Θέλετε να αποκτήσετε φυσικά πυκνές βλεφαρίδες

Παρόλο που το μήκος και η υγεία των βλεφαρίδων σας οφείλονται σε κληρονομικούς παράγοντες, υπάρχουν μερικοί φυσικοί τρόποι για να αποκτήσετε ξανά όμορφες βλεφαρίδες
Θέλετε να αποκτήσετε φυσικά πυκνές βλεφαρίδες

Έχει γραφτεί από Ekhiñe Graell

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Πως να αποκτήσετε μακριές και πυκνές βλεφαρίδες ; Οι βλεφαρίδες μεγαλώνουν και πέφτουν, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα μαλλιά σας. Αν οι βλεφαρίδες σας έχουν πέσει ή φθαρεί από την μάσκαρα ή το τσιμπιδάκι φρυδιών θα πρέπει να περιμένετε να μεγαλώσουν ξανά. Παρόλο που το μήκος και η υγεία των βλεφαρίδων σας οφείλονται σε κληρονομικούς παράγοντες, υπάρχουν μερικοί φυσικοί τρόποι για να αποκτήσετε ξανά όμορφες βλεφαρίδες.  Πώς μπορείτε λοιπόν να τις κάνετε να μεγαλώσουν; Παρακάτω αναφέρουμε ορισμένα θρεπτικά συστατικά τα οποία μπορείτε να καταναλώσετε, καθώς και άλλα μυστικά, για να αποκτήσετε μακριές και υγιείς βλεφαρίδες.

Βιταμίνη Η για πυκνές βλεφαρίδες

Η βιταμίνη Η (Βιοτίνη) συμβάλλει στην γρήγορη ανάπτυξη και ενδυνάμωση των μαλλιών. Α νήκει στο σύμπλεγμα βιταμινών Β και βρίσκεται σε διάφορα καλλυντικά προϊόντα, όπως επίσης και σε αρκετές τροφές. Αυτή η υδροδιαλυτή βιταμίνη περιέχεται στις σαρδέλες, στα καρύδια, στα αμύγδαλα, στην μαγιά μπύρας, στις μπανάνες και στα δημητριακά ολικής αλέσεως. Επίσης συναντάται στους κρόκους των αβγών. Ωστόσο, το ασπράδι του αβγού περιέχει αβιδίνη, μια πρωτεΐνη που εμποδίζει την απορρόφηση της βιταμίνης Η.

Αντιοξειδωτικά

Οι βιταμίνες C και Ε, δυο αντιοξειδωτικές βιταμίνες, βοηθούν τα μαλλιά να μεγαλώσουν ενώ συμβάλλουν στην κανονική ανάπτυξη της τρίχας. Με την απουσία της βιταμίνης C, τα μαλλιά γίνονται ξηρά και εύθραυστα. Επιπλέον η βιταμίνη C εμποδίζει την φθορά των μαλλιών που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, τα διατηρεί υγιή και τα βοηθά να θεραπευτούν ενώ παράλληλα συμβάλλει στην αναδόμηση της τρίχας. Το τριχωτό της κεφαλής είναι υγιέστερο με την βοήθεια της βιταμίνης Ε, η οποία αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο συγκεκριμένο σημείο. Αυτές οι βιταμίνες βρίσκονται στα εσπεριδοειδή, στα αβοκάντο και σε φυλλώδη λαχανικά.

Ελαιόλαδο

ελαιολαδο για πυκνές βλεφαρίδες

Τρίψτε τα βλέφαρά σας, την βάση των βλεφαρίδων σας, με μια μικρή ποσότητα ελαιολάδου ή καστορελαίου, κάθε βράδυ. Αυτό θα τις βοηθήσει να γίνουν μεγαλύτερες και πυκνότερες. Τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να γίνονται εμφανή μετά από ένα ή δύο μήνες. Αυτή τη φορά οι νέες βλεφαρίδες θα είναι ακόμη πιο δυνατές και υγιείς από τις προηγούμενες. Το ελαιόλαδο λειτουργεί επίσης και ως μαλακτικό για την βελτίωση της υγείας των βλεφαρίδων σας.

Έλαιο στρουθοκαμήλου

Το έλαιο στρουθοκαμήλου βελτιώνει την όψη των βλεφαρίδων σας ενώ παράλληλα τονώνει την ανάπτυξή τους ώστε να γίνουν μεγαλύτερες και πυκνότερες. Πιέστε απαλά τις βλεφαρίδες με μια μικρή ποσότητα  από αυτό το έλαιο για να τις μαλακώσετε και να τονώσετε την ανάπτυξη νέων.

Βαζελίνη για πυκνές βλεφαρίδες

Αυτή η εναλλακτική θεραπεία βοηθά με τον ίδιο τρόπο τις βλεφαρίδες σας, όπως το ελαιόλαδο και το καστορέλαιο. Τρίψτε με μια μικρή ποσότητα βαζελίνης τα μάτια σας, την βάση των βλεφαρίδων σας, κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε. Αν θέλετε, μπορείτε να ξεπλύνετε τα μάτια σας μετά από 15 λεπτά. Θα παρατηρήσετε την ανάπτυξη νέων βλεφαρίδων μετά από λίγες εβδομάδες.

Ισορροπημένη διατροφή

Διατηρώντας μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και βιταμίνες, βοηθά στην ανάπτυξη των βλεφαρίδων. Οι καλές τροφές που βοηθούν στην ανάπτυξη των βλεφαρίδων είναι οι εξής: ψάρια, αβγά, φασόλια και γιαούρτι. Η πρωτεΐνη σόγιας είναι εξίσου ευεργετική για την ανάπτυξη των βλεφαρίδων.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.