Συμπτώματα της καρδιακής προσβολής

Τα συμπτώματα της καρδιακής προσβολής στις γυναίκες μπορεί να διαφέρουν από τα συμπτώματα στους άνδρες, θα πρέπει επομένως να ξέρετε να αναγνωρίζετε τα σημάδια. Συνεχίστε λοιπόν να διαβάζετε!

Θα πρέπει να έχετε υπόψη ότι τα συμπτώματα της καρδιακής προσβολής στις γυναίκες διαφέρουν χαρακτηριστικά από τα συμπτώματα στους άνδρες. Το ποσοστό θανάτων των γυναικών από καρδιακή προσβολή αυξάνεται. Μερικές φορές μεταμφιέζεται σε κόπωση, σε συνδυασμό με πόνο που είναι δύσκολο να εντοπιστεί… Αξίζει να διαβάσετε περισσότερα πάνω σε αυτό το θέμα για χάρη της υγείας και της ασφάλειάς σας.

Συμπτώματα της καρδιακής προσβολής στις γυναίκες

kardia-2

Ξεχάστε την καθιερωμένη εικόνα ενός άνδρα που κρατάει το μπράτσο του ή πιάνει το στήθος του κατά τη διάρκεια μιας καρδιακής προσβολής. Καινούργιες μελέτες που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό British Columbia αναφέρουν ότι οι καρδιακές προσβολές συμβαίνουν στο 19% των γυναικών, συγκριτικά με μόλις το 13,7% των ανδρών. Αυτό δείχνει κάτι.

Οι γυναίκες μπορεί να έχουν συμπτώματα που δεν τραβούν πολύ την προσοχή και τα οποία δεν λαμβάνονται σοβαρά υπόψη. Συχνά ανησυχούμε περισσότερο για την ευημερία των μελών της οικογένειάς μας παρά για τη δική μας. Δώστε προσοχή και διαβάστε τα παρακάτω συμπτώματα που πρέπει να γνωρίζετε.

1. Πίεση στο στήθος

Μερικές φορές αισθάνεστε κάψιμο και πίεση στο στήθος, που προκαλούν κόπωση. Μπορεί να συγχέετε τα παραπάνω με την ανησυχία, που ίσως αισθάνεστε μερικές φορές λόγω του άγχους στην καθημερινότητά σας. Αν όμως τα συμπτώματα αυτά παρουσιάζονται καθημερινά, είναι ώρα για έναν προληπτικό έλεγχο. Στους άνδρες η καρδιακή προσβολή σχεδόν πάντα ξεκινάει με πίεση στο στήθος, η οποία έπειτα στο μπράτσο και προκαλεί μυρμήγκιασμα. Όμως στις γυναίκες επικεντρώνεται στο στήθος.

2. Οξύς πόνος στο πάνω μέρος του σώματος: αυχένας, πλάτη, γνάθος

kardia-3

Αυτό το τοπικό σύμπτωμα μπορεί να είναι πόνος και στα δύο μπράτσα, στην πλάτη, στους ώμους, στον αυχένα, στη γνάθο ή στο πάνω μέρος του στομαχιού σας (όχι χαμηλότερα από τον αφαλό). Πολύπλοκο, έτσι; Κανονικά δεν θα δίναμε προσοχή στα παραπάνω, θεωρώντας τα ως συνηθισμένα πονάκια ή αποδίδοντάς τα ακόμα και στην οστεοπόρωση, η οποία είναι επίσης συνηθισμένη στις γυναίκες. Μερικές γυναίκες, ωστόσο, κάνουν το λάθος να υποτιμούν αυτούς τους πόνους και να παίρνουν αντιφλεγμονώδη για την αντιμετώπισή τους.

3. Υπερβολική κόπωση και λαχάνιασμα

kardia-4

Ένα γεγονός που πρέπει να έχετε υπόψη είναι ότι είναι φυσιολογικό οι άνδρες να παρουσιάζουν μικρά συμπτώματα ενώ καταβάλλουν σωματική προσπάθεια. Μπορεί να δουλεύουν, όταν ξαφνικά το μπράτσο τους μουδιάζει ή αισθάνονται ότι δεν μπορούν να αναπνεύσουν. Όμως στις γυναίκες τα πράγματα είναι διαφορετικά. Είναι πιθανό μια γυναίκα να πάθει καρδιακή προσβολή ενώ κάθεται ή ξεκουράζεται, ακόμα και ενώ κοιμάται. Η καρδιακή προσβολή μπορεί να συμβεί ταχύτερα κατά τις περιόδους της ξεκούρασης παρά κατά τη διάρκεια δραστηριότητας. Μην ξεχνάτε, αν αισθάνεστε περισσότερη κόπωση από ότι συνήθως, ή αν νιώθετε ασυνήθιστους πόνους ή πίεση στο στήθος σας, κάντε έναν προληπτικό έλεγχο. Όταν ανεβαίνετε τις σκάλες, προσέξτε: αν αισθάνεστε ότι σας λείπει ενέργεια, αν λαχανιάζετε και αν νιώθετε πίεση στο στήθος, επισκεφτείτε άμεσα το γιατρό.

Κάτι ακόμα που πρέπει να θυμάστε: οι άνδρες μπορεί να λιποθυμήσουν όταν υπάρχει πρόβλημα στην καρδιά. Οι γυναίκες, από την άλλη, παρουσιάζουν λίγα συμπτώματα και σοκάρονται όταν διαπιστώνουν τι πραγματικά συμβαίνει.

4. Πόνος στο στομάχι

kardia-5

Ένα άλλο σύμπτωμα που πρέπει να προσέξετε είναι το βάρος στο στομάχι. Ό,τι και να φάτε σας κάνει να αισθάνεστε χειρότερα και υποφέρετε από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, με αποτέλεσμα τον εμετό. Είναι εύκολο να μπερδέψετε αυτά τα συμπτώματα με άλλες, λιγότερο σοβαρές παθήσεις. Αν ο πόνος συνοδεύεται από κρύο ιδρώτα, πιθανώς πρόκειται για πρόβλημα στην καρδιά. Σε αυτή την περίπτωση κουράζεστε εύκολα, τρέμετε και έχετε δυνατούς πόνους στο στομάχι.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις γυναίκες είναι ότι συχνά συσχετίζουν τα συμπτώματα με κάτι άλλο -συνήθως με το άγχος ή με συνηθισμένα στομαχικά προβλήματα. Προσοχή, αν αισθάνεστε περισσότερο κουρασμένες από ότι συνήθως ή αν λαχανιάζετε, τηλεφωνήστε στο γιατρό σας.

Ίσως σας αρέσουν