Η αυτογνωσία μπορεί να είναι συνώνυμο της ευτυχίας

Είστε ευτυχισμένος άνθρωπος; Θα θέλατε να είστε πιο ευτυχισμένοι; Οι άνθρωποι που επιτυγχάνουν την αυτογνωσία, γνωρίζουν ότι η τελειότητα δεν είναι πάντα εφικτή. Γι’ αυτόν τον λόγο μπορούν να είναι πιο ευτυχισμένοι: μαθαίνουν να βάζουν ρεαλιστικούς στόχους.

Είστε ευτυχισμένος άνθρωπος; Θα θέλατε να είστε πιο ευτυχισμένος;

Εάν μπορείτε να αντιληφθείτε πραγματικά ποιος είστε και πώς είστε, θα κάνετε ένα πολύ σημαντικό βήμα.

Θα είστε πραγματικά ο δημιουργός της ζωής σας, θα αποκτήσετε ευεξία και θα καταφέρετε να αποκτήσετε τις ικανότητές σας.

Η έννοια της ευτυχίας

χαμόγελο, αυτοπεποίθηση

Η ευτυχία είναι μια κατάσταση ευημερίας, προσωπικής ικανοποίησης και ολότητας.

Σε αυτή την κατάσταση ένα άτομο νιώθει ευτυχισμένο, πλήρες, ικανό να αντιμετωπίσει οτιδήποτε.

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι ένα από τα πιο σημαντικά κλειδιά της ευτυχίας είναι η πλήρης αυτογνωσία.

Ένα άλλο κλειδί είναι η συνείδηση της ταυτότητάς σας, των αξιών, των προσόντων και των δυνατοτήτων σας.

Το κλειδί της ευτυχίας μέσω από την αυτογνωσία

φθινόπωρο, ευτυχία

Το πρώτο βήμα είναι η αντίληψη του γεγονότος ότι εσείς είστε ο κυρίαρχος της ζωής σας. Με αυτόν τον τρόπο συνειδητοποιείτε ότι είστε ένα ζωντανό θαύμα και ότι είστε μέλος ενός δυναμικού συνόλου, γεμάτο αφθονία και δυνατότητες ανάπτυξης.

Παρατηρήστε τις σκέψεις σας. Μαρτυρήστε αυτές τις σκέψεις, τα συναισθήματά σας και τα αποτελέσματα.

Μην κρίνετε τον εαυτό σας πολύ σκληρά, απλά παρατηρήστε.

Αλλάξτε τις σκέψεις σας

Μόλις αντιληφθείτε μια αρνητική σκέψη, αντικαταστήστε την με μια άλλη και παρατηρήστε τις επιπτώσεις.

Το μυστικό είναι η ευτυχία αντί του φόβου. Με άλλα λόγια, αντί να εστιάζετε στους φόβους σας και να τους κάνετε μεγαλύτερους, φέρτε κοντά σας την ευτυχία ζώντας τη ζωή σας πραγματικά και αναλύοντας το τι σας επιτρέπει αυτό να κάνετε.

Μερικά βήματα προς την αυτογνωσία

αισιόδοξος, απαισιόδοξος

Έχει αποδειχθεί ότι η διαχείριση, ο έλεγχος και ο χειρισμός των συναισθημάτων σάς βοηθούν να επιτύχετε την ευτυχία. Η ευτυχία σας μπορεί να υπολογιστεί από την δική σας ερμηνεία του τι σας συμβαίνει.

Συνέχεια κάτι σας συμβαίνει. Άλλες φορές κάτι πιο δυσάρεστο, άλλες πιο ευχάριστο. Το τι σας συμβαίνει δεν είναι το σημαντικό, αλλά ο τρόπος που το ερμηνεύετε.

Η ερμηνεία αυτή επηρεάζεται από παράγοντες, όπως ο τρόπος που διαχειρίζεστε τα συναισθήματά σας, καθώς και ο τρόπος που σκέφτεστε τον εαυτό σας και αλληλεπιδράτε με την πραγματικότητά σας, το περιβάλλον σας και κυρίως την αντίδρασή σας.

Η επίτευξη της ευτυχίας

Η ευτυχία δεν κατορθώνει συνέχεια αυτό που επιθυμούμε, αλλά επιθυμεί αυτό που κατορθώνουμε. Κάθε μέρα προσπαθήστε να απολαύσετε τις καταστάσεις που σας προσφέρει η ζωή.

