Αιμορροΐδες: αντιμετώπιση και πρόληψη

Αντιμετώπιση και πρόληψη αιμορροΐδων: είναι πραγματικά ενοχλητικές και μπορεί επίσης να είναι πολύ οδυνηρές. Πολλοί άνθρωποι πάσχουν πολύ συχνά από αυτή την πάθηση, σε πολλές περιπτώσεις σιωπηλά.

Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε μερικές απλές και εντελώς φυσικές συμβουλές για την πρόληψη των αιμορροΐδων και τη γρήγορη αντιμετώπισή τους χωρίς παρενέργειες.

Τι ακριβώς είναι οι αιμορροΐδες;

Οι αιμορροΐδες είναι οι κιρσοί ή η φλεγμονή των φλεβών στο ορθό και στον πρωκτό. Όλοι έχουν αυτές τις φλέβες, όμως θεωρούνται πρόβλημα όταν διαστέλλονται και πρήζονται. Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί ακόμα και να προεξέχουν από την κοιλότητα του πρωκτού.

Η φλεγμονή αυτή προκαλεί φαγούρα, πόνο και αιμορραγία σε μερικές περιπτώσεις.

Περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους άνω των 30 ετών υποφέρουν από αυτή την ενόχληση, αν και αναζητούν ιατρική συμβουλή μόνο για σοβαρό πόνο ή σοβαρή αιμορραγία.

Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την εμφάνιση αυτού του προβλήματος υγείας, όπως η δυσκοιλιότητα, ο καθιστικός τρόπος ζωής, η εγκυμοσύνη ή το υπερβολικό βάρος. Υπάρχουν επίσης άνθρωποι που υποφέρουν από μια εκ γενετής εξασθένηση των ιστών του σώματος, η οποία επηρεάζει και το σφιγκτήρα του πρωκτού.

egymosyni

Γενική αντιμετώπιση

Η βασική αντιμετώπιση για τη φυσική πρόληψη και αντιμετώπιση των αιμορροΐδων βασίζεται σε μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, δηλαδή τροφές με άφθονο νερό και ίνες. Θα πρέπει επίσης να προσέχετε με τις επεξεργασμένες τροφές και να αυξήσετε την κατανάλωση λαχανικών, πλήρων δημητριακών, ξηρών καρπών και σπόρων.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να πίνετε πολύ νερό ανάμεσα στα γεύματα, επειδή μια διατροφή πλούσια σε ίνες χρειάζεται πολύ νερό για σωστή πέψη.

Θα πρέπει επίσης να κινείστε και να ασκείστε καθημερινά, ειδικά αν κάνετε δουλειά γραφείου ή καθιστική ζωή.

Τέλος, αν αισθάνεστε ότι πρέπει να πάτε στην τουαλέτα, μην περιμένετε. Αν και πολλοί άνθρωποι δεν θέλουν να πηγαίνουν τουαλέτα εκτός σπιτιού, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το να κρατιούνται επιδεινώνει τη δυσκοιλιότητα.

Παρακάτω, θα εξηγήσουμε μερικές φυσικές θεραπείες για να αντιμετωπίσετε φυσικά αυτό το πρόβλημα.

Φαρμακευτικές τροφές

Πέρα από την υγιεινή διατροφή, μπορείτε να τρώτε επίσης μερικές από τις παρακάτω τροφές, οι οποίες συμβάλλουν στην εντερική διάβαση και στη μείωση του πόνου και του ερεθισμού:

  • Ψύλλιο: γνωστό επίσης ως πλάνταγκο, είναι φυσική πηγή διαλυτών και αδιάλυτων ινών, που ρυθμίζουν τη λειτουργία των εντέρων. Λαμβάνετέ το αναμεμειγμένο με ένα μεγάλο ποτήρι νερό πριν το πρωινό και το βραδινό γεύμα.
  • Αγάρ-αγάρ: αυτό το φύκι, που χρησιμοποιείται για την παρασκευή ζελατίνης, βελτιώνει την εντερική λειτουργία. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε κάθε είδους επιδόρπια ή για να δέσετε υλικά σε συνταγές. Όσο περισσότερο αγάρ-αγάρ προσθέτετε, τόσο σφιχτότερη και πυκνότερη θα γίνει η συνταγή σας.
  • Λιναρόσπορος: ο λιναρόσπορος αποτελεί θεραπεία για τη δυσκοιλιότητα. Πριν πάτε για ύπνο, προσθέστε ένα κουταλάκι του τσαγιού λιναρόσπορο σε ένα ποτήρι νερό και αφήστε το στην άκρη όλη τη νύχτα. Το επόμενο πρωί πιείτε το νερό, μαζί με τους σπόρους, πριν φάτε το πρωινό σας. Περιμένετε τουλάχιστον δεκαπέντε λεπτά πριν φάτε.

linarosporos

Πικραλίδα

Σύμφωνα με τη φυσική ιατρική, όταν υποφέρετε από αιμορροΐδες, το συκώτι συχνά βρίσκεται σε συμφόρηση λόγω υπερφαγίας, που μπορεί να πυροδοτήσει άλλες παθήσεις.

Η πικραλίδα είναι ένα καθαριστικό φαρμακευτικό φυτό που απομακρύνει τις συσσωρευμένες τοξίνες από το συκώτι και τα νεφρά.

Πίνετε καθημερινά τρία εγχύματα από αυτό το φυτό μέχρι τα συμπτώματα να υποχωρήσουν.

Μπορείτε επίσης να λάβετε την πικραλίδα ομοιοπαθητικά: Taraxacum officinale 15 CH (τρεις ταμπλέτες κάτω από τη γλώσσα, τρεις φορές την ημέρα, χωρίς τροφή ή δυνατές γεύσεις, όπως η μενθόλη που περιέχεται στην οδοντόκρεμα και στην τσίχλα).

Κρύο νερό

pinete-nero

Το κρύο νερό απευθείας πάνω στην περιοχή του πρωκτού θα προσφέρει άμεση ανακούφιση από τον πόνο που προκαλούν οι αιμορροΐδες.

Μερικοί μπιντέδες διαθέτουν κάθετη εκτίναξη νερού ιδανική για το σκοπό αυτό. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να κάνετε ένα λουτρό sitz με κρύο νερό χωρίς να βρέξετε τη μέση σας.

Ίσως σας αρέσουν