Δώστε τέλος στις ημικρανίες με ροζ αλάτι Ιμαλαΐων

30 Οκτωβρίου 2017
Σε σύγκριση με το επιτραπέζιο αλάτι, το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων είναι πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία που κάνουν καλό στην υγεία μας. Μπορούν ακόμη και να μειώσουν τις ημικρανίες μας και άλλους πόνους.

Μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τις ημικρανίες το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων; Οι ημικρανίες είναι έντονοι, επιβαρυντικοί, παλλόμενοι πονοκέφαλοι. Μπορεί να συνοδεύονται από ζαλάδα, θαμπή όραση, αδυναμία αντίληψης του χρόνου, ναυτία και εμετό.

Υπάρχουν κάποια δυνατά φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία των ημικρανιών. Όμως, υπάρχει μια φυσική εναλλακτική λύση για την άμεση θεραπεία τους. Μιλάμε για το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων.

Γιατί είναι καλό το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων στο να σταματά τις ημικρανίες;

Γιατί το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων σταματά τις ημικρανίες

Αυτό το κρυσταλλικό αλάτι έχει 84 μέταλλα, ηλεκτρολύτες και άλλα στοιχεία. Αυτά καταπολεμούν τις ημικρανίες μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Αυτό συμβαίνει επειδή αυτό το αλάτι αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης στο αίμα μας. Έτσι αναστέλλεται ο δυνατός πόνος που προκαλούν οι ημικρανίες.

Ενισχύει επίσης το ανοσοποιητικό μας σύστημα, αυξάνει τα επίπεδα ενέργειάς μας, ισορροπεί τα επίπεδα του pH, επαναφέρει τους ηλεκτρολύτες και πολλά άλλα. Περισσότερα στοιχεία για τον τρόπο που δρα το αλάτι κατά των ημικρανιών αναφέρει σε άρθρο του ο Blitshteyn, S.

Διαφορές ανάμεσα στο επιτραπέζιο αλάτι και στο ροζ αλάτι Ιμαλαΐων

Σε τι διαφέρει το επιτραπέζιο αλάτι και το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων

Το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων είναι ένα από τα πλουσιότερα και γεμάτα ενέργεια αλάτια που υπάρχουν. Έχει υψηλό δείκτη θρεπτικών ουσιών. Είναι επίσης μια πηγή ευεξίας και έχει πολλαπλά οφέλη για το σώμα μας.

Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλατιού κάνει κακό στην υγεία μας. Ωστόσο, αυτό το αλάτι διαφέρει σημαντικά από το επιτραπέζιο αλάτι.

Το επιτραπέζιο αλάτι είναι σχεδόν εξ’ ολοκλήρου χλωριούχο νάτριοΤο επιτραπέζιο αλάτι μπορεί επίσης να προέρθει από περιοχές με μολυσμένο νερό.

Παρότι αυτό το αλάτι περνάει από επεξεργασία αφότου συλλεχθεί από τη θάλασσα, μπορεί να συνεχίζει να είναι κακό. Αν έχουν μείνει υπολείμματα της μόλυνσης στο αλάτι, μπορεί να γίνει τοξικό για εμάς.

Δείτε επίσης: 10 οφέλη που προσφέρει το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων

Πώς να χρησιμοποιήσετε το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων για να σταματήσετε τις ημικρανίες

Πώς να χρησιμοποιήσετε το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων

Για να καταπολεμήσετε τις ημικρανίες με αυτό το αλάτι, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φτιάξετε ένα απλό ρόφημα. Εκτός του ότι θα απαλλαγείτε από τον πόνο, αυτό το ρόφημα θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και θα σας δώσει περισσότερη ενέργεια.

Συστατικά

 • 2 κουταλάκια του γλυκού (9 γραμ.) ροζ αλάτι Ιμαλαΐων
 • 2 λεμόνια, στυμμένα
 • 1 κούπα (200 ml) νερό

Παρασκευή

 • Ανακατέψτε απλώς όλα τα συστατικά μαζί. Έπειτα πιείτε το. Αυτό μπορείτε να το πίνετε όποτε έχετε ημικρανία.

Σημειώστε όμως, όσοι έχουν υπέρταση δε θα πρέπει να χρησιμοποιούν αυτή τη φυσική θεραπεία.

Θα πρέπει επίσης να το αποφύγετε αν παθαίνετε εύκολα ναυτία. Αυτό το ρόφημα μπορεί να σας προκαλέσει τάση για εμετό. Έχει επίσης καθαρτική δράση.

