Φτιάξτε στο σπίτι τις δικές σας αποσμητικές ταμπλέτες για το μπάνιο

13 Νοεμβρίου 2017
Εκτός από την εξουδετέρωση των κακών οσμών, αυτές οι αποσμητικές ταμπλέτες για την τουαλέτα θα σας βοηθήσουν να εξαλείψετε όλους τους τύπους βακτηρίων που βρίσκονται σε αυτήν χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε πολλά χρήματα σε χημικά προϊόντα.

Αυτές οι αποσμητικές ταμπλέτες τουαλέτας είναι μια αποτελεσματική και οικονομική λύση για μια δύσοσμη τουαλέτα και θα αφήσουν το μπάνιο σας καθαρό και φρέσκο.

Αν σας αρέσουν τα φυσικά προϊόντα που μπορείτε να τα φτιάξετε στο σπίτι με λίγη φαντασία, υπομονή και ιδιαίτερη προσοχή, αυτά τα μικρά δισκία θα σας βοηθήσουν να αποσυμφορήσετε τις σωληνώσεις της τουαλέτας σας και να την απολυμάνετε.

Όλα τα συστατικά που πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε είναι οικολογικά και ασφαλή για το περιβάλλον. Επίσης, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε το γεγονός ότι θα εξοικονομήσετε τα χρήματα που θα ξοδεύατε σε προϊόντα καθαρισμού.

Ας τις δοκιμάσουμε.

Αποσμητικές ταμπλέτες τουαλέτας για την αποφυγή δυσάρεστων οσμών

Θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας ότι οι κακές οσμές που προέρχονται από την τουαλέτα μπορεί να οφείλονται σε διάφορους λόγους. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα:

 • Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σημείο στεγανοποίησης μεταξύ του δαπέδου και της τουαλέτας. Μερικές φορές, εάν δεν χρησιμοποιήθηκαν ποιοτικά υλικά, τα σημεία αυτά μπορεί να σπάσουν και έτσι να επιτρέψουν τη διαφυγή οσμών.
 • Η βαλβίδα για το καζανάκι που βρίσκεται μέσα στη δεξαμενή τουαλέτας είναι  άλλη μια αιτία που πρέπει επίσης να γνωρίζουμε.
 • Ελέγξτε την λειτουργία υπερχείλισης και αποστράγγισης της τουαλέτας. Μερικές φορές, μπορεί να υπάρχει στάσιμο νερό το οποίο μπορεί να αποτελεί την πηγή κακών οσμών.

Όταν έχετε να κάνετε με τις οσμές του μπάνιου,  δεν είναι ποτέ κακή ιδέα να επιθεωρήσετε τα υδραυλικά. Αφού το κάνετε αυτό, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε αυτή την απλή σπιτική μέθοδο για να βοηθήσετε ώστε να διατηρείται το σπίτι σας υγιές και καθαρό.


Πώς να φτιάξετε αποσμητικές ταμπλέτες τουαλέτας

Ο στόχος είναι απλός: ένα φθηνό και εύχρηστο προϊόν που να είναι ασφαλές για το περιβάλλον.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η πλειοψηφία των προϊόντων καθαρισμού, όπως τα απορρυπαντικά και τα σαπούνια, περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες, όχι μόνο για το περιβάλλον αλλά και για την υγεία μας γενικότερα.

Να θυμάστε ότι αυτές οι αποσμητικές ταμπλέτες τουαλέτας πρέπει να φυλάσσονται μακριά από τα παιδιά.

Στα μάτια των παιδιών, μπορεί να μοιάζουν με marshmallows ή καραμέλες, οπότε είναι καλύτερο να τις κρατήσετε μακριά από τα μικροσκοπικά χέρια τους.

 

ταμπλέτες, βάζα

Συστατικά

σκόνη, κούπα

Οδηγίες

 • Πρώτα, βρείτε ένα πλαστικό μπολ μεσαίου μεγέθους, όπου θα συνδυάσετε όλα τα συστατικά.
 • Ξεκινήστε προσθέτοντας τη μαγειρική σόδα. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να διαλύσετε τυχόν σβώλους. (Η μαγειρική σόδα είναι ένα αποτελεσματικό αποσμητικό για την τουαλέτα και τους σωλήνες.)
 • Στη συνέχεια, προσθέστε το χυμό λεμονιού. Το κιτρικό οξύ είναι ένα ισχυρό καθαριστικό με πολλές απίστευτες χρήσεις γύρω από το σπίτι.
 • Το παρακάτω βήμα είναι απλό: προσθέστε το λευκό ξύδι. Αυτό το συστατικό απολυμαίνει και εξουδετερώνει αμέσως τις κακές οσμές.

Στόχος είναι να αναμείξετε όλα τα συστατικά πολύ καλά και στη συνέχεια να τα πιέσετε σε σχήματα (δείτε τις εικόνες).

 • Τώρα θα προσθέσετε το υπεροξείδιο του υδρογόνου. Σε αυτό το σημείο πρέπει να είστε προσεκτικοί. Η ιδέα είναι να το προσθέτετε λίγο-λίγο κάθε φορά (σταγόνα-σταγόνα, ποτέ όλο μαζί ταυτόχρονα), καθώς θα μπορούσε να προκληθεί κάποια αντίδραση.
 • Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να προσθέσετε το αιθέριο έλαιο. Στην περίπτωση αυτή, προτείνεται η χρήση του αιθέριου έλαιου του τεϊόδεντρου, λόγω των φυσικών απολυμαντικών και αντιμικροβιακών ιδιοτήτων του. Ωστόσο, μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε αιθέριο έλαιο επιθυμείτε.
 • Όταν όλα τα συστατικά έχουν ομογενοποιηθεί καλά, μπορείτε να κάνετε δύο πράγματα:
  • Να χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να πιέσετε το μείγμα σε σχήμα δισκίων.
  • Να χρησιμοποιήσετε καλούπια για να δημιουργήσετε διάφορα σχήματα, όπως αστέρια και καρδιές.
 • Μόλις σχηματίσετε τα δισκία σας, αφήστε τα όλη τη νύχτα να στεγνώσουν, ώστε να διατηρήσουν το σχήμα τους.

τουαλέτα, ταμπλέτα

 

 • Τα δισκία είναι έτοιμα για χρήση αφού αποξηραθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας.
 • Για να τα χρησιμοποιήσετε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε ένα στην τουαλέτα και να τραβήξετε το καζανάκι. Θα παρατηρήσετε αμέσως το φρέσκο, ευχάριστο άρωμα που αναδύεται καθώς τα συστατικά του δρουν αποτελεσματικά στους σωλήνες σας. Η επίδραση του θα διαρκέσει έως και 3 ημέρες.

Είστε έτοιμοι να τις δοκιμάσετε;

Ίσως σας αρέσουν