Αλμπέρτο Μπελούτσι: Νίκησε τον κορωνοϊό στα 101 του χρόνια

Ο Αλμπέρτο Μπελούτσι δραπέτευσε από τους Ναζί τρεις φορές κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτός ο Ιταλός θα είναι σύντομα 102 ετών και νίκησε τον κορωνοϊό.
Αλμπέρτο Μπελούτσι: Νίκησε τον κορωνοϊό στα 101 του χρόνια

Τελευταία ενημέρωση: 11 Μάιος, 2020

Το όνομά του είναι Αλμπέρτο Μπελούτσι και επέζησε της ισπανικής γρίπης από το 1918 μέχρι και το 1920. Αυτός ο περήφανος Ιταλός βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα όλων των εφημερίδων σε όλο τον κόσμο. Ο 101χρονος άνδρας που νίκησε τον κορωνοϊό είναι, από σήμερα, το δεύτερο γηραιότερο άτομο που νίκησε την ασθένεια. 

Μέσα σε ένα τόσο σκοτεινό σκηνικό στο οποίο ο αριθμός των μολυσμένων και νεκρών συνεχίζει να αυξάνεται, αυτές οι ιστορίες είναι απαραίτητες. Επιπλέον, η υπόθεση του κ. Μπελούτσι δεν είναι η μόνη.

Η Zhang Guangfen είναι μια ακόμη επιζών της τρέχουσας πανδημίας. Ήταν ασθενής στη Γουχάν, στο επίκεντρο της επιδημίας. Σε ηλικία 103 ετών, βγήκε από το νοσοκομείο αφού πέρασε έξι ημέρες στην εντατική.

Ο COVID-19, όπως γνωρίζουμε, μολύνει ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους. Ωστόσο, ακούμε όλο και περισσότερες εξαιρέσεις κάθε μέρα. Πολλές οικογένειες πηγαίνουν στα νοσοκομεία για να πάρουν τους ηλικιωμένους γονείς και τους γενναίους παππούδες τους. Ζουν για να πουν την ιστορία τους, ότι επέζησαν από πολέμους και τώρα από μια πανδημία που κανείς δεν περίμενε.

Τι εξηγούν αυτές οι περιπτώσεις; Γιατί αυτοί οι ασθενείς τόσο προχωρημένης ηλικίας νίκησαν τον ιό; Ίσως είναι η μοίρα ή ένα εξαιρετικό ανοσοποιητικό σύστημα. Ίσως είναι τύχη, ή ίσως αυτός ο άγνωστος ιός επιλέγει να δείξει έλεος σε μερικούς και όχι σε άλλους. Δεν ξέρουμε. Όποια και αν είναι η περίπτωση, αυτές οι ιστορίες είναι γεμάτες ελπίδα.

Αλμπέρτο Μπελούτσι: Νίκησε τον κορωνοϊό στα 101 του χρόνια

 Αλμπέρτο Μπελούτσι, ο άνθρωπος που νίκησε τον κορωνοϊό στα 101

Οι αριθμοί των θυμάτων του κορωνοϊού στην Ιταλία είναι καταστροφικοί. Μιλάμε για συνολικά περισσότερους από 210.000 μολυσμένους και 29.000 νεκρούς. Ωστόσο, η τάση φαίνεται τελικά να στρέφεται προς τα κάτω. Είναι μια μικρή ελπίδα που πρέπει να διατηρηθεί, ειδικά στην περιοχή της Λομβαρδίας, η οποία έχει επηρεαστεί περισσότερο από το COVID-19.

Ωστόσο, πέρα ​​από τις πτυχές της υγείας, έχουμε και άλλους τομείς για τους οποίους πρέπει να ανησυχούμε. Οι άνθρωποι υποφέρουν σε κοινωνικό επίπεδο και οι πόροι είναι λιγοστοί, ακόμη και για μερικούς ώστε να αγοράσουν κάτι τόσο βασικό όσο το φαγητό.

Μία από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου συνεχίζει να ζει με αγωνία και αβεβαιότητα. Ίσως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ιστορία αυτού του 101χρονου άνδρα που νίκησε τον κορωνοϊό είναι αναμφίβολα μια από τις πιο ευρέως διαδεδομένες αυτές τις μέρες.

