Τροφές που θα ενισχύσουν το μεταβολισμό σας

29 Αυγούστου 2015

Ένας αργός μεταβολισμός είναι μία κατάσταση από τις πλέον συνηθισμένες και τις λιγότερο γνωστές στους ανθρώπους που πάσχουν από αυτή. Είναι η κατάσταση στην οποία το σώμα ενός ατόμου καίει σε ανάπαυση λιγότερες θερμίδες από ότι είναι φυσιολογικό. Αυτό είναι επίσης γνωστό ως «βασικός μεταβολισμός» , πράγμα που σημαίνει ότι καταναλώνεται μικρή ποσότητα ενέργειας όταν το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση ανάπαυσης.

Μερικοί από τους παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν επιβράδυνση του μεταβολισμού σας είναι:

  • Υποθυρεοειδισμός, που είναι μια ορμονική διαταραχή.
  • Καθιστικός τρόπος ζωής, δηλαδή έλλειψη άσκησης ή σωματικής δραστηριότητας.
  • Ανεπιθύμητη επίδραση μιας υπερβολικά αυστηρής δίαιτας, που κάνει το μεταβολισμό να αλλάζει.

Είναι επίσης σημαντικό να εντοπίσετε τις πιθανές συνέπειες αυτής της κατάστασης. Ωστόσο, συνιστούμε να τρώτε φυσικά προϊόντα που θα συμβάλλουν στην επιτάχυνση του μεταβολισμού σας έτσι ώστε να μην έχετε προβλήματα με αυτή την κατάσταση.

varos-3

Όταν ο μεταβολισμός σας είναι αργός, αυτό που συμβαίνει είναι ότι το σώμα σας δεν καίει το λίπος όπως θα έπρεπε κανονικά. Η ουσία αυτή συσσωρεύεται στο σώμα σας μέχρι που γίνεστε παχύσαρκοι ή υπέρβαροι. Γι αυτό υπάρχουν άνθρωποι που λένε ότι τα πάντα τούς παχαίνουν, ακόμα και αν τρώνε λίγο ή ακολουθούν έναν τρόπο ζωής που μοιάζει με εκείνον άλλων ανθρώπων που δεν αποκτούν βάρος εύκολα. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να προσπαθήσετε να αποκλείσετε την ύπαρξη αργού μεταβολισμού μέσω μιας διάγνωσης από το γιατρό σας.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η απώλεια βάρους όταν έχετε αργό μεταβολισμό είναι πολύ δύσκολη, αλλά όχι αδύνατη. Θα πρέπει επίσης να γίνει σαφές ότι οι αυστηρές δίαιτες, με άλλα λόγια εκείνες που περιλαμβάνουν πολύ λίγες θερμίδες, δεν αποτελούν την καλύτερη επιλογή αν έχετε αργό μεταβολισμό, επειδή τα αποτελέσματα θα είναι αποκαρδιωτικά. Λάβετε υπόψη σας ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που ακολουθούν αυτές τις θαυματουργές δίαιτες διαπιστώνουν ότι το μέγεθος των ρούχων τους δεν κατεβαίνει αναλογικά με αυτά που τρώνε.

Αλλά μην ανησυχείτε! Παρακάτω θα προτείνουμε μερικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να βρείτε σύντομα λύση και να μπορέσετε να έχετε τη σιλουέτα που θέλετε.

Πίνετε πολύ νερό

nero-entero

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι το πόσιμο νερό είναι ένα από τα προϊόντα που επιταχύνουν περισσότερο το μεταβολισμό σας και την απώλεια βάρους σας. Βοηθάει επίσης στην απομάκρυνση των τοξινών και του νατρίου από το σώμα σας. Το νερό επίσης καταστέλλει την όρεξη. Με άλλα λόγια, η κατανάλωση αρκετού νερού σας βοηθάει να αισθάνεστε χορτάτοι, γεγονός που θα σας κάνει να διακρίνετε ξεκάθαρα την πείνα από τη δίψα.

Πράσινο τσάι

prasino-tsai

Το πράσινο τσάι είναι πραγματικά ένα φανταστικό βότανο χάρη στις απίστευτες ιδιότητές του. Το πράσινο τσάι έχει αποδειχτεί ότι ενισχύει το μεταβολισμό σας καθώς και την απώλεια βάρους. Πέρα από αυτό, διαθέτει αντικαρκινικές ιδιότητες και είναι θαυμάσιο για την υγεία σας. Διάσημοι άνθρωποι το συμπεριλαμβάνουν στη διατροφή τους με στόχο την επίτευξη του τέλειου βάρους.

Σούπα

soupes-lahanikon

Η σούπα (ειδικά η σούπα λαχανικών) είναι μία από τις πιο χορταστικές, νόστιμες και θρεπτικές τροφές, χάρη στο συνδυασμό υγρών και στερεών. Μπορείτε να φάτε λιγότερο και να κάψετε τα λίπη γρηγορότερα αν τρώτε σούπα ως ορεκτικό αντί για ένα πιάτο εντελώς στερεής τροφής.

Αχλάδια και μήλα

milo-4

Οι υπέρβαροι άνθρωποι που τρώνε το ισοδύναμο τριών μήλων ή μικρών αχλαδιών την ημέρα τείνουν να χάνουν περισσότερο βάρος σε μια υποθερμιδική δίαιτα. Γι αυτό είναι σημαντικό να συμπεριλάβετε τα φρούτα στη διατροφή σας, επειδή μπορείτε ακόμα και να κατευνάσετε τη λαχτάρα σας για γλυκά ή ζάχαρη με φυσικό τρόπο τρώγοντας ένα φρούτο πλούσιο σε ίνες και φτωχό σε θερμίδες.

Ελπίζουμε ότι όλα όσα αναφέραμε παραπάνω θα σας ωφελήσουν. Είναι σημαντικό να θυμάστε να διατηρείτε την ισορροπία ανάμεσα στις διάφορες πτυχές της ζωής σας. Ακολουθείτε μια καλή ισορροπημένη διατροφή και ένα πρόγραμμα άσκησης!

Ίσως σας αρέσουν