8 κόλπα μακιγιάζ για πεσμένα βλέφαρα

Οι βλεφαρίδες και τα φρύδια παίζουν βασικό ρόλο για να δείχνουν τα μάτια μας πιο ανοιχτά. Υπάρχουν ορισμένα κόλπα μακιγιάζ που μπορούν να μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε πιο εκφραστικό βλέμμα.
8 κόλπα μακιγιάζ για πεσμένα βλέφαρα

Έχει γραφτεί από Katherine Flórez

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Μακιγιάζ για πεσμένα βλέφαρα. Τα πεσμένα βλέφαρα οφείλονται στη μειωμένη ελαστικότητα και σφριγηλότητα του δέρματος η οποία επέρχεται με την πάροδο του χρόνου.

Αν και αυτό είναι μια φυσική και γενετική πάθηση, οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτή ψάχνουν για διάφορους τρόπους προκειμένου να το κρύψουν καθώς θεωρείται αντιαισθητικό.

Προς το παρόν, υπάρχουν αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις που μπορούν να το διορθώσουν, ειδικά όταν διακινδυνεύεται η όραση του πάσχοντα.

Ωστόσο, αυτές οι επιλογές είναι εξαιρετικά ακριβές και δεν μπορούν όλοι να ακολουθήσουν αυτές τις θεραπείες.

Αλλά ευτυχώς, δεν χρειάζεται να απελπίζεστε και να σκέφτεστε ότι θα χάσετε την ομορφιά του προσώπου σας λόγω αυτού του προβλήματος. Υπάρχουν μερικά κόλπα μακιγιάζ που μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνισή σας, κάνοντάς σας πραγματικά υπέροχες.

Σήμερα θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας τα 8 καλύτερα κόλπα μακιγιάζ προσώπου για να τα συμπεριλάβετε στην καθημερινή σας ρουτίνα. Ας ρίξουμε μια ματιά!

1. Χρησιμοποιήστε μια βάση make up, για πεσμένα βλέφαρα

για πεσμένα βλέφαρα

Η χρήση μιας μικρής ποσότητας βάσης make up στα μάτια σας μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των σκιών που σκουραίνουν τα βλέφαρα και το σημείο κάτω από τα φρύδια.

Αυτό το προϊόν είναι γνωστό ως “βάση” και εφαρμόζεται πριν από τη χρήση άλλων προϊόντων που έχουν σχεδιαστεί για αυτό το σκοπό.

Μπορείτε να βρείτε βάση σε διάφορους τόνους και αποχρώσεις που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε εκείνη που σας ταιριάζει καλύτερα. Στην πραγματικότητα, μερικές μάρκες έχουν δυο μορφές: υγρή και σκόνη.

2. Επιλέξτε αδιάβροχο eyeliner και μάσκαρα

Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν αυτό το αντιαισθητικό πρόβλημα δυσκολεύονται με την εφαρμογή προϊόντων όπως το eyeliner και τη μάσκαρα.

Αν χρησιμοποιείτε προϊόντα που δεν είναι αδιάβροχα, τότε το μακιγιάζ σας θα τρέχει κάθε φορά που ανοιγοκλείνετε τα μάτια σας ή όταν κινείται η συγκεκριμένη περιοχή.

Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αδιάβροχα προϊόντα και να είστε προσεκτικές με την εφαρμογή τους.

3. Να χρησιμοποιείτε καφέ αποχρώσεις στα βλέφαρά σας

καφε σκια για πεσμένα βλέφαρα

Απλώστε λίγη καφέ ματ σκιά στο πάνω βλέφαρό σας. Έπειτα χρησιμοποιήστε ένα πιο φωτεινό χρώμα πάνω από το βλέφαρο και προς τα κάτω στο σημείο όπου αρχίζει το βλέφαρό σας.

Ακολουθήστε την καμπύλη του ματιού σας και απλώστε τη για να αποφύγετε τις απότομες γωνίες και για να αναμείξετε τα χρώματα.

