Τόνωση του προσώπου και μείωση των ρυτίδων

Όπως πρέπει να καταβάλλουμε προσπάθεια για να διατηρούμε το σώμα μας τονωμένο και υγιές, έτσι θα πρέπει να φροντίζουμε και το πρόσωπό μας. Για το λόγο αυτό σήμερα θα σας παρουσιάσουμε ορισμένες ασκήσεις, προκειμένου να τονώσετε το πρόσωπό σας και  να πετύχετε τη μείωση των ρυτίδων του.

Επειδή το πρόσωπό σας είναι το σημείο όπου εμφανίζονται γρηγορότερα τα σημάδια που προκαλεί το πέρασμα του χρόνου, είναι ουσιαστικό να του παρέχετε τη φροντίδα που χρειάζεται. Για να το πετύχετε, θα πρέπει να ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή από την οποία δεν θα λείπουν τα φρούτα, τα λαχανικά και το άφθονο νερό. Παρομοίως, θα πρέπει να υιοθετήσετε ορισμένες συνήθειες στον τρόπο ζωής σας, όπως για παράδειγμα η ήπια άσκηση, ο καλός ύπνος, η αποφυγή της κατανάλωσης οινοπνεύματος και η αποφυγή των καταστάσεων που προκαλούν άγχος.

Υπάρχουν πολλά αντιρυτιδικά προϊόντα στην αγορά, τα οποία είναι αναμφίβολα πολύ αποτελεσματικά, ωστόσο είναι επίσης ακριβά. Για το λόγο αυτό στο παρόν άρθρο θα σας προτείνουμε μερικές ασκήσεις για την τόνωση του προσώπου σας, οι οποίες είναι εξίσου αποτελεσματικές για την καταπολέμηση και τη μείωση των ρυτίδων και δεν κοστίζουν τίποτα. Απλώς πρέπει να αφιερώνετε λίγα λεπτά την ημέρα για να τις κάνετε και αυτό είναι όλο.

Ασκήσεις για την τόνωση του προσώπου σας

Μείωση των ρυτίδων

προσωπο πριν και μετα

Σταθείτε μπροστά σε έναν καθρέφτη μετά το ντους και προσπαθήστε να κινήσετε όλους τους μυς του προσώπου σας για τουλάχιστον δέκα λεπτά. Αν είναι δυνατόν, επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία λίγο πριν πάτε για ύπνο.

Τόνωση και ενδυνάμωση των βλεφάρων σας

Κοιτάξτε προς τα πάνω όσο μπορείτε ψηλότερα, έπειτα προς τα δεξιά και προς τα αριστερά. Θα πρέπει να κάνετε τέσσερις σειρές είκοσι επαναλήψεων, με ξεκούραση δύο λεπτών ανάμεσά τους.

Τονώστε τα μάγουλα και τα ζυγωματικά σας

rytides

Μια πολύ εύκολη άσκηση είναι να κλείσετε σφιχτά το στόμα σας και να φυσήξετε έτσι ώστε να γεμίσει αέρα. Θα πρέπει επίσης να κινείτε τη γλώσσα σας από τα δεξιά προς τα αριστερά. Κάντε τρεις σειρές δεκαπέντε ή είκοσι επαναλήψεων.

Διατηρήστε τα χείλη σας υγιή και όμορφα

Ανοίξτε το στόμα σας όσο μπορείτε περισσότερο και καλύψτε τα δόντια σας με τα χείλη σας. Μείνετε σε αυτή τη θέση μετρώντας μέχρι το δέκα και έπειτα κλείστε το στόμα σας πολύ αργά. Χαλαρώστε τους μυς σας πριν ξαναξεκινήσετε. Κάντε πέντε επαναλήψεις.

Διορθώστε το «πόδι της χήνας»

podi-hinas-1

Με τις άκρες των δαχτύλων σας, ζουλήξτε και πιέστε τις ρυτίδες σε αυτή την περιοχή, κάνοντας κινήσεις προς τα πάνω και προς τα κάτω.

Να θυμάστε…

Τα μασάζ προσώπου έχουν τα ίδια αποτελέσματα με τα μασάζ σώματος επειδή ενεργούν στους ιστούς σας, συμβάλλοντας στη διόρθωση της βλάβης που έχει προκληθεί στο δέρμα σας. Μπορείτε να κάνετε μασάζ στα σημεία όπου οι ρυτίδες εμφανίζονται συχνότερα.

Μπορείτε να κάνετε μασάζ στο πρόσωπο για δέκα λεπτά το πρωί και το απόγευμα. Λίγες σταγόνες έλαιο αμυγδάλου μπορούν να βοηθήσουν,  καθώς ενυδατώνει και υγραίνει το δέρμα.

Πριν κάνετε οποιαδήποτε από τις παραπάνω ασκήσεις προσώπου, είναι πολύ σημαντικό να απλώσετε κρέμα σε όλο το πρόσωπο για να τονώσετε και να προετοιμάσετε το δέρμα σας. Έτσι οι ασκήσεις που θα κάνετε θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικές.

Κατηγορίες: Ομορφιά Ετικέτες:
Ίσως σας αρέσουν