Μην μένετε με τις πιτζάμες κατά τη διάρκεια της καραντίνας

Η τρέχουσα πανδημία του COVID-19 ανάγκασε το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού να παραμείνει στο σπίτι. Η σκέψη να φοράτε τις πιτζάμες σας όλη μέρα είναι δελεαστική, χωρίς αμφιβολία.
Μην μένετε με τις πιτζάμες κατά τη διάρκεια της καραντίνας

Τελευταία ενημέρωση: 02 Μάιος, 2020

Η καραντίνα μας ανάγκασε να αλλάξουμε τις συνήθειές μας από τη μια μέρα στην άλλη. Το μυαλό μας δεν είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει μια τέτοια εμπειρία και, επομένως, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να προσαρμοστούμε στη νέα μας πραγματικότητα. Αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: το να μένετε με τις πιτζάμες όλη την ημέρα δεν είναι καλή ιδέα. Σήμερα θα σας πούμε γιατί.

Είναι εύκολο να συσχετίσουμε τη διαμονή στο σπίτι με την έλλειψη ρουτίνας… επειδή οι συνήθειες του να πηγαίνουμε στη δουλειά, στο σχολείο, να βγαίνουμε για φαγητό κ.λπ. έχουν εξαφανιστεί. Στις τρέχουσες συνθήκες, είναι σημαντικό να διατηρήσουμε τις συνήθειες που μπορούμε. Κάτι τέτοιο θα σας βοηθήσει να νιώσετε ήρεμοι και ασφαλείς.

Γιατί το να μένετε με τις πιτζάμες όλη μέρα είναι αντιπαραγωγικό;

Το να μένετε με τις πιτζάμες σας όλη την ημέρα δεν είναι κακό από μόνο του. Εάν μείνετε σπίτι μια μέρα κατά τη διάρκεια της κανονικής σας ρουτίνας και επιτρέψετε στον εαυτό σας να χαλαρώσει, δεν είναι μεγάλη υπόθεση. Την επόμενη μέρα θα επιστρέψετε στην κανονική σας ρουτίνα χωρίς σημαντικές συνέπειες.

Μην μένετε με τις πιτζάμες κατά τη διάρκεια της καραντίνας

Ωστόσο, η κατάσταση περιορισμού που βιώνουμε αυτή τη στιγμή δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Το να μένετε με τις πιτζάμες όλη την ημέρα για εβδομάδες θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στον εγκέφαλό σας. Είναι σαν να λέτε στον εγκέφαλό σας ότι είναι ώρα να κοιμηθείτε ή να μην κάνετε τίποτα κάθε μέρα.

Δείτε ακόμα: Πώς εξηγείται η μετάλλαξη του κορωνοϊού;

Επομένως, είναι σημαντικό κατά τη διάρκεια της καραντίνας να αναγκάσετε τον εαυτό σας να υιοθετήσει μερικές συνήθειες. Αυτές οι συνήθειες θα σας βοηθήσουν να διακρίνετε μεταξύ διαφορετικών στιγμών της ημέρας. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε χρόνο να εργαστείτε ή να μελετήσετε, να φάτε, να ασκηθείτε, να ξεκουραστείτε και επίσης θα έχετε χρόνο να φροντίσετε την υγιεινή και τη φυσική σας εμφάνιση.

Το να αφιερώσετε χρόνο στην εμφάνισή σας μπορεί να φαίνεται σαν κάτι εντελώς δευτερεύον αυτή την περίοδο. Αλλά θα συμβάλλει στο να αισθάνεστε καλύτερα για τον εαυτό σας και αυτή είναι μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια.

Ποιες ρουτίνες πρέπει να διατηρούμε κατά την καραντίνα για να νιώθουμε καλύτερα με τον εαυτό μας;

Οι ρουτίνες που θα αποφασίσετε να ακολουθήσετε θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από το τι θέλετε να κάνετε. Σε κάθε περίπτωση, όλοι πρέπει να ακολουθούμε μερικές βασικές οδηγίες:

  • Ντους σε καθημερινή βάση. Το καθημερινό ντους ενεργοποιεί το μεταβολισμό και διατηρεί το δέρμα και τα μαλλιά μας καθαρά. Επιπλέον, σας βοηθά να ξυπνήσετε και να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Εάν προτιμάτε να κάνετε ντους τη νύχτα, είναι επίσης ένας καλός τρόπος να χαλαρώσετε πριν πάτε για ύπνο.
  • Αλλάξτε τα ρούχα σας. Αντί να μένετε με τις πιτζάμες σας όλη την ημέρα, είναι σημαντικό να φοράτε κατάλληλα ρούχα για κάθε περίσταση, ακόμα κι αν είστε στο σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο, θα στείλετε ένα συγκεκριμένο μήνυμα στον εγκέφαλό σας. Ήρθε η ώρα να πας στη δουλειά… Ήρθε η ώρα να ασκηθείς… Τώρα, ήρθε η ώρα να ξεκουραστείς κ.λπ.
  • Βουρτσίστε τα μαλλιά σας και περιποιηθείτε τον εαυτό σας. Θα πρέπει να κάνετε πράγματα που θα σας κάνουν να νιώθετε καλά. Ένα νέο χτένισμα, το βάψιμο των νυχιών, να βάλετε λοσιόν, μακιγιάζ ή ακόμα και να ξυριστείτε… Το να νιώθετε καλά με την εμφάνισή σας θα σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα συνολικά.
  • Βουρτσίστε τα δόντια σας μετά από κάθε γεύμα. Αυτό δεν είναι απλώς μια βασική συνήθεια όταν πρόκειται για τη σωματική σας υγεία. Η οδοντική υγιεινή στέλνει το μήνυμα ότι φροντίζουμε τον εαυτό μας, γεγονός που ενισχύει επίσης την ψυχική μας ευεξία.
Οικογένεια στο σαλόνι

Τελικές συστάσεις και μην μένετε με τις πιτζάμες!

Ενώ οι συγκεκριμένες περιστάσεις διαφέρουν από τόπο σε τόπο, όλος σχεδόν ο κόσμος βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι για περίπου ένα μήνα τώρα. Κάποια στιγμή, τα μέτρα θα είναι πιο ευέλικτα. Ωστόσο, προς το παρόν, πρέπει να μείνουμε υπό περιορισμό.

Επομένως, πρέπει να καθιερώσουμε νέες ρουτίνες που θα είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην καθημερινή μας ζωή. Ενώ υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν μπορούμε να κάνουμε, πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διατηρήσουμε την ομαλότητα. Η αυτοεξυπηρέτηση είναι εξαιρετικά σημαντική και τόσο το σώμα όσο και το μυαλό σας θα σας ευχαριστήσουν για αυτό.

Δίνοντας προσοχή στη φυσική σας εμφάνιση και αυτά που φοράτε μπορεί να φαίνεται πολύ επιπόλαιο και επιφανειακό σε στιγμές όπως αυτήν. Ωστόσο, είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος να αγαπήσετε τον εαυτό σας και να νιώσετε καλά με αυτόν. Και, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου καραντίνας, αυτό είναι ένα από τα καλύτερα μηνύματα που μπορείτε να στείλετε στον εαυτό σας –και σε άλλους.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει ...
Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται σε συγκεκριμένα περιβάλλοντα
Με ΥγείαΔιαβάστε το σε Με Υγεία
Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται σε συγκεκριμένα περιβάλλοντα

Πρόσφατη έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες έδειξε ότι είναι πιθανό ο κορωνοϊός να εξαπλώνεται πιο εύκολα σε συγκεκριμένα περιβάλλοντα.