες ποσότητες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας με αποτέλεσμα να έχουν μεγαλύτερη επίδραση στη διαδικασία του καθαρισμού.

Στόχος σας είναι να καταναλώνετε καθημερινά ένα λίτρο από αυτούς τους ζωμούς για 15 ημέρες το μήνα. Μπορείτε να καταναλώνετε καθημερινά τον ίδιο ζωμό, να τους εναλλάσσετε ή να αλλάζετε μερικά από τα υλικά τους. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος κατανάλωσης αυτών των ζωμών είναι με άδειο στομάχι, μισή ώρα πριν το γεύμα σας.

Μην ξεχνάτε να προσθέτετε στο ζωμό ή στο χυλό σας λίγο ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας και θαλασσινό αλάτι (αντί για επιτραπέζιο αλάτι).

Αγκινάρα, μήλο και λεμόνι

Οι αγκινάρες είναι γνωστές για την ικανότητά τους να προστατεύουν το συκώτι. Μπορείτε να καταναλώνετε το λαχανικό σκέτο ή να πίνετε το ζωμό από τα φύλλα του. Για το συγκεκριμένο ζωμό θα χρησιμοποιήσουμε και τα δυο μέρη του.

Η πικρή γεύση της αγκινάρας θα εξισορροπηθεί με τη γλυκύτητα του μήλου. Αυτό το φρούτο είναι ιδανικό για τη λειτουργία του ήπατος, πέρα των πολλών άλλων ωφέλιμων ιδιοτήτων που διαθέτει.

Τέλος, το λεμόνι θα προσφέρει σε αυτό το ζωμό μια όξινη γεύση ενώ, παράλληλα με τις απίστευτες ιδιότητες που διαθέτει, θα βοηθήσει το σώμα να χωνέψει τα λίπη διευκολύνοντας τη  διαδικασία επεξεργασίας που αναμένεται να εκτελέσει το συκώτι.

rophima

Σέλινο, βρώμη και πιπερόριζα

Το σέλινο είναι μια εξαιρετική τροφή για τον καθαρισμό: όχι μόνο βελτιώνει τη λειτουργία του ήπατος και της χοληδόχου κύστης αλλά βοηθά επίσης και τα νεφρά σας γεγονός που το καθιστά απαραίτητο συστατικό για κάθε θεραπεία καθαρισμού. Επιπλέον, χαρίζει στους ζωμούς μια τέλεια γεύση.

Η βρώμη, εκτός από το ότι χαρίζει στο ζωμό μια διαφορετική νότα, περιέχει φυτικές ίνες και πρωτεΐνες που θα σας βοηθήσουν να αποβάλλετε τις τοξικές ουσίες που βρίσκονται στο σώμα σας. Επιπλέον, αυτό το δημητριακό είναι πολύ θρεπτικό και βελτιώνει τη λειτουργία του εντέρου το οποίο θα πρέπει να λειτουργεί σωστά για να είναι αποδοτικός και αποτελεσματικός ο καθαρισμός.

Τέλος, μια πρέζα πιπερόριζας θα βοηθήσει το σώμα σας να χωνέψει τα λίπη που κάνουν το συκώτι σας να δουλεύει ακόμη πιο σκληρά.

vromi

Λάχανο, γογγύλια και κουρκουμάς

Υπάρχουν πολλά σταυρανθή λαχανικά (μπρόκολο, κουνουπίδι) που ενισχύουν τα ένζυμα του ήπατος και προλαμβάνουν την ανάπτυξη καρκινογόνων κυττάρων.

Τα γογγύλια, τα οποία χρησιμοποιούνται συχνά στους ζωμούς, είναι εξίσου καλά για την πέψη των λιπαρών, καθιστώντας τα ουσιαστικό μέρος μιας διατροφής με σκοπό τον καθαρισμό του σώματός σας.

zomos

Τέλος, ο κουρκουμάς εκτός από το ότι είναι ένα αντικαρκινικό και αντιφλεγμονώδες φυτό, βοηθά στην εξάλειψη της χολής και συνεπώς στον καθαρισμό του ήπατος. Απλά προσθέτετε μια κουταλιά της σούπας σε κάθε λίτρο ζωμού.

Κατηγορίες: Φυσικές Θεραπείες Ετικέτες:
Ίσως σας αρέσουν