8 ερωτήματα που πρέπει να θέσετε στον εαυτό σας πριν ξεκινήσετε μια καινούργια σχέση

Το έχετε ξανακούσει: για να ξεκινήσετε μια καινούργια σχέση και να είστε ευτυχισμένοι, θα πρέπει να ξεπεράσετε το παρελθόν και να αγαπήσετε τον εαυτό σας, πάνω απ'όλα. Μάθετε γι'αυτό και για οχτώ σημαντικά ερωτήματα που πρέπει να θέσετε στον εαυτό σας πριν ξεκινήσετε μια καινούργια σχέση.

Το ξεκίνημα μιας καινούργιας σχέσης μπορεί να είναι δύσκολο, ειδικά όταν έχετε ήδη στο παρελθόν σας μια σειρά από αποτυχημένες σχέσεις.

Αν αισθάνεστε ηττοπαθείς και επιφυλακτικοί απέναντι στην προοπτική μιας καινούργιας σχέσης, ίσως πρέπει να αναλογιστείτε τις συνήθειές σας όσον αφορά στα πρώτα ραντεβού.

Ακολουθούν οχτώ ερωτήματα που πρέπει να θέσετε στον εαυτό σας, αν θέλετε να εξασφαλίσετε ότι η επόμενη σχέση σας θα είναι πιο ευτυχισμένη, πιο υγιής και μεγαλύτερης διάρκειας.

1. Είμαι πραγματικά έτοιμος/η για μια καινούργια σχέση;

Οι σχέσεις απαιτούν χρόνο και ενέργεια για να λειτουργήσουν. Σιγουρευτείτε ότι ο τρέχων τρόπος ζωής σας σάς επιτρέπει να ξεκινήσετε μια καινούργια σχέση 100%.

Αν αρχίσατε μια καινούργια δουλειά, αποφασίσατε να ακολουθήσετε κάποιο όνειρό σας, ή αν βρίσκεστε εν μέσω οικογενειακής κρίσης, ίσως να μην είναι καλή ιδέα το να ξεκινήσετε με μισή καρδιά μια σχέση με κάποιον/α.

Περιμένετε να περάσουν οι καταιγίδες της ζωής πριν προσκαλέσετε ένα άλλο πλοίο να πλεύσει στα νερά σας.

2. Έχω πραγματικά ξεπεράσει τον/την πρώην μου;

gineka kanape

Για να απαντήσετε με ακρίβεια στο πρώτο ερώτημα, πρέπει να θέσετε στον εαυτό σας και το συγκεκριμένο ερώτημα. Αν η απάντησή σας είναι όχι, οπωσδήποτε δεν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε μια καινούργια σχέση.

Οι μεταβατικές σχέσεις όχι μόνο είναι προορισμένες να αποτύχουν, αλλά βλάπτουν πολύ την αυτοεκτίμηση των καινούργιων συντρόφων σας και πληγώνουν τα συναισθήματά τους. Σε κανέναν δεν αρέσει να έρχεται δεύτερος, ούτε το αξίζει.

Ο καλύτερος τρόπος να ξεπεράσετε τον/την πρώην σας είναι να δουλέψετε πάνω στον εαυτό σας. Προσπαθήστε να καταλάβετε τι δεν λειτούργησε στη σχέση. Με αυτόν τον τρόπο θα καταλάβετε τι πρέπει να αλλάξετε στη ζωή σας για να ξεκινήσετε μια καινούργια επιτυχημένη σχέση.

 

Διαβάστε επίσης το άρθρο: Ποιος είναι ο κατάλληλος σύντροφος για μένα;

 

3. Τι λειτούργησε και τι δεν λειτούργησε τις προηγούμενες σχέσεις μου;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για την αποτυχία μας σχέσης. Είναι σημαντικό να κάνετε μια λίστα των πραγμάτων που δεν λειτούργησαν, όπως η απόσταση, η εμπιστοσύνη ή η ειλικρίνεια.

Αυτό θα σας βοηθήσει να βρείτε αντικειμενικές λύσεις. Από την άλλη πλευρά, είναι σημαντικό να σκεφτείτε επίσης τις θετικές πλευρές μιας υγιούς, λειτουργικής σχέσης.

Αν δυσκολεύεστε να προσδιορίσετε τι ήταν καλό στις προηγούμενες σχέσεις σας, κοιτάξτε γύρω σας και αξιοποιήστε τα μαθήματα που παίρνετε από τις σχέσεις άλλων ανθρώπων.

