Επιλέξτε αυτό το μακιγιάζ εάν είστε αρχάρια. Δείτε το εδώ!

Αν δεν κάνατε ποτέ ως τώρα μακιγιάζ και θέλετε να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε, επιλέξτε αυτό και θα φαίνεστε υπέροχες ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα.
Επιλέξτε αυτό το μακιγιάζ εάν είστε αρχάρια. Δείτε το εδώ!

Έχει γραφτεί από Andrea Caillet Bois

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Μήπως το μακιγιάζ σας φαίνεται δύσκολο; Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ μακιγιάζ στο παρελθόν και θέλετε να το ξεκινήσετε, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να το εφαρμόσετε με