Περιορίστε το άγχος με σπιτικές θεραπείες

Το άγχος εμφανίζεται ξαφνικά και χωρίς καμία προειδοποίηση προκαλώντας ταχυπαλμία, κρύο ιδρώτα, τρέμουλο, πόνους στο στομάχι, ζαλάδα, ναυτία και πολλά άλλα.

Στο σημερινό άρθρο θέλουμε να σας προτείνουμε μερικές ειδικές λύσεις για να περιορίσετε το άγχος με φυσικές θεραπείες που θα σας βοηθήσουν να ανακτήσετε τη συναισθηματική και την πνευματική σας ισορροπία.

Τι είναι το άγχος;

Πριν συζητήσουμε για τις θεραπείες που περιορίζουν το άγχος, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι αυτές οι θεραπείες είναι αποτελεσματικές μόνο όταν αντιμετωπίζετε κάποια κρίση άγχους. Αν έχετε χρόνιο άγχος και θέλετε να το εξαλείψετε από τη ζωή σας, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας τα βαθύτερα συναισθηματικά σας προβλήματα και να ζητήσετε τη βοήθεια κάποιου θεραπευτή.

Συνειδητή αναπνοή

Η αναπνοή παίζει πολύ βασικό ρόλο στην εξισορρόπηση του νευρικού συστήματος. Γενικότερα, όταν οι άνθρωποι περνούν στρεσογόνες καταστάσεις σταματούν να αναπνέουν ή αναπνέουν πολύ ελαφρά, απλά και μόνο για να επιβιώνουν.

Αυτός είναι και ο λόγος που όταν είστε αγχωμένοι αισθάνεστε την ανάγκη να καθίσετε ή να ξαπλώσετε και επικεντρώνεστε στην αναπνοή. Η αναπνοή σας θα πρέπει αρχικά να γεμίζει την κοιλιακή χώρα, στη συνέχεια να μεταφέρετε στο στήθος και όταν εισπνέετε ακολουθείτε ακριβώς την ίδια διαδικασία αλλά αντίστροφα.

Μετά από μερικά λεπτά συνειδητής αναπνοής, θα αρχίσετε να αισθάνεστε μεγάλη βελτίωση.

giogka

Μπάνιο με μαγνήσιο

Το νερό είναι ένα βασικός παράγοντας για τις απλές και οικονομικές σπιτικές θεραπείες. Για να αποβάλλετε το άγχος με έναν ευχάριστο τρόπο σας προτείνουμε να κάνετε ένα μπάνιο για να χαλαρώσετε απευθείας.

Η προσθήκη μαγνησίου στο μπάνιο σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καταπολεμήσετε προβλήματα αϋπνίας, νευρικότητας, ερεθισμού, πόνου και φλεγμονών – είναι επίσης πολύ χρήσιμο σε περιόδους έντονου στρες.

Για να το κάνετε αυτό, το μόνο που χρειάζεστε είναι 100 γραμμάρια σκόνη θειικού μαγνησίου και το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο για να ενισχύσετε την επίδραση. Τα φυσικά αρώματα επιδρούν άμεσα στη διάθεσή σας ενώ τα εσπεριδοειδή επικεντρώνονται στο νευρικό σύστημα.

Προσθέτετε αυτά τα υλικά στη μπανιέρα που έχετε γεμίσει με ζεστό νερό.

Μπορείτε να μείνετε στη μπανιέρα για 20 με 30 λεπτά αλλά εμείς σας προτείνουμε μετά το ζεστό μπάνιο να κάνετε ένα κρύο ντους.

mpanio

Τσάι με λουλούδι του πάθους

Ποτέ μην υποτιμάτε τα φυτά καθώς δρουν γρήγορα και επανακτούν άμεσα την αίσθηση της ευεξίας σας. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε πολλαπλές θεραπείες βοτάνων και ξεκινήστε να πίνετε τσάι με λουλούδι του πάθους, ένα βότανο που είναι γνωστό για την ικανότητά του να περιορίζει τη νευρικότητα και τα σχετικά συμπτώματα όπως ταχυπαλμίες, τρέμουλο, μυϊκοί σπασμοί και πολλά άλλα.

Έκτακτη θεραπεία με άνθη

Αυτή η θεραπεία είναι γνωστή με την ονομασία «ανθοϊάματα Μπαχ» και χρησιμοποιεί αρώματα από άνθη για να καταπραΰνει το αισθήμα κρίσης. Σας βοηθά να ελέγχετε την κατάσταση, σας διατηρεί συγκεντρωμένους και σας δίνει τη δυνατότητα να ενεργείτε με ψυχραιμία και χωρίς παρορμήσεις προκειμένου να αποκαταστήσετε την ισορροπία στο σώμα σας.

Ορισμένες φορές αυτή η θεραπεία ονομάζεται «Απόδραση» αλλά συγκεκριμένες επωνυμίες των ανθοϊαμάτων Μπαχ χρησιμοποιούν την λέξη «έκτακτη» στην ονομασία της θεραπείας.

Δεν πρέπει να τη λαμβάνετε για εκτεταμένες χρονικές περιόδους καθώς τα οφέλη της βασίζονται στην περιορισμένη χρήση της και μόνο σε συγκεκριμένες περιστάσεις. Δεν έχει παρενέργειες ή αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα και είναι ασφαλής ακόμη και για παιδιά ή για γυναίκες που κυοφορούν, έτσι είναι σχεδόν ακίνδυνη.

Όταν αντιλαμβάνεστε ότι αισθάνεστε αγχωμένοι, προσθέτετε τέσσερις σταγόνες από αυτή τη θεραπεία σε ένα ποτήρι με νερό και το πίνετε σιγά σιγά για μερικά λεπτά. Πίνετε μόνο όσο χρειάζεστε για να αρχίσετε να αισθάνεστε καλύτερα.

Άργιλος για την κοιλιακή χώρα

Τι σχέση έχει το νευρικό με το πεπτικό σύστημα; Πολλοί ειδικοί διατροφολόγοι και θεραπευτές έχουν αναφερθεί στο πόσο μπορεί να επηρεάσει η κακή λειτουργία του πεπτικού συστήματος τη διάθεσή μας, σε σημείο που να προκαλεί σημαντικές κρίσεις ευερεθιστότητας και άγχους.

Αν υποπτεύεστε ότι το άγχος σας μπορεί να προέρχεται από κάποια ανισορροπία του πεπτικού σας συστήματος, μπορείτε να δοκιμάσετε μια πολύ παλιά θεραπεία που θα σας ηρεμήσει γρήγορα ενώ θα σας χαλαρώσει παράλληλα.

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να προετοιμάσετε μια κομπρέσα με κόκκινο άργιλο και να την εφαρμόσετε στην περιοχή της κοιλιακής χώρας για μισή ώρα τουλάχιστον ή και για όλο το βράδυ. Καλύπτετε τον άργιλο με μια πετσέτα για να τον διατηρείτε ζεστό.

Για να αφαιρέσετε τον άργιλο κάνετε απλά ένα ζεστό ντους.

Κατηγορίες: Φυσικές Θεραπείες Ετικέτες:
Ίσως σας αρέσουν