Εξουδετερώστε την ονυχομυκητίαση με δύο μόνο συστατικά

· 23 Σεπτεμβρίου 2016
Οι χημικές ουσίες που περιέχονται στα δύο αυτά συστατικά δημιουργούν ένα εχθρικό περιβάλλον για το μύκητα με αποτέλεσμα την εύκολη εξουδετέρωσή του. Να είστε συνεπείς με την εφαρμογή της θεραπείας για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Εξουδετερώστε την ονυχομυκητίαση με δύο μόνο συστατικά. Κιτρινισμένα νύχια, σκάσιμο του δέρματος και φαγούρα ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών… είναι τα σαφή σημάδια μιας μόλυνσης από μύκητες. Η πάθηση αυτή, που πλήττει έναν στους πέντε ανθρώπους κατά μέσο όρο, είναι γνωστή στον ιατρικό τομέα ως ονυχομυκητίαση. Οφείλεται στη μόλυνση από δερματόφυτα.

Προσβάλλει τους άντρες περισσότερο από ό,τι τις γυναίκες, αν και παρουσιάζεται σε σημαντικό ποσοστό του γυναικείου πληθυσμού.

Η εμφάνισή του συνδέεται με μειωμένη αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, υπερβολική εφίδρωση, ακατάλληλα παπούτσια και άλλους παράγοντες που ενθαρρύνουν την ανάπτυξη των συγκεκριμένων μικροοργανισμών.

Υπάρχουν κυριολεκτικά δεκάδες προϊόντα διαθέσιμα στην αγορά για την αντιμετώπιση της μόλυνσης και την εξουδετέρωση των μυκήτων που μολύνουν τα νύχια. Ωστόσο, πολλά από τα συγκεκριμένα προϊόντα όχι μόνο είναι ακριβά αλλά και μπορεί να μην εξασφαλίζουν τα καλύτερα αποτελέσματα, ακόμα και αν χρησιμοποιούνται επιμελώς.

Ευτυχώς υπάρχουν επίσης φυσικές λύσεις οι οποίες χρησιμοποιούν βασικά συστατικά που δίνουν καλά αποτελέσματα χωρίς να χρειάζεται να δαπανηθούν πολλά χρήματα.

Αυτή τη φορά θα σας δείξουμε πώς να συνδυάζετε δύο συστατικά με αντιμυκητιακές ιδιότητες για να εξαλείψετε την ονυχομυκητίαση και να θεραπεύσετε τα πόδια σας.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Εξουδετερώστε την ονυχομυκητίαση με δύο μόνο συστατικά

Η ονυχομυκητίαση δεν εξουδετερώνεται μέσα σε μία νύχτα απλώς με τη χρήση περισσότερων προϊόντων. Η πλήρης εξάλειψή της είναι αποτέλεσμα των βελτιώσεων στην υγιεινή και της συνεχιζόμενης εφαρμογής αντιμυκητιακών θεραπειών.

Η μαγειρική σόδα και το μηλόξυδο είναι δύο προϊόντα που μπορείτε συνήθως να βρείτε στις περισσότερες κουζίνες. Θα χρησιμοποιήσουμε τα δύο αυτά συστατικά στη θεραπεία μας για να δώσουμε τέλος σε αυτό το αντιαισθητικό πρόβλημα.

Και τα δύο συστατικά είναι γνωστά στην εναλλακτική ιατρική για τις ενεργές χημικές ουσίες τους και τις ωφέλειες που προσφέρουν στο σώμα.

Διαβάστε επίσης το άρθρο: Δυναμώστε τα εύθραυστα νύχια.

Οι ιδιότητες της μαγειρικής σόδας

ξουδετερώστε την ονυχομυκητίαση με δύο μόνο συστατικά

Το διττανθρακικό νάτριο είναι μια λευκή σκόνη που χρησιμοποιείται στη μαγειρική και στο οικολογικό καθάρισμα. Οι αλκαλικές, αντισηπτικές και αντιοξειδωτικές της ιδιότητες την καθιστούν χρήσιμη για την αντιμετώπιση μιας ποικιλίας ενοχλήσεων.

Μπορεί να εφαρμοστεί τοπικά για την απολέπιση και τον καθαρισμό του δέρματος καθώς και για την καταπολέμηση μολύνσεων. Οι ενεργές χημικές ουσίες της μειώνουν την παρουσία μυκήτων και προλαμβάνουν τη βλάβη στην επιφάνεια του νυχιού.

Θα θέλαμε επιπλέον να επισημάνουμε ότι πρόκειται για ένα ισχυρό φυσικό αποσμητικό. Είναι ιδανική για την εξουδετέρωση των δυσάρεστων οσμών που οφείλονται σε βακτήρια.

