Θεραπείες για την αποτοξίνωση στο συκώτι

Το συκώτι είναι ικανό να καθαρίζει και να αποβάλλει βλαβερές ουσίες από το σώμα μας, όμως χρειάζεται τη βοήθεια της αποτοξίνωσης τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο.

Το συκώτι είναι ένα από τα σημαντικότερα όργανα στο σώμα μας, αφού εκτελεί σημαντικές λειτουργίες όπως το φιλτράρισμα του αίματος, αποβάλλοντας κάθε είδους τοξίνες από τον οργανισμό και αποθηκεύοντας βιταμίνες, πρωτεΐνες και ενέργεια με τη μορφή σακχάρων. Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την αποτοξίνωση στο συκώτι;

Αν και το συκώτι έχει την ικανότητα να αποτοξινώνεται και να αποβάλλει τις βλαβερές ουσίες από το σώμα, μερικές φορές καταβάλλεται από το φόρτο εργασίας λόγω της κακής διατροφής, των μολύνσεων, των κακών συνηθειών, του καθιστικού τρόπου ζωής και της χρήσης τοξικών προϊόντων.

Κατά συνέπεια, μια μεγάλη ποσότητα τοξινών και άχρηστων ουσιών συσσωρεύεται στο σώμα και μπορεί να επηρεάσει την υγεία του συκωτιού και του οργανισμού μας γενικότερα. Για το λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντικό να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στο συκώτι και να το βοηθάτε με μια διαδικασία αποτοξίνωσης, για να απαλλάξετε το σώμα σας από ό,τι μπορεί να το βλάψει. Ξέρετε πώς να κάνετε αποτοξίνωση στο συκώτι σας για να έχετε καλύτερη υγεία;

Συμβουλές για τη φυσική αποτοξίνωση στο συκώτι σας

fysiki-frontida-sykotiou

  • Η αποτοξίνωση του συκωτιού μπορεί να γίνει όποτε το θεωρείτε απαραίτητο, αν και οι ειδικοί συνιστούν να γίνεται τουλάχιστον μία φορά κάθε έξι μήνες.
  • Αρχικά, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ποιες τροφές μπορεί να είναι βλαβερές για το συκώτι, όπως για παράδειγμα τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα ζωικά λίπη, τα λουκάνικα, οι ραφιναρισμένες τροφές, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα τηγανητά φαγητά ή οι ζαχαρούχες τροφές. Θα πρέπει να μειώσετε την κατανάλωση των συγκεκριμένων τροφών και, κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσης, είναι απαραίτητο να τις αφαιρέσετε τελείως από τη διατροφή σας.
  • Είναι σημαντικό να τρώτε μικρές ποσότητες μοιρασμένες σε πέντε ή έξι γεύματα την ημέρα, αφού η υπερβολική κατανάλωση τροφής σε ένα μόνο γεύμα μπορεί να υπερφορτώσει το συκώτι και να το επιδράσει δυσμενώς.
  • Κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσης του συκωτιού, είναι πολύ σημαντικό να πίνετε άφθονο νερό για να επιταχύνετε την πέψη των λιπών και να εξασφαλίσετε την ενυδάτωση του σώματος.
  • Η υπερβολική κατανάλωση οινοπνεύματος καθώς και το κάπνισμα μπορούν να βλάψουν σοβαρά την υγεία του συκωτιού και, τελικά, ολόκληρου του σώματός μας.
  • Γενικά είναι πολύ σημαντικό να υιοθετήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, που να υποστηρίζεται από ισορροπημένη διατροφή και περισσότερη σωματική δραστηριότητα.

Φυσικές θεραπείες για την αποτοξίνωση στο συκώτι

Έχοντας υπόψη τις παραπάνω συμβουλές και χρησιμοποιώντας μερικές από τις παρακάτω φυσικές θεραπείες, μπορείτε να ξεκινήσετε τον καθαρισμό του συκωτιού για να αποβάλλετε τις τοξίνες και τις άχρηστες ουσίες που είναι περιττές για το σώμα σας, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την υγεία και την ποιότητα ζωής σας.

Ζεστό νερό με λεμόνι

therapeia-elaiolado-lemoni

Το ζεστό νερό με λεμόνι, που πίνεται με άδειο στομάχι, είναι ένας από τους πιο γνωστούς και αποτελεσματικούς τρόπους αποτοξίνωσης που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Δεν είναι λεμονάδα, γι’ αυτό δεν πρέπει να προσθέσετε ζάχαρη ή γλυκαντικές ουσίες. Θα πρέπει να πίνετε ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι αμέσως μόλις ξυπνάτε το πρωί ώστε να βοηθήσετε στον καθαρισμό του συκωτιού.

Σκόρδο

Η κατανάλωση ωμού σκόρδου εξασφαλίζει πολυάριθμες ωφέλειες για την υγεία σας και μια από αυτές είναι και η προστασία του συκωτιού. Το σκόρδο περιέχει θειούχες ενώσεις που μπορούν να συμβάλλουν στην ενεργοποίηση των ενζύμων του συκωτιού. Περιέχει επίσης αλισίνη και σελήνιο, δύο ακόμα ουσίες που προστατεύουν το συκώτι.

Νεροκάρδαμο

soupa-nerokardamo

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό φυσικό διουρητικό που συνεισφέρει στον καλύτερο μεταβολισμό των λιπών και στην αποτοξίνωση του σώματος. Το νεροκάρδαμο είναι γνωστό για  την υψηλή του περιεκτικότητα σε νερό, ίνες, μέταλλα και βιταμίνες Α, Β και C. Για να αξιοποιήσετε τις ωφέλειές του, μπορείτε να το συμπεριλάβετε ωμό σε σαλάτες ή μπορείτε να φτιάξετε μια αποτελεσματική συνταγή με νεροκάρδαμο το οποίο έχει μαλακώσει σε ένα λίτρο νερό. Αφήστε το νεροκάρδαμο να μουλιάσει για 24 ώρες στο ψυγείο και στη συνέχεια ξεκινήστε να πίνετε το υγρό λίγο-λίγο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πικραλίδα

Η πικραλίδα είναι γνωστή για τις διουρητικές και αποτοξινωτικές της ιδιότητες, που συμβάλλουν στο φυσικό καθαρισμό του συκωτιού και αυξάνουν την έκκριση χολής από δύο έως τέσσερις φορές. Η κατανάλωση δύο φλυτζανιών εγχύματος πικραλίδας κάθε μέρα είναι ιδανική για το φυσικό καθαρισμό του συκωτιού, καθώς και για την αποβολή των τοξινών και των άχρηστων ουσιών που μπορούν να επηρεάσουν την υγεία σας.

Αγκινάρες

aginares

Πρόκειται για ένα ισχυρό λαχανικό που διεγείρει την έκκριση χολής και βελτιώνει την κατάσταση του συκωτιού με πολλούς τρόπους. Η τροφή αυτή περιέχει σιλυμαρίνη, μια ουσία που προστατεύει το συκώτι, επειδή συμβάλλει στην αποβολή των συσσωρευμένων τοξινών και προάγει τον καθαρισμό του, απομακρύνοντας τις περιττές συσσωρευμένες εκκρίσεις.

Πράσινο τσάι

Είναι ιδανικό για όσους υποφέρουν από λίπος στο συκώτι, αφού συμβάλλει στην πέψη και στην αποβολή του συσσωρευμένου λίπους

Κατηγορίες: Φυσικές Θεραπείες Ετικέτες:
Ίσως σας αρέσουν