Διαβάστε επίσης το άρθρο: Νερό από τζίντζερ για ανακούφιση από ημικρανίες και πόνο

Άλλες χρήσεις του ροζ αλατιού Ιμαλαΐων

Άλλες χρήσεις για το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων

Εκτός της θεραπείας του πόνου από ημικρανίες, αυτό το αλάτι έχει και άλλες θεραπευτικές χρήσεις. Ορίστε κάποιες απ’ αυτές:

1. Μπάνιο με αλάτι για τα προβλήματα με το δέρμα, τις αρθρώσεις και τους ρευματισμούς

Τα μπάνια με ροζ αλάτι Ιμαλαΐων θα πρέπει να διαρκούν μεταξύ 5 και 20 λεπτών. Μπορούν να βοηθήσουν με προβλήματα στο δέρμα, τις αρθρώσεις και τους ρευματισμούς.

 • Το μπάνιο θα πρέπει να παίρνεται σε μπανιέρα με χλιαρό νερό.
 • Η ποσότητα του αλατιού που θα χρησιμοποιήσετε, εξαρτάται από το μέγεθος της μπανιέρας σας. Η ιδανική δοσολογία είναι 1% αλάτι στο νερό.
 • Παραδείγματος χάριν, σε μία μπανιέρα 115 λίτρων, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε περίπου 450 γραμμάρια αλάτι.

Μετά το μπάνιο, χαλαρώστε για μία ώρα. Πέραν από τα οφέλη για την υγεία που θα αποκομίσετε από αυτό το μπάνιο, είναι επίσης πολύ χαλαρωτικό και αναζωογονητικό.

2. Χρήσεις ομορφιάς

Χρήσεις ομορφιάς για το αλάτι Ιμαλαΐων

Το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων είναι ένα συστατικό σε πολλά προϊόντα για την υγιεινή και την ομορφιά. Η τοπική εφαρμογή είναι ένας ακόμη τρόπος που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να βοηθήσουμε το δέρμα μας.

3. Αναπνευστική θεραπεία για να ανοίξετε τα ρινικά σας περάσματα

Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε αυτό το αλάτι για ν’ απαλλαγούμε από τη ρινική συμφόρηση γρήγορα και αποτελεσματικά.

Τι μπορούμε να κάνουμε;

 • Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ροζ αλάτι Ιμαλαΐων σε βραστό νερό.
 • Βάλτε το κεφάλι σας πάνω από το σκεύος με το νερό. Τοποθετήστε μια πετσέτα πάνω από το κεφάλι σας. Έπειτα, εισπνεύστε τους ατμούς του αλατόνερου.

4. Ξεβγάλετε τη μύτη, το λαιμό και τα μάτια σας με ροζ αλάτι Ιμαλαΐων

Για να παρασκευάσετε το νερό για ξέβγαλμα, διαλύστε μία κουταλιά της σούπας ροζ αλάτι Ιμαλαΐων σε ένα λίτρο χλιαρού, αποσταγμένου νερού.

Έπειτα, ξεβγάλετε ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες.

 • Για τα μάτια σας, βάλτε το αλατόνερο σ’ ένα σταγονόμετρο. Κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά με τα δάκτυλά σας. Ρίξτε μία ή δύο σταγόνες από το χλιαρό μείγμα με αλατόνερο στα μάτια σας.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο διάλυμα και για ξέβγαλμα της μύτης.
 • Το μείγμα αυτό μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και για ξέβγαλμα του λαιμού.

Το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων είναι θεραπευτικό για πολλούς πόνους. Πάνω απ’ όλα όμως, είναι ταυτόχρονα απλό και οικονομικό, και μπορεί να σας βοηθήσει ν’ απαλλαγείτε από τις ημικρανίες.

Να θυμάστε, αυτή η φυσική θεραπεία δεν να πρέπει χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο μιας φαρμακευτικής αγωγής. Θα πρέπει να είναι μόνο συμπλήρωμα.

Πολλοί άνθρωποι έχουν εμπιστοσύνη στην ταχύτητα και την αποδοτικότητα αυτής της θεραπείας. Αν όμως ο πόνος επιμένει, τότε μιλήστε στον γιατρό σας.

 • Blitshteyn, S. (2016). Dietary Sodium Intake and Migraine: Is Salt the Answer? Headache. https://doi.org/10.1111/head.12869
 • Sandu, I., Alexianu, M., Curcǎ, R. G., Weller, O., & Pascu, C. (2009). Halotherapy: From ethnoscience to scientific explanations. In Environmental Engineering and Management Journal.