Τα καλύτερα φυτά για μείωση του βάρους

Ποια είναι τα καλύτερα φυτά για μείωση του βάρους; Η διατήρηση ενός ιδανικού βάρους μπορεί να αποτελεί μόνιμη ανησυχία για μερικούς ανθρώπους. Υπάρχουν χιλιάδες δίαιτες, από ασυνήθιστες μέχρι ευρέως γνωστές, όμως το λυπηρό σε όλα αυτά είναι ότι, μέσα στη μανία για γρήγορη απώλεια βάρους, οι άνθρωποι μερικές φορές βάζουν τον εαυτό τους σε επικίνδυνες καταστάσεις που θα μπορούσαν να τους βλάψουν σοβαρά.

Πριν καταπιαστούμε με αυτό το θέμα σήμερα, πρέπει να δώσουμε έμφαση στη σημασία της εκτίμησης από έναν ειδικό για το αν πρέπει να χάσετε βάρος. Θυμηθείτε ότι το σώμα σας έχει συγκεκριμένες ανάγκες ανάλογα με τις καθημερινές σας δραστηριότητες, το τρέχον βάρος σας, τις υπάρχουσες παθήσεις και άλλους παράγοντες.

Αφού ξεκινήσετε τη διαδικασία αδυνατίσματος, η οποία χωρίς αμφιβολία συνοδεύεται από σωματική άσκηση, πρέπει έπειτα να το διατηρήσετε. Σήμερα, το ζήτημα είναι να μη ζει κανείς κάνοντας δίαιτα, αλλά να μάθει να τρώει υγιεινά κάθε μέρα. Μπορείτε να απολαμβάνετε τα πράγματα που σας αρέσουν, αλλά με μέτρο.

Τι νόημα έχει να ακολουθήσετε μια δίαιτα για κάποιο επερχόμενο γεγονός και έπειτα αργότερα να ξαναπάρετε το βάρος, ή να αποκτήσετε ακόμα περισσότερα κιλά από όσα χάσατε αρχικά; Σταματήστε και σκεφτείτε το για λίγο και εκτιμήστε τι είδους σχέση είχατε πρόσφατα με τις δίαιτές σας.

Αν δεν είχατε την καλύτερη σχέση, είναι καιρός να ακολουθήσετε μια καινούργια και καλύτερη οδό. Η οδός αυτή δεν παραπλανά, δεν βλάπτει, ούτε περιλαμβάνει υποτροπές. Θα σας βοηθήσει να απολαμβάνετε ένα υγιές σώμα και ένα ιδανικό βάρος.

Στο παρόν άρθρο, θα μιλήσουμε για ορισμένα φυτά που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος, αλλά όχι από μόνα τους. Πρέπει να τα συνοδεύσετε με μια ισορροπημένη διατροφή με στόχο την απώλεια βάρους, την τακτική άσκηση και μην ξεχνάτε να πίνετε αρκετό νερό. Δεν υπάρχουν θαυματουργές δίαιτες. Χωρίς προσπάθεια και θυσίες δεν επιτυγχάνεται ο στόχος.

Ποια φυτά βοηθούν στη μείωση του βάρους;

Τα παρακάτω φυτά θα σας βοηθήσουν, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, να απομακρύνετε τα κατακρατημένα υγρά που σας δυσκολεύουν στην απώλεια βάρους. Θα βοηθήσουν επίσης στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος σε όλο το σώμα, απομακρύνοντας αποτελεσματικά τις τοξίνες και τα άχρηστα προϊόντα μέσω των ούρων.

Μάραθο

marathoΤο μάραθο έχει διουρητικές ιδιότητες, βελτιώνει την πέψη και διεγείρει το μεταβολισμό.

Φτιάξτε αφέψημα μουσκεύοντας 25 γραμμάρια αποξηραμένης ρίζας σε ένα λίτρο νερό για ένα τέταρτο της ώρας. Πίνετε τρία φλιτζάνια την ημέρα.

Πανσές

Φτιάξτε έγχυμα με ένα κουταλάκι του τσαγιού αποξηραμένο φυτό σε ένα φλιτζάνι νερό. Το πίνετε τρεις φορές την ημέρα.

Ταραξάκο

taraxakoΒράστε μια χούφτα αποξηραμένων φύλλων και ριζών για δεκαπέντε λεπτά σε ενάμισι λίτρο νερό. Πίνετε ένα φλιτζάνι πριν από κάθε γεύμα.

Τσουκνίδα

Φτιάξτε έγχυμα με μια κουταλιά της σούπας αποξηραμένο φυτό ανά φλιτζάνι νερού. Πίνετε τέσσερα φλιτζάνια την ημέρα.

Δάφνη

dafni

Φτιάξτε έγχυμα χρησιμοποιώντας μερικά φύλλα ανά φλιτζάνι νερού, για δέκα λεπτά. Πίνετε τέσσερα φλιτζάνια την ημέρα.

Όλα αυτά τα φυτά είναι διουρητικά, κάνουν δηλαδή το σώμα να απαλλάσσεται από τα υπερβολικά υγρά. Όμως δεν θα πρέπει ποτέ να καταναλώνετε μεγάλη ποσότητα από αυτά, ούτε να τα συνδυάζετε με άλλα φάρμακα, ειδικά με εκείνα που επίσης έχουν διουρητικές ιδιότητες.

Θα μπορούσατε να προκαλέσετε ανισορροπίες στον οργανισμό σας αν τα καταναλώνετε ανεύθυνα. Αν παίρνετε άλλα φάρμακα, συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα φυτά. Να είστε προσεκτικοί και να θυμάστε πως ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός.

Να προσέχετε πολύ πριν ξεκινήσετε κάποιο πρόγραμμα διατροφής μόνοι σας, ή πριν ακολουθήσετε συμβουλές από αναξιόπιστες πηγές. Είναι πάντα καλή ιδέα το να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό, που θα σας βοηθήσει να εφαρμόσετε ένα καλύτερο πρόγραμμα διατροφής, έτσι ώστε να απολαμβάνετε ένα υγιές σώμα και ένα σωστό βάρος.

Το να έχετε ένα αρμονικό σώμα δεν έχει να κάνει μόνο με την ωραία εμφάνιση, η υγεία σας παίζει επίσης ρόλο σε αυτό.

Κατηγορίες: Αδυνάτισμα Ετικέτες:
Ίσως σας αρέσουν