5 σπιτικές ασκήσεις για την καραντίνα του κορωνοϊού

Λόγω του κορωνοϊού,τα γυμναστήρια και τα αθλητικά κέντρα έχουν κλείσει. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε να γυμνάζεστε. Θα σας δείξουμε μερικές ασκήσεις για το σπίτι.
5 σπιτικές ασκήσεις για την καραντίνα του κορωνοϊού

Τελευταία ενημέρωση: 27 Απρίλιος, 2020

Με τις περισσότερες δραστηριότητες να έχουν ανασταλεί λόγω κορωνοϊού, η καραντίνα αυξάνει τον καθιστικό τρόπο ζωής για πολλούς ανθρώπους. Ως εκ τούτου, γνωρίζοντας κάποιες ασκήσεις για την καραντίνα θα μείνετε σωματικά και ψυχολογικά υγιείς.

Θυμηθείτε ότι η σωματική δραστηριότητα έχει θετικές επιπτώσεις στην υγεία. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η άσκηση συνδέεται με μια μακροχρόνια ζωή αφού μειώνει τον κίνδυνο των χρόνιων παθήσεων όπως τα καρδιακά προβλήματα, ο διαβήτης, οι πνευμονικές παθήσεις και πολλά άλλα.

Ομοίως, η άσκηση βοηθά στη διαχείριση της ψυχικής σας υγείας και των συναισθημάτων σας. Αυτό είναι σημαντικό επειδή η σημερινή κατάσταση κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται άγχος, πανικό και στρες. Θέλετε να δοκιμάσετε αυτές τις ασκήσεις για την καραντίνα;

5 ασκήσεις για την καραντίνα του κορωνοϊού

Σε περιόδους όπως την τωρινή, οι συνήθειες που συμβάλλουν στην ισχυρή άμυνα του οργανισμού μας γίνονται πιο σημαντικές. Ως εκ τούτου, παρά την καραντίνα, η γενική σύσταση είναι να συνεχίσετε να γυμνάζεστε.

Μια μελέτη στο Journal of Sport and Health Science έδειξε ότι η σωματική άσκηση συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης.

Φυσικά, αυτό προϋποθέτει μια ισορροπημένη διατροφή και υγιεινές συνήθειες. Επιπλέον, η άσκηση πρέπει να προσαρμοστεί στις ανάγκες κάθε ατόμου. Δεν έχουν όλοι την ίδια φυσική κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση, αυτή τη στιγμή, είναι σημαντικό να μείνετε καλά.

Με βάση λοιπόν αυτό, θα σας δείξουμε μερικές ασκήσεις για την καραντίνα. Αν είστε αρχάριοι ξεκινήστε με 20 λεπτά άσκησης, οι πιο προχωρημένοι μπορείτε να γυμνάζεστε έως και 40 λεπτά.

1. Πηδηματάκια επί τόπου

Τα πηδηματάκια επί τόπου είναι ένας καλός τρόπος για να αυξήσετε τον καρδιακό ρυθμό σας χωρίς να ασκείτε υπερβολική πίεση στις αρθρώσεις σας. Συνιστούμε να ξεκινήσετε έτσι, για να ζεσταθούν οι μυς σας και να προετοιμαστούν για τις άλλες ασκήσεις.

2. Burpees

Τα burpees είναι μια άσκηση για όλο το σώμα, καθώς περιλαμβάνει αντοχή, δύναμη και συντονισμό. Σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού Health & Fitness Journal, βοηθούν στην αύξηση της φυσικής κατάστασης και στη μείωση της κόπωσης.

3. Ασκήσεις για την καραντίνα: Υψηλό άλμα γόνατος

Αυτή η άσκηση βοηθά στην αύξηση του καρδιακού σας ρυθμού. Επιπλέον, συμβάλλει στην ενίσχυση των διαφορετικών μυϊκών ομάδων στο σώμα σας. Για παράδειγμα, γυμνάζει τους κοιλιακούς σας και το κάτω μέρος του σώματος. Γενικά, είναι μια δραστηριότητα που συνδυάζει την τυπική κίνηση του τρεξίματος με το πήδημα με τα πόδια ψηλά.

