Εγχύματα για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

9 Σεπτεμβρίου 2015

Η κυτταρίτιδα, γνωστή επίσης ως δέρμα με όψη φλούδας πορτοκαλιού, είναι ένας από τους χειρότερους εφιάλτες των γυναικών. Αυτή η διαταραχή της κυκλοφορίας του αίματος μπορεί να προσβάλει υπέρβαρα αλλά και λεπτά άτομα. Σε αυτό το άρθρο θα παρουσιάσουμε μερικά εγχύματα για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας με φυσικό τρόπο.

Η άσχημη όψη που δίνει η κυτταρίτιδα στο δέρμα δεν θέτει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία σας, όμως σας κάνει να αισθάνεστε πολύ άβολα όταν φοράτε ρούχα που αφήνουν ακάλυπτες τις προβληματικές περιοχές, κάτι που επηρεάζει αρνητικά την αυτοεκτίμησή σας.

Όπως προαναφέρθηκε, πρόκειται για ένα πρόβλημα του κυκλοφορικού συστήματος. Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε μέρος του γυναικείου σώματος. Και για να καταλάβουμε ποιος είναι ο λόγος πίσω από τη διαταραχή, θα κάνουμε μια σύντομη ανασκόπηση των αιτιών της καθώς και θα δώσουμε πληροφορίες για την αντιμετώπισή της.

Η κυτταρίτιδα οφείλεται κυρίως σε διαταραχές στην κυκλοφορία του αίματος που συνδέονται επίσης με ορμονικούς και γενετικούς παράγοντες. Οι γυναίκες αντιμετωπίζουν περισσότερα ορμονικά ζητήματα, κάτι που τις κάνει πιο επιρρεπείς στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

fast-fount-4

Εκτός από τις αιτίες που ήδη αναφέρθηκαν, άλλες είναι η κατανάλωση λιπαρών, η έλλειψη άσκησης, η ανεπαρκής κατανάλωση νερού, η κατάχρηση αλατιού, τα ανθρακούχα ποτά, το κάπνισμα, το άγχος, η λήψη αντισυλληπτικών χαπιών κ.λπ..

Έτσι, οι σημαντικότεροι παράγοντες όσον αφορά στην εμφάνιση κυτταρίτιδας είναι οι ορμονικοί και οι γενετικοί παράγοντες καθώς και οι κακές διατροφικές συνήθειες. Επομένως, εφόσον δεν μπορούμε να επηρεάσουμε τους γενετικούς παράγοντες, θα πρέπει να αναλάβουμε δράση αναφορικά με τους υπόλοιπους.

Αν θέλετε να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα, θα πρέπει να ξεκινήσετε αλλάζοντας τη διατροφή σας. Θα πρέπει επίσης να συμπεριλάβετε την κατανάλωση αρκετού νερού για να καθαρίζετε και να ενυδατώνετε το σώμα σας. Να θυμάστε ότι το πρόβλημα της κυτταρίτιδας συνδέεται στενά με τη συσσώρευση τοξινών στο σώμα και δεν είναι τυχαίο το ότι η εμφάνιση της κυτταρίτιδας συνδέεται και με τη δυσκοιλιότητα.

Ο συνδυασμός της καλής διατροφής, της άσκησης, της κατανάλωσης νερού και κάποιων θεραπειών από αισθητικό θα βοηθήσει πάρα πολύ. Όμως μία μέθοδος από μόνη της δύσκολα θα οδηγήσει σε θετικά και μόνιμα αποτελέσματα.

Υπάρχουν επίσης βότανα που μπορούν να βοηθήσουν πολύ ως σύμμαχοι στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Επειδή τα φυτά αυτά περιέχουν αποτοξινωτικές, καθαριστικές και διουρητικές ιδιότητες, συμβάλλουν στην αποβολή των τοξινών και των υγρών που συσσωρεύονται στο σώμα, εξασφαλίζοντας στο δέρμα σας καλύτερη όψη. Δώστε προσοχή στα εγχύματα που θα παρουσιάσουμε παρακάτω.

Μέντα

menta

Γνωστή για την αποτελεσματικότητά της στην αποτοξίνωση και στον καθαρισμό του σώματος, ενεργοποιεί επίσης την κυκλοφορία του αίματος. Μπορείτε να πιείτε ένα έγχυμα αποξηραμένων ή φρέσκων φύλλων σε ένα φλιτζάνι νερό.

Εκουιζέτο

Διαθέτει διουρητικές και καθαριστικές ιδιότητες, γι αυτό συνιστάται ιδιαίτερα για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, αλλά και ωφελεί γενικά το σώμα. Μπορείτε να φτιάξετε το έγχυμα από εκουιζέτο με ένα κουταλάκι του τσαγιού αποξηραμένο φυτό για κάθε φλιτζάνι νερό. Πίνετέ το μετά τα γεύματά σας.

Μολόχα

Συμβάλλει στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στις περιοχές που παρουσιάζουν κυτταρίτιδα και στη βελτίωση της όψης τους. Κάνει αποτελεσματική την ανταλλαγή υγρών στις περιοχές του λίπους αποβάλλοντας το πλεόνασμα. Φτιάξτε έγχυμα με ένα κουταλάκι του τσαγιού άνθη και φύλλα μολόχας ανά φλιτζάνι νερού. Πίνετε δύο φλιτζάνια την ημέρα.

Εξωτερική χρήση

Κισσός

Πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο εξωτερικά. Αν τον καταναλώσετε, κινδυνεύετε από δηλητηρίαση. Προκαλεί αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στο σημείο όπου εφαρμόζεται. Για να τον χρησιμοποιήσετε ως κατάπλασμα, θα πρέπει να φτιάξετε αφέψημα με τα φρέσκα φύλλα του φυτού και έπειτα να βάλετε αμέσως τον πολτό πάνω σε ένα πανί. Εφαρμόστε το στην προβληματική περιοχή, στερεώνοντάς το με κόμπο ή με κολλητική ταινία.

Τα εγχύματα που αναφέραμε συμβάλλουν στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Μην κάνετε μακροχρόνιες θεραπείες και μην ξεπερνάτε τις δοσολογίες. Αν ακολουθείτε κάποια ιατρική αγωγή, είστε έγκυος ή θηλάζετε, συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν εφαρμόσετε τις παραπάνω θεραπείες.

Ίσως σας αρέσουν