5 συμβουλές για να βελτιώσετε τη σχέση σας

Είτε είναι μια νέα σχέση είτε παλιά, θα πρέπει να τη φροντίζετε επί καθημερινής βάσης προκειμένου να είναι δυνατή. Μην αφήνετε τη ρουτίνα να εξαλείψει το πάθος σας.

Κάθε σχέση ξεκινά γεμάτη με χαρά και ενέργεια. Ωστόσο, μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε ακριβώς το αντίθετο αν δεν τη φροντίζετε σωστά.

Μερικές φορές λόγω ρουτίνας ή απλής αμέλειας, η σχέση σας μπορεί να αρχίσει να παίρνει μια απότομη κλίση προς τα κάτω.

Σας προτείνουμε: 5 ασκήσεις που κάθε γυναίκα πρέπει να κάνει για καλύτερη σεξουαλική επίδοση

Γι’ αυτό το λόγο, θα μοιραστούμε σήμερα μαζί σας πέντε συμβουλές που μπορεί να εμποδίσουν τη διάλυσή της.

Δεν έχει σημασία πότε θα αποφασίσετε να τις δοκιμάσετε ή το πόσο συχνά βλέπετε το άλλο σας μισό. Αυτό που έχει σημασία είναι να τις εφαρμόζετε σε καθημερινή βάση.

1. Οργανώστε το περιβάλλον σας

sxesi

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι τα πάντα γύρω σας βρίσκονται σε μια χαοτική κατάσταση που σας δυσκολεύει να συγκεντρωθείτε; Μερικές φορές αυτή η αταξία λειτουργεί ως υπενθύμιση ότι η ζωή ή το μυαλό σας χρειάζονται λίγο συγύρισμα.

Λόγω αυτού, η φροντίδα του σπιτιού και των χώρων που μοιράζεστε με το σύντροφό σας είναι ένα σημαντικό βήμα για τη διατήρηση της σχέσης σας σε ισορροπία.

Η αρμονία είναι πολύ σημαντική, επομένως αφιερώστε λίγο χρόνο για να ξεκαθαρίσετε τα πράγματα γύρω σας. Αν ζείτε σε χαοτική κατάσταση τότε και η σχέση σας θα είναι χαοτική. Προσπαθήστε να φροντίζετε το περιβάλλον σας.

2. Να γράφετε γράμματα

Έχετε γράψει ποτέ γράμμα στο σύντροφό σας; Στις μέρες μας αυτή η πρακτική φαίνεται κάπως ξεπερασμένη καθώς χρησιμοποιούνταν αιώνες πριν καθώς ήταν ο μοναδικός τρόπος για να εκφράσει κανείς την αγάπη του στο αγαπημένο του πρόσωπο. Αν και θεωρείται παλιά πρακτική, το γράψιμο είναι εξαιρετικά ωφέλιμο.

Το γράψιμο, σας επιτρέπει να απελευθερώσετε τον εαυτό σας και να εξωτερικεύσετε τα βαθύτερα συναισθήματά σας για κάποιον. Μπορείτε να εκμυστηρευτείτε τα αληθινά σας αισθήματα και να εκφράσετε ακριβώς ό,τι νιώθετε για το σύντροφό σας μέσα από αυτό το γράμμα.

Διαβάστε: Ωριμότητα σημαίνει να μπορείτε να χαμογελάτε με το παρελθόν σας

Πιθανότατα σκέφτεστε ότι ο σύντροφός σας ήδη γνωρίζει πώς αισθάνεστε για εκείνον αλλά αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε όλοι.

3. Να αγκαλιάζεστε κάθε μέρα

agkalia

Αν είστε μαζί εδώ και μερικά χρόνια, συνήθως τα σημάδια στοργής μειώνονται. Ορισμένα ζευγάρια μάλιστα διστάζουν να δείξουν δημόσια στοργή στο σύντροφό τους καθώς αισθάνονται άβολα. Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι αυτό δεν συμβαίνει σχεδόν ποτέ στην αρχή μιας σχέσης.

Γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντικό να αγκαλιάζεστε κάθε μέρα ως μια άσκηση υπενθύμισης ότι δεν πρέπει ποτέ να αγνοείτε ο ένας τον άλλο. Η αγκαλιά φέρνει το ζευγάρι πιο κοντά. Επίσης σας επιτρέπει να δείξετε πόσο αγαπάτε ο ένας τον άλλο.

4. Μπορείτε να κάνετε σχέδια χωριστά

Ο σύντροφός σας αποτελεί μέρος της ζωής σας αλλά υπάρχουν στιγμές που δεν είναι απαραίτητο να είναι παρόν. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν ότι όταν βρίσκονται σε σχέση, πρέπει να είναι με αυτό το άτομο όλη την ώρα – μεγάλο λάθος.

Δεν χρειάζεται να έχετε τους ίδιους φίλους. Είτε είστε γυναίκα είτε άνδρας, πάντα θα υπάρχουν άτομα γύρω σας με τα οποία ο σύντροφός σας μπορεί να μην θέλει να συναναστραφεί καθώς τα θέματα των συζητήσεων μπορεί να μην τον/την ενδιαφέρουν.

Ανακαλύψτε: Τα οφέλη του καφέ και των φίλων

Έχετε κοινή ζωή, έχετε αποφασίσει να ακολουθήσετε το ίδιο μονοπάτι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είστε κολλημένοι ο ένας πάνω στον άλλο. Η διατήρηση του προσωπικού χώρου είναι κάτι βασικό αν θέλετε να έχετε μια υγιή σχέση.

5. Κάντε έρωτα χωρίς βιασύνη

erotas

Η ερωτική επαφή είναι ένα ευχάριστο γεγονός που πρέπει πάντα να απολαμβάνετε χωρίς να βιάζεστε.

Ωστόσο, με τη δουλειά, τις υποχρεώσεις και τα απαιτητικά προγράμματα δεν είναι πάντα εφικτό. Ακόμη και αν είναι δύσκολο, θα πρέπει να προσπαθείτε να αφιερώνετε χρόνο και να απολαμβάνετε ο ένας τον άλλο.

Αν αρχίσετε να κάνετε έρωτα βιαστικά τότε θα πέσετε θύματα μιας απαίσιας ρουτίνας ή μπορεί να αρχίσετε να το παραλείπετε καθώς δεν θα είναι πλέον και τόσο ευχάριστο. Πάντα υπάρχουν νέα πράγματα που μπορούμε να μάθουμε για το σώμα μας. Μην αφήσετε το σεξ να μετατραπεί σε μια μηχανική πράξη. Απολαύστε το!

Είστε έτοιμοι να ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές με το σύντροφό σας; Μια σχέση δεν μπορεί να προχωρήσει από μόνη της: χρειάζεται φροντίδα, περιποίηση και πάνω από όλα δυο ανθρώπους που να ενδιαφέρονται πραγματικά για αυτή. Αν αυτά τα πράγματα δεν υπάρχουν μέσα στη σχέση σας τότε μπορεί να θέλετε να κάνετε μερικές αλλαγές.

Πριν φύγετε, δείτε: Η τέλεια σχέση

Πάνω από όλα, αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να δείξετε στο σύντροφό σας πόσο τον/την αγαπάτε. Αρχίστε να τις εφαρμόζετε καθημερινά ξεκινώντας από σήμερα και θα δείτε πόσο πιο δυνατή θα γίνει η σχέση σας.

Κατηγορίες: Σεξ και σχέσεις Ετικέτες:
Ίσως σας αρέσουν