Τίποτα δεν θα μου δημιουργήσει αρνητική διάθεση σήμερα

Αποφάσισα να πάρω τη ζωή μου στα χέρια μου και να βάλω τον εαυτό μου σε προτεραιότητα. Θα σταματήσω να αισθάνομαι πικρία και αρνητική διάθεση για ό,τι δεν μπορώ να ελέγξω. Θα απολαμβάνω το παρόν.

Αποφάσισα να σταματήσω να έχω αρνητική διάθεση. Εξάλλου η πικρία δεν προσφέρει τίποτα στην υγεία και στην ευτυχία μου.

Η θετική διάθεση είναι πιο εύκολη από ό,τι φαίνεται. Αποτελεί επίσης τον πιο γρήγορο τρόπο να κάνουμε καλό στην υγεία μας και να χαμογελάσουμε.

Είχε περάσει πολύς καιρός από τότε που έβλεπα τη φωτεινή πλευρά των πραγμάτων. Κάποια μέρα, δεν ξέρω πότε, όλα σκοτείνιασαν.

Δεν μπορούσα να αποστασιοποιηθώ από το πρόβλημα. Κατά τη δική μου άποψη, δεν είχα καταφέρει τίποτα. Ως αποτέλεσμα, αποφάσισα σκόπιμα να αισθάνομαι πικρία.

Ναι, μερικές φορές κάνουμε τη ζωή μας αρνητική χωρίς να το προσέχουμε. Σιγά-σιγά αρχίζουμε να κατηγορούμε τους άλλους ή τις συνθήκες για τα δυσάρεστα πράγματα που μας συμβαίνουν.

Στην πραγματικότητα το μόνο άτομο που μπορούμε να θεωρούμε υπεύθυνο είναι ο εαυτός μας.

Οι συμπεριφορές μου με έχουν κάνει να αισθάνομαι πικρία

Υπάρχουν ορισμένες νοητικές στάσεις που μαθαίνουμε και μας δημιουργούν πικρία. Δυστυχώς δεν τις συνειδητοποιούμε μέχρι κάποιος να μας ανοίξει τα μάτια.

Σήμερα θα θέλαμε να σας βοηθήσουμε να ανακαλύψετε μερικές από τις δικές σας αρνητικές σκέψεις και συνήθειες. Θα μάθετε επίσης τι πραγματικά σας κάνει δυστυχισμένους.

1. «Είναι καλύτεροι από μένα»

Το να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους είναι η χειρότερη στάση που μπορούμε να υιοθετήσουμε. Ο λόγος δεν είναι μόνο το ότι πάντα καταλήγουμε οι χαμένοι όταν το κάνουμε αυτό. Είναι επειδή η στάση αυτή αποτελεί μια αντανάκλαση του πόσο ανασφαλείς είμαστε.

Δεν μπορούμε να δούμε τις ικανότητες που μας κάνουν μοναδικούς. Δεν διακρίνουμε τίποτα θετικό στον εαυτό μας. Θέλουμε να είμαστε όπως όλοι οι άλλοι αλλά συνειδητοποιούμε ότι δεν μπορούμε.

Να θυμάστε: όλοι μας έχουμε το δικό μας μονοπάτι να βαδίσουμε.

Μάθετε να βλέπετε τα πράγματα με συμπόνια. Σταματήστε να προσπαθείτε να είστε τέλειοι. Μην τρέχετε κάνοντας κύκλους. Με αυτό τον τρόπο εμποδίζετε τον εαυτό σας να προχωρήσει μπροστά.

Πιστέψτε στον εαυτό σας και σε αυτό που είστε.

2. Σταματήστε να παίζετε το θύμα

Αν και δεν θέλουμε να το αναγνωρίσουμε, μας αρέσει να αισθανόμαστε θύματα των καταστάσεων και των άλλων. Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα για να αλλάξουμε ή για να αναλάβουμε την ευθύνη για όσα συμβαίνουν γύρω μας. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη δικαιολογία για να παραδοθούμε στα προβλήματά μας.

Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε να αναλάβουμε την ευθύνη όσων μας συμβαίνουν. Κατηγορούμε τους άλλους γύρω μας. Όλα αυτά βασίζονται σε μια ιδιοτροπία έτσι ώστε να μπορούμε να αισθανόμαστε καλύτερα για τον εαυτό μας.

Δεδομένων των παραπάνω, η ευκαιρία να αλλάξουν όσα συμβαίνουν είναι στα χέρια σας. Πρέπει να σηκωθείτε και να αναλάβετε δράση.

3. Όλοι οι άλλοι είναι πιο σημαντικοί από μένα

Αν μια τέτοια σκέψη γυρίζει στο μυαλό σας, απαλλαγείτε από αυτή ΑΜΕΣΩΣ. Δεν είστε λιγότερο σημαντικοί από τους άλλους. Δεν θα πρέπει ποτέ να βάζετε την ευημερία κάποιου άλλου πάνω από τη δική σας.

Επιπλέον αυτό είναι κάτι που κάνουμε συνεχώς, ακόμα και αν δεν το συνειδητοποιούμε. Δεν μπορούμε να πούμε όχι σε όλους τους ανθρώπους για τους οποίους νοιαζόμαστε. Ή τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που θα μας πνίξουν οι υποχρεώσεις.

Όλοι αντιμετωπίζουμε προβλήματα λόγω αυτού. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να φροντίζετε τον εαυτό σας. Στη συνέχεια μπορείτε να φροντίσετε τους άλλους, αν το χρειάζονται.

Αν δεν φροντίσετε εσείς τον εαυτό σας, ποιος θα το κάνει;

4. Αν θέλετε να κάνετε κάτι, κάντε το σήμερα

Γιατί αναβάλλετε τόσα πολλά από τα πράγματα που θέλετε να κάνετε σήμερα; Επειδή φοβάστε; Επειδή αισθάνεστε ανασφαλείς; Ίσως επειδή διδαχτήκατε να σκέφτεστε το μέλλον χωρίς να απολαμβάνετε το παρόν.

Φανταστείτε ότι θέλετε να κάνετε ένα ταξίδι ή να βρείτε μια διαφορετική δουλειά. Υποσυνείδητα ο νους σας αρχίζει να σκέφτεται πόσο κακό θα ήταν αν δεν αποταμιεύατε τα χρήματά σας τώρα. Ο νους σας μπορεί ακόμα και να σας πει ότι δεν μπορείτε να βρείτε κάποια άλλη δουλειά.

Με τον καιρό, αυτό σας κάνει να συνειδητοποιήσετε ότι δεν απολαμβάνετε τη ζωή όπως θα επιθυμούσατε. Δεν σκέφτεστε το παρόν. Δεν απολαμβάνετε ούτε ζείτε το παρόν.

Σας βοηθάει πραγματικά αυτό;

Για να είμαστε ειλικρινείς, υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνετε τη ζωή αρνητική. Μπορείτε να παραμείνετε σε μια σχέση που σας πληγώνει. Μπορεί να θέλετε να συνεχίσετε να είστε με τους τοξικούς ανθρώπους που βρίσκονται γύρω σας. Είναι επίσης δυνατόν να αρνείστε ότι χρειάζεστε βοήθεια επειδή δεν μπορείτε να ξεπεράσετε το παρελθόν.

Ωστόσο, υπάρχουν εξίσου πολυάριθμοι τρόποι να κάνετε τη ζωή θετική.

Σήμερα αποφάσισα να εγκαταλείψω την πικρία και να είμαι ευτυχισμένος/η. Θα κάνετε το ίδιο ή θα αποφασίσετε να παραμείνετε ακριβώς εκεί που είστε;

Κατηγορίες: Σεξ και σχέσεις Ετικέτες:
Ίσως σας αρέσουν