Σπιτική μάσκα για κιρσούς με αλόη και μηλόξυδο

7 Οκτωβρίου 2015
Πολλοί άνθρωποι καταλήγουν να καταφεύγουν σε χειρουργική επέμβαση, αλλά μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε τις απλές οδηγίες μας για να απαλύνετε την εμφάνισή τους. Τι λέτε να δοκιμάσετε μια σπιτική μάσκα για κιρσούς με αλόη και μηλόξυδο;

Μάσκα για κιρσούς! Έχετε κιρσούς και θέλετε να μάθετε πώς να απαλλαγείτε από αυτούς ή να μειώσετε την εμφάνισή τους; Επώδυνη και αντιαισθητική, η φλεβίτιδα συχνά προκαλείται από την κληρονομικότητα ή απο ορισμένες καθημερινές συνήθειες και τον τρόπο ζωής. Πολλοί άνθρωποι καταλήγουν να καταφεύγουν σε χειρουργική επέμβαση, αλλά μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε τις απλές οδηγίες μας για να απαλύνετε την εμφάνισή τους. Τι λέτε να δοκιμάσετε μια σπιτική μάσκα για κιρσούς με αλόη και μηλόξυδο;

Πώς μπορούμε να κάνουμε μια σπιτική μάσκα για κιρσούς;

μάσκα για κιρσούς

Αλλά, τι είναι οι κιρσοί, γιατί έχουν αυτή την έντονη εμφάνιση, δημιουργώντας έτσι φλεγμονές στο δέρμα μας; Λοιπόν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο όλοι ξέρουμε τι είναι, τα σημάδια αυτά εμφανίζονται στα πόδια και οφείλονται στην κακή κυκλοφορία του αίματος, σε μια φλεβική ανεπάρκεια που προκαλείται από την ενζυματική αλλοίωση του αγγειακού τοιχώματος, όπου το αίμα δεν επιστρέφει σωστά στην καρδιά. Συνήθως, ο γενετικός παράγοντας έχει πολλά να κάνει με αυτό, αλλά να έχετε κατά νου ότι ο καθιστικός τρόπος ζωής και η κακή διατροφή μπορεί επίσης να συμβάλλει στην εμφάνιση της. Το αίμα λιμνάζει στην περιοχή των μηρών, όπου μπορεί να εμφανίζεται  και τσούξιμο, κράμπες, ή και σφίξιμο … Ξέρετε τι εννοούμε, σωστά;

Μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς να αντιμετωπίσετε τη φλεβίτιδα.

Για να προσπαθήσετε να ανακουφίσετε τις επιπτώσεις τους πρέπει να έχετε τη δύναμη της θέλησης. Θαύματα δεν γίνονται, αυτό πρέπει να είναι σαφές, αν έχετε πολύ διογκωμένες φλέβες, χρειάζεστε πρώτα ένα φάρμακο που προλαμβάνει τη δημιουργία θρόμβων και βελτιώνει την κυκλοφορία. Όταν είναι πολύ μεγάλες φλέβες, η χειρουργική επέμβαση συνιστάται ώστε να αποφευχθούν σοβαρότερα προβλήματα. Εάν οι κιρσοί σας δεν είναι πολύ έντονοι στην εμφάνιση και στα συμπτώματα, τότε καλό είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες που θα σας δώσουμε τώρα. Να αρχίσουμε τώρα με τη σπιτική κρέμα για κιρσούς;


Τι υλικά χρειάζεστε;

μάσκα για κιρσούς με αλοη

 

Αυτή η μάσκα είναι πολύ εύκολο να παρασκευαστεί, το σημαντικό είναι να την εφαρμόζετε με συνέπεια. Τι χρειάζεστε; Χαλαρώστε, δεν πρόκειται να σας κοστίσει πολλά χρήματα και σας διαβεβαιώνουμε ότι η σύνθεσή της είναι πραγματικά αποτελεσματική για την ανακούφιση των κιρσών στα πόδια σας. Σημειώστε τα υλικά:

  • Ένα καρότο
  • Αλόη  σε ποσότητα περίπου όσο το καρότο
  • Μισό φλιτζάνι ξύδι από μήλο

Μάθετε περισσότερα σχετικά με ένα υπέροχο smoothies από καρότο.

Πώς προετοιμάζετε την μάσκα για κιρσούς;

μάσκα για κιρσούς

 

  • Για να κάνετε αυτό το απλό σπιτικό παρασκεύασμα για μάσκα ενάντια στους κιρσούς, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε το καρότο στο μπλέντερ ή το μούλτι για να το πολτοποιήσει καλά και να πάρετε ένα λείο μείγμα.
  • Λοιπόν, μόλις αυτό επιτευχθεί, θα προσθέσετε και την αλόη. Θα βάλετε την ίδια ποσότητα από πολτό αλόης όπως και με το καρότο. Για να το καταφέρετε να φτιάξετε τον πολτό από αλόη, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι, προσεκτικά, να αφαιρέσετε πρώτα τα αγκάθια από τα στελέχη και στη συνέχεια, να ανοίξετε το φύλλο εγκάρσια και να αφαιρέσετε τον πολτό (δηλαδή το διαφανές μέρος) χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι.
  • Ποιο είναι το επόμενο βήμα; Προσθέστε το μηλόξυδο. Θα πρέπει να προσαρμόσετε την ποσότητα σχετικά με το μάτι, αλλά πρέπει μα είναι αρκετό για να δημιουργήσει μια λεία πάστα με το καρότο και την αλόη και να μην είναι ούτε πολύ υγρό, αλλά ούτε και πάρα πολύ πυκνό, αλλιώς δεν θα μπορείτε να το απλώσετε στην περιοχή που έχετε τους κιρσούς σας.
  • Τώρα, για να πάρετε μια λεία και ομοιογενή κρέμα, θα πρέπει πάλι να βάλετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Τώρα η κρέμα σας είναι έτοιμη! Προσοχή όμως, θα πρέπει να την εφαρμόσετε με ένα πολύ συγκεκριμένο τρόπο: το σωστό είναι να ξεκινήσετε να την απλώνετε με απαλό μασάζ από τους αστραγάλους στις γάμπες και τέλος στους μηρούς, βοηθώντας τον εαυτό σας με τα χέρια σας και πάντα ευνοώντας την κυκλοφορία προς τα πάνω.
  • Μόλις έχετε εφαρμόσει την κρέμα στα πόδια σας, αφήστε τη μάσκα για την ανακούφιση από τους κιρσούς να δράσει για περίπου μισή ώρα. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τη με χλιαρό νερό.
  • Μπορείτε να εφαρμόσετε αυτήν τη μάσκα κάθε μέρα, όταν γυρίζετε στο σπίτι. Αν μια μέρα δεν έχετε χρόνο ή δεν έχετε όλα τα συστατικά για να τη φτιάξετε, μπορείτε να προετοιμάσετε μερικά μαντηλάκια εμποτισμένα με ξύδι από μήλο. Τοποθετήστε τα στις περιοχές όπου έχετε κιρσούς και αφήστε τα να δράσουν για 20 λεπτά. Αυτή είναι επίσης μια πολύ αποτελεσματική λύση.
  • Θυμηθείτε επίσης ότι είναι καλό να ακολουθείτε μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή και να ασκείστε, για παράδειγμα, το περπάτημα για μισή ώρα με μια ώρα κάθε ημέρα είναι αρκετό. Δεν κοστίζει τίποτα και κάνει πολλά για την υγεία σας!