Πώς να απομακρύνετε τις δυσάρεστες οσμές από την κουζίνα και το σπίτι

26 Σεπτεμβρίου 2015

Θέλετε να απομακρύνετε τις δυσάρεστες οσμές από την κουζίνα σας; Πρώτα απ όλα θα πρέπει να είναι ξεκάθαρος ο λόγος για τον οποίο υπάρχουν δυσάρεστες οσμές στο σπίτι σας, αν και γενικά οι συνηθέστερες αιτίες είναι:

  • Ανεπαρκής αερισμός.
  • Κλίμα.
  • Ηλικία του σπιτιού.
  • Βακτήρια.
  • Υπολείμματα βρωμιάς.
  • Τροφές που σαπίζουν.
  • Υγρασία.

Για να απαλλαγείτε από αυτές τις δυσάρεστες οσμές, που δίνουν επίσης άσχημη εικόνα για το σπίτι σας, μπορείτε να επιλέξετε να αγοράσετε μια συσκευή αφαίρεσης οσμών ή να χρησιμοποιήσετε μερικά φυσικά κόλπα για να εξαλείψετε τις δυσάρεστες οσμές και να δώσετε μια ευχάριστη μυρωδιά σε όλο το χώρο.

Βανίλια

Μπορείτε να αναμείξετε σταγόνες εκχυλίσματος βανίλιας με νερό και να τρίψετε με το μείγμα τα ξύλινα έπιπλα και τους γλόμπους των φωτιστικών, έτσι ώστε όταν τα ανέβετε να αναδίδουν τη μυρωδιά της βανίλιας.

Καφές

kafes

Πρόκειται για ακόμα ένα καλό αποσμητικό χώρου. Απλώς βάλτε σε ένα φλιτζάνι λίγο καφέ -χρησιμοποιημένο ή αχρησιμοποίητο- και θα έχετε μια εκπληκτική μυρωδιά για την κουζίνα ή το σπίτι σας.

Εσπεριδοειδή

Χρησιμοποιήστε φλούδες λεμονιού ή πορτοκαλιού. Μπορείτε να τις κάψετε και τότε θα απελευθερώσουν το άρωμά τους σε όλο το σπίτι σας.

Αλάτι

Το αλάτι είναι θαυμάσιο για την απομάκρυνση των δυσάρεστων οσμών ή των δυνατών μυρωδιών. Αδειάστε μισό φλιτζάνι αλάτι στο χώρο που θέλετε να καθαρίσετε, τρίψτε με κρύο νερό και καθαρίστε όπως κάνετε καθημερινά.

Μαλακές πετσέτες

Αν τις τοποθετήσετε στον πάτο του κάδου απορριμμάτων, θα απομακρύνετε τις δυσάρεστες οσμές.

Δυσάρεστες οσμές στην κουζίνα;

Λευκό ξύδι

Ζεστάνετε λίγο λευκό ξύδι για να απομακρύνετε τη μυρωδιά του ψαριού.

Λεμόνι και γαρίφαλα

lemoni-7

Βράστε 1 1/2 φλιτζάνι νερό, 3 ψιλοκομμένα λεμόνια και μερικά γαρίφαλα. Αυτό θα απομακρύνει τη μυρωδιά του καμένου ποπ-κορν.

Χυμός λεμονιού

Αναμεμειγμένος με νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απομάκρυνση της μυρωδιάς του σκόρδου και το κρεμμυδιού.

Θυμάρι, δεντρολίβανο ή δάφνη

thymari-2

Τοποθετήστε οποιοδήποτε από τα παραπάνω πάνω σε μια ζεστή επιφάνεια έτσι ώστε να απελευθερώσουν το άρωμά τους με τη μορφή ατμού.

Κανέλα

Αν τη βράσετε σε νερό, θα βοηθήσει στην απομάκρυνση της μυρωδιάς του ψαριού από την κουζίνα σας.

Χλωρίνη

Αναμείξτε 1/2 φλιτζάνι χλωρίνη με κρύο νερό και ρίξτε το μείγμα στο νεροχύτη. Αφήστε το εκεί για είκοσι λεπτά και έπειτα αφήστε το νερό να τρέξει για να φύγει η δυσάρεστη μυρωδιά του.

Να θυμάστε

Όπως βλέπετε, υπάρχουν πολλές συμβουλές που μπορείτε να έχετε υπόψη όταν προσπαθείτε να απομακρύνετε εύκολα και γρήγορα αυτές τις ενοχλητικές οσμές και, ως αποτέλεσμα, το σπίτι σας θα αποκτήσει μια ευχάριστη μυρωδιά.

Ίσως σας αρέσουν