Στη συνέχεια αποφασίστε ποιες πτυχές αναζητάτε σε μια καινούργια σχέση.

4. Τι είδους σχέση ψάχνω;

Για να το θέσουμε διαφορετικά, πόσο σοβαρή θέλετε να είναι η επόμενη σχέση σας; Πρόκειται για ένα ουσιαστικό ερώτημα για την ευημερία σας καθώς και για την ευημερία του μελλοντικού συντρόφου σας.

Είτε θέλετε μια διασκεδαστική περιπέτεια είτε κάποιον για να ζήσετε μαζί, πρέπει να είστε ξεκάθαροι.

Όποια και αν είναι η περίπτωσή σας, πρέπει να συζητήσετε την απάντησή σας με τον μελλοντικό σας σύντροφο πριν ξεκινήσετε τη σχέση. Έτσι δεν θα σπαταλήσετε χρόνο και θα είστε ισότιμοι.

5. Μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες;

zeufari pou pini kafe

Απλώς επειδή κάποιος έχει τις ίδιες προτιμήσεις με εσάς στις ταινίες, στα βιβλία ή στις δραστηριότητες, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι τέλειος για σας. Πρέπει να ψάξετε βαθύτερα.

Μοιράζεστε τις ίδιες πεποιθήσεις; Δεν μιλάμε απλώς για θρησκεία ή πολιτική εδώ. Μιλάμε για το πώς αντιμετωπίζει τους ανθρώπους και το πώς βλέπει τον κόσμο.

Αισθάνεται πάθος για όσα κάνει; Αν επιθυμείτε να φτιάξετε τη ζωή σας με αυτό το άτομο, τι θα ήθελε να διδάξει στα παιδιά του; Είναι το ίδιο με αυτό που θα θέλατε για τα παιδιά σας;

Είναι σημαντικό να έχετε υπόψη σας τα παραπάνω.

6. Τι θέλω από αυτή τη σχέση;

Ίσως αναζητάτε υποστήριξη, ή απλώς θέλετε συντροφιά, ή λαχταράτε την αληθινή αγάπη. Ίσως αναζητάτε έναν καλό φίλο ή απλώς θέλετε να «περάσετε καλά».

Και πάλι, πρέπει να ξεκαθαρίσετε αυτά τα πράγματα πριν ξεκινήσετε μια καινούργια σχέση.

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να καταλάβετε αν θα ξεκινήσετε τη σχέση για τους σωστούς λόγους και αν ο νέος σας σύντροφος θα μπορέσει να σας δώσει αυτό που πραγματικά θέλετε ή όχι.

7. Αγαπάω τον εαυτό μου;

ksaplomeni gineka

Μπορεί να ακούγεται κοινότοπο, όμως δεν μπορείτε να αγαπήσετε κάποιον άλλο αν δεν αγαπάτε τον εαυτό σας.

Όταν δεν αισθάνεστε ότι αξίζετε την αγάπη, μπορεί να αρνηθείτε την αγάπη που προσπαθεί να σας δώσει το άλλο άτομο. Αυτή η περιφρόνηση, πέρα από το ότι πληγώνει, τελικά απογοητεύει πολύ τον/τη σύντροφό σας.

8. Θέλω πραγματικά να βρεθώ και πάλι σε μια σχέση;

Συνειδητοποιείτε ότι είχατε πολλές σχέσεις, ή έχετε φτάσει στο σημείο στο οποίο χρειάζεστε αποτοξίνωση από τους χωρισμούς; Έχετε ανάγκη να μείνετε μόνοι για λίγο;

Αν ισχύει κάτι τέτοιο, ίσως θα πρέπει να ακολουθήσετε το ένστικτό σας και να κάνετε απλώς αυτό.

Σκεφτείτε τα παραπάνω ερωτήματα για να διαπιστώσετε αν πραγματικά αισθάνεστε έτοιμοι. Αν ναι, εμπρός! Το θέμα είναι να αισθάνεστε καλά με αυτό που κάνετε.

Μην πιέζετε την καρδιά σας, αν αυτό που χρειάζεστε είναι χρόνος για να θεραπευτείτε και να μείνετε μόνοι, να συλλογιστείτε και να γνωρίσετε τον εαυτό σας καλύτερα.

Ίσως σας αρέσουν