Πρέπει να καταλάβετε ότι η ευημερία δεν είναι το ίδιο με την ευτυχία. Η ευτυχία είναι στάση ζωής.

Υπάρχουν στιγμές που είστε ευτυχείς και θυμόσαστε γεγονότα, που τα απολαύσατε στο παρελθόν. Έχει αποδειχθεί ότι αυτού του είδους οι αναμνήσεις αλλάζουν την χημεία του εγκεφάλου σας.

Το κλειδί της ευτυχίας βρίσκεται στην ανατροφή του μυαλού σας με θετικές σκέψεις. Έτσι, απλώς απομνημονεύοντας ευτυχισμένες στιγμές μπορείτε να αλλάξετε την διάθεσή σας με την αλλαγή της έκκρισης της σεροτονίνης.

Κίνητρο

Είναι σημαντικό να ξυπνάτε το πρωί με έναν στόχο. Δεν έχει σημασία αν είναι μεγάλος ή μικρός. Έχοντας κίνητρο η μέρα σας θα είναι διαφορετική.

Οι αρνητικές σκέψεις αλλάζουν τον εσωτερικό σας κόσμο. Ελέγξτε τα συναισθήματά σας, ζήστε το εδώ και το τώρα με αισιοδοξία και δημιουργήστε θετικές σκέψεις.

Αυτές οι θετικές σκέψεις θα βοηθήσουν στην έκκριση των ενδορφινών, απαραίτητων για την υγεία και το περιβάλλον σας. Επίσης, σας βοηθάει να αγαπήσετε την ζωή!

Μερικές απαραίτητες λέξεις 

αγάπη, έρωτας

Μερικές από τις λέξεις που θα αλλάξουν τον τρόπο, με τον οποίον βλέπετε τον κόσμο είναι: παρακαλώ, ευχαριστώ και συγγνώμη. Η γλώσσα είναι αυτή με την οποία εκφράζετε τον εαυτό σας στον κόσμο και αντικρίζετε την ημέρα σας.

  • Η λέξη Παρακαλώ ανοίγει τις πόρτες στην αλληλεπίδραση με ένα άλλο άτομο.
  • Η λέξη Ευχαριστώ σημαίνει ευγνωμοσύνη, η οποία είναι η μνήμη της καρδιάς σας.
  • Η λέξη Συγγνώμη λειτουργεί ως θεραπεία, κατανόηση όσων έχετε περάσει, συγχωρώντας τον εαυτό σας και τους άλλους.

Συμβουλές για αυτογνωσία

  • Πραγματικά γνωρίστε τον εαυτό σας. Όταν γνωρίζετε τον εαυτό σας, καταλαβαίνετε, αποδέχεστε και αρχίζετε να βελτιώνετε τον εαυτό σας. Είναι αδύνατον να κάνετε τον εαυτό σας καλύτερο ή να αλλάξετε κάτι, εάν δεν γνωρίζετε ποιοι είστε.
  • Αποφύγετε την υπερβολική αυτοκριτική και την συνεχή τελειομανία. Οι υπερβολικά τελειομανείς άνθρωποι είναι πάντα δυσαρεστημένοι και αυτό τους κάνει αρνητικούς.
  • Έχει αποδειχθεί ότι οι δυσαρεστημένοι άνθρωποι αρρωσταίνουν και έχουν ημικρανίες πιο συχνά σε σχέση με τους ανθρώπους που αποδέχονται τις καταστάσεις.
  • Είναι σημαντικό να ενθαρρύνετε τον εαυτό σας με θετικό αυτοδιάλογο για να τον υποστηρίξετε.
  • Λένε πως για να είστε ευτυχισμένοι, πρέπει να είστε πρόθυμοι να αποτύχετε και έτσι να συνειδητοποιήσετε τι είναι πραγματικά σημαντικό και τι όχι.

Ορίστε τους στόχους

Είναι σημαντικό να βάζετε στόχους βήμα-βήμα. Με άλλα λόγια, οπτικοποιήστε τους βασικούς σας στόχους και ορίστε τους μικρότερους. Επιτυγχάνοντας τους μικρότερους σας στόχους, θα φτάσετε αργά, αλλά σταθερά στον μεγαλύτερο.

Κάθε μέρα δουλέψτε για την επίτευξη των μικρότερων σας στόχων προκειμένου να πετύχετε τον βασικό. Το σημαντικό είναι να μην χάσετε ποτέ το εσωτερικό σας κίνητρο.

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την διαδρομή σας προς την ευτυχία;

 

Ίσως σας αρέσουν