Εφημερίδες όπως η Corriere della Sera ακολούθησαν αυτή την ιστορία η οποία έκανε το γύρο του κόσμου. Έτσι, παρόλο που είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ηλικιωμένων ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, φαίνεται ότι η προσωπική ιστορία του Αλμπέρτο Μπελούτσι είναι ξεχωριστή.

Ο ήρωας του Ρίμινι

Όταν διαβάζουμε τον τίτλο ότι ένας 101χρονος άνδρας νίκησε τον κορωνοϊό, δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε τι έχουν ήδη δει τα μάτια του. Γνωρίζουμε ότι, ως παιδί, βίωσε το τέλος του Α ‘Παγκοσμίου Πολέμου και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην ενηλικίωση. Ο Αλμπέρτο Μπελούτσι κατάγεται από το Ρίμινι, μια πόλη στην ακτή της Αδριατικής, στη βόρεια Ιταλία, η οποία έχει πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό.

Όταν αρρώστησε και άρχισε να υποφέρει από αναπνευστικά προβλήματα, η Έλισσα, η εγγονή του, έπρεπε να φωνάξει ασθενοφόρο για να πάρει τον παππού της. Λίγο πριν τον αφήσει να φύγει, και ίσως με τη σκέψη ότι μπορεί να είναι η τελευταία φορά που θα τον δει, είπε σε αυτόν μερικές σχεδόν προφητικές λέξεις: «Αυτός ο ιός δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με τους Γερμανούς που αντιμετώπισες. Πρέπει να επιστρέψεις, παππού».

Και ο Αλμπέρτο επέστρεψε. Επέστρεψε στους ανθρώπους του. Ακόμα και τώρα, στις συνεντεύξεις που δίνει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στη χώρα του, τονίζει το μήνυμα ότι, για αυτόν, ο κορωνοϊός δεν ήταν τίποτα σε σύγκριση με ό,τι βίωσε στο παρελθόν. Γεννημένος στη μέση της πανδημίας της ισπανικής γρίπης, επέζησε του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου και δραπέτευσε από τους Ναζί τρεις φορές.

Είναι δυνατόν να μην γυρνούσε στο σπίτι του και στην οικογένειά του; Κανείς δεν μπορούσε να τον σταματήσει.

Άνδρας σε γέφυρα

Το μέλλον δεν είναι γραμμένο για κανέναν. Όλοι μπορούμε να επιβιώσουμε

Ο τίτλος ότι ένας 101χρονος άνδρας νίκησε τον κορωνοϊό είναι ευχάριστος και συναρπαστικός. Είναι συναρπαστικός γιατί ο ίδιος ο Αλμπέρτο τονίζει ότι το μέλλον δεν είναι γραμμένο για κανέναν.

Η δήμαρχος του Ρίμινι τον περιγράφει ως ήρωα, σαν κάποιο που, στην ηλικία του, δείχνει ότι θαύματα γίνονται. Ωστόσο, ο Αλμπέρτο τόνισε επίσης ότι πράγματι φοβόταν πολύ. Γύρω του, οι άνθρωποι πέθαναν σε απόλυτη μοναξιά, χωρίς την αγάπη των αγαπημένων τους.

Ενώ παρακολουθούσε αυτό το δράμα, είχε μόνο ένα πράγμα στο μυαλό του, κάτι που επαναλαμβάνει στους δημοσιογράφους όταν του παίρνουν συνέντευξη: «A casa mi aspettavano» (Με περιμένουν στο σπίτι). Τώρα θέλει απλώς να ξεκουραστεί, να φάει ζεστά γεύματα και να απολαύσει τις αγκαλιές της οικογένειάς του.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει ...
Πώς η άσκηση βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα
Με ΥγείαΔιαβάστε το σε Με Υγεία
Πώς η άσκηση βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει διαταράξει την καθημερινή ζωή.Ένα από αυτά είναι αν η άσκηση βοηθά και βελτιώνει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.