Οι ιδιότητες του μηλόξυδου

ξουδετερώστε την ονυχομυκητίαση με δύο μόνο συστατικά

Το μηλόξυδο χρησιμοποιείται ως ντρέσινγκ σε σαλάτες και σε άλλες συνταγές. Προέρχεται από τη ζύμωση θρεπτικών μήλων. Η διαδικασία αξιοποιεί τα ωφέλιμα βακτήρια και τους ζυμομύκητες για να παραχθεί το ξύδι.

Το μηλόξυδο περιέχει μηλικό οξύ και οξικό οξύ, των οποίων η αλκαλοποιητική δράση καταπολεμά αποτελεσματικά πολλά είδη μολύνσεων. Μεταβάλλει τις περιβαλλοντικές συνθήκες που χρειάζεται ο μύκητας για να αναπτυχθεί. Η συνεπής χρήση του μηλόξυδου είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος διακοπής της εξάπλωσης του μύκητα.

Διαβάστε επίσης το άρθρο: Ονυχομυκητίαση: αιτίες και θεραπείες.

Εξουδετερώστε την ονυχομυκητίαση με δύο μόνο συστατικάξουδετερώστε την ονυχομυκητίαση με δύο μόνο συστατικά

Η συγκεκριμένη αντιμυκητιακή θεραπεία αξιοποιεί τις ωφέλιμες ιδιότητες και των δύο συστατικών για την εξουδετέρωση της ονυχομυκητίασης.

Πρώτα θα χρησιμοποιήσουμε το ξύδι, το οποίο μπορεί είτε να εφαρμοστεί απευθείας είτε ως ποδόλουτρο. Έπειτα θα χρησιμοποιήσουμε τη μαγειρική σόδα για να ενισχύσουμε τις επιδράσεις του προηγούμενου συστατικού. Διαβάστε ακόμα το άρθρο των Δρ. Pazyar et al. εδώ.

Υλικά

 • 1/2 φλιτζάνι μηλόξυδο
 • 6 φλιτζάνια καυτό νερό
 • 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα

Οδηγίες

 • Συνδυάστε το ξύδι με τρία φλιτζάνια καυτό νερό σε μια λεκάνη.
 • Βυθίστε τα πόδια σας στο διάλυμα και κάντε ποδόλουτρο για είκοσι λεπτά.
 • Στεγνώστε καλά τα πόδια σας.
 • Τώρα ετοιμάστε ένα ποδόλουτρο με τρία φλιτζάνια καυτό νερό και τη μαγειρική σόδα και βυθίστε σε αυτό τα πόδια σας για άλλα δεκαπέντε λεπτά. Έπειτα στεγνώστε τα καλά.
 • Κάντε απαλό μασάζ στα πόδια σας με κάποιο απολεπιστικό προϊόν.
 • Για να εξουδετερώσετε εντελώς την ονυχομυκητίαση, επαναλαμβάνετε την παραπάνω διαδικασία κάθε βράδυ μέχρι να δείτε ολική βελτίωση.
 • Μπορείτε επίσης να φτιάξετε έναν πολτό με τη μαγειρική σόδα και το ξύδι τον οποίο θα εφαρμόζετε απευθείας πάνω στο πάσχον νύχι. Απλώς καλύψτε το με έναν επίδεσμο και αφήστε τον πολτό να δράσει όλη τη νύχτα.

Με τη θεραπεία αυτή δημιουργείται ένα όξινο περιβάλλον το οποίο δεν είναι ανεκτό από το μύκητα. Μέσα σε μερικές μόνο μέρες θα δείτε βελτίωση στα νύχια σας.

Δοκιμάστε αυτή τη θεραπεία σήμερα στο σπίτι σας και εξουδετερώστε την ονυχομυκητίαση με δύο μόνο συστατικά!

 • Cox, S. D., Mann, C. M., Markham, J. L., Bell, H. C., Gustafson, J. E., Warmington, J. R., & Wyllie, S. G. (2000). The mode of antimicrobial action of the essential oil of Melaleuca alternifolia (Tea tree oil). Journal of Applied Microbiology. https://doi.org/10.1046/j.1365-2672.2000.00943.x
 • Kalemba, D., & Kunicka, A. (2003). Antibacterial and Antifungal Properties of Essential Oils. Current Medicinal Chemistry. https://doi.org/10.2174/0929867033457719
 • Pazyar, N., Yaghoobi, R., Bagherani, N., & Kazerouni, A. (2013). A review of applications of tea tree oil in dermatology. International Journal of Dermatology. https://doi.org/10.1111/j.1365-4632.2012.05654.x