4. Σημαδέψτε τη γραμμή των άνω βλεφαρίδων σας, για πεσμένα βλέφαρα

Αυτό είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κόλπα μακιγιάζ ματιών για την απόκρυψη αυτού του προβλήματος των βλεφάρων.

Χρησιμοποιήστε το αδιάβροχο eyeliner σας για να σχηματίσετε μια γραμμή στη βάση των άνω βλεφαρίδων σας και όσο πιο κοντά γίνεται στην κόρη του ματιού.

Αυτό θα δημιουργήσει πιο εκφραστικά και μεγαλύτερα μάτια, με αποτέλεσμα να μην φαίνονται τα πεσμένα βλέφαρα.

Μπορείτε να το εφαρμόσετε στις πάνω αλλά και στις κάτω βλεφαρίδες αλλά μην εφαρμόζετε το eyeliner στο εσωτερικό μέρος των κάτω βλεφαρίδων.

5. Δοκιμάστε το “γατίσιο” βλέμμα

για πεσμένα βλέφαρα

Το “γατίσιο” στυλ δεν είναι απλά ένα στυλ για νέα κορίτσια. Αν το χρησιμοποιείτε στις άκρες των ματιών σας θα αποκτήσετε μια κομψή και ξεχωριστή εμφάνιση.

Μερικές φορές είναι δύσκολο να σχεδιάσετε ένα καλό γατίσιο μάτι σε πεσμένα βλέφαρα όμως αν το δοκιμάσετε αρκετές φορές θα σας είναι πιο εύκολο.

6. Χρησιμοποιήστε αρκετή μάσκαρα στις βλεφαρίδες σας

Οι παχιές, πυκνές και κυρτές βλεφαρίδες παίζουν βασικό ρόλο στη δημιουργία ενός νεανικού και εκφραστικού βλέμματος.

Αν εφαρμόσετε αρκετά στρώματα μάσκαρα, χωρίς κόμπους, θα αποκτήσετε μεγάλα μάτια ανεξάρτητα από την κατάσταση των βλεφάρων σας.

Επικεντρωθείτε στις άκρες των βλεφαρίδων σας, κάνοντάς τες κυρτές και τολμηρές.

7. Χρησιμοποιήστε ψεύτικες βλεφαρίδες

για πεσμένα βλέφαρα

Αν η φύση δεν σας έχει προικίσει με μακριές και πυκνές βλεφαρίδες, δοκιμάστε τη χρήση ψεύτικων βλεφαρίδων για να συμπληρώσετε το μακιγιάζ των ματιών σας.

Να θυμάστε ότι πρέπει να επιλέγετε εκείνες που ταιριάζουν καλά με το πρόσωπό σας, επειδή αν είναι πολύ μεγάλες θα δημιουργήσουν τεράστια αντίθεση.

Μπορείτε να τις εφαρμόσετε σε ολόκληρο το βλέφαρο ή μόνο στο κέντρο της εξωτερικής γωνίας.

8. Κόλπα για το μακιγιάζ φρυδιών για πεσμένα βλέφαρα

Αν και είναι πάνω από τις βλεφαρίδες σας, τα φρύδια μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε ένα τέλειο μακιγιάζ ματιών.

Φτιάξτε μια πιο ψηλή γωνία για να βοηθήσετε το βλέμμα σας να φαίνεται πιο ψηλό. Αν τα φρύδια σας δεν είναι πολύ γεμάτα, γεμίστε τα με το κατάλληλο προϊόν φρυδιών.

Λίγος φωτισμός κάτω από το φρύδι, μπορεί να βοηθήσει τα μάτια σας να φαίνονται πιο ανοιχτά.

Και για να συνοψίσουμε, να θυμάστε ότι ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε το ιδανικό μακιγιάζ για το πρόσωπό σας είναι να πειραματιστείτε.

Δοκιμάστε δυο διαφορετικά είδη μακιγιάζ, χρησιμοποιώντας πάντα ασφαλή προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Πώς σας φάνηκαν τα κόλπα για πεσμένα βλέφαρα; Θα τα δοκιμάσετε;


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.