4. Κάμψεις με υποβοήθηση

Κάμψεις ασκήσεις για την καραντίνα

Μια από τις ασκήσεις για την καραντίνα που δεν πρέπει να παραλείψετε είναι οι κάμψεις. Παρόλο που υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τις κάνετε, συμπεριλαμβανομένων των κλασικών push-ups, εδώ μιλάμε για κάμψεις με υποβοήθηση. Περιλαμβάνουν διαφορετικές ομάδες μυών και θα ενισχύσετε τη σωματική σας αντοχή. Επιπλέον, βοηθούν στην ενίσχυση των κοιλιακών σας.

5. Γέφυρα με τα πόδια στον τοίχο

Η γέφυρα με τα πόδια στον τοίχο είναι μια άσκηση που βοηθά να τονώσετε τους γλουτούς σας.

Συστάσεις για αυτές τις ασκήσεις για την καραντίνα

Όπως μπορείτε να δείτε, κάθε μία από αυτές τις ασκήσεις σάς βοηθά να γυμνάσετε διαφορετικές ομάδες μυών. Επίσης, αυξάνετε την καρδιαγγειακή σας δραστηριότητα. Ωστόσο, δεν θα δείτε αποτελέσματα σε μια νύχτα ή μετά την πρώτη φορά. Εάν θέλετε να αποφύγετε τις επιδράσεις ενός καθιστικού τρόπου ζωής κατά τη διάρκεια της καραντίνας, είναι σημαντικό να ασκείστε με συνέπεια.

Ως εκ τούτου, είναι καλή ιδέα να οργανώνετε τις δραστηριότητές σας καθημερινά. Στη συνέχεια, φροντίστε να προσθέσετε χρόνο για να κάνετε αυτές τις ασκήσεις. Όπως είπαμε, οι ρουτίνες μεταξύ 20 και 40 λεπτών είναι πολύ καλές. Επίσης, είναι βρείτε έναν χώρο, όπου μπορείτε να κάνετε αυτές τις προπονήσεις άνετα. Ξεκινήστε τώρα!

Μπορεί να σας ενδιαφέρει ...
Κορωνοϊός: Πώς να μην κολλήσετε όταν ψωνίζετε
Με ΥγείαRead it in Με Υγεία
Κορωνοϊός: Πώς να μην κολλήσετε όταν ψωνίζετε

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει διαταράξει κάθε πτυχή μας. Πρέπει τώρα να μιλήσουμε για το πώς να μην κολλήσετε τον κορωνοϊό όταν ψωνίζετε.  • Ruegsegger, G. N., & Booth, F. W. (2018). Health benefits of exercise. Cold Spring Harbor Perspectives in Medicine, 8(7). https://doi.org/10.1101/cshperspect.a029694
  • Williamson J, Pahor M. Evidence regarding the benefits of physical exercise. Arch Intern Med. 2010;170(2):124–125. doi:10.1001/archinternmed.2009.491
  • Nieman DC, Wentz LM. The compelling link between physical activity and the body’s defense system. J Sport Health Sci. 2019;8(3):201–217. doi:10.1016/j.jshs.2018.09.009
  • Klika, Brett & Jordan, Chris. (2013). High-intensity circuit training using body weight: Maximum results with minimal investment. ACSM’s Health and Fitness Journal. 17. 8-13. 10.1249/FIT.0b013e31828cb1e8.
  • Yoon JO, Kang MH, Kim JS, Oh JS. Effect of modified bridge exercise on trunk muscle activity in healthy adults: a cross sectional study. Braz J Phys Ther. 2018;22(2):161–167. doi:10.1016/j.bjpt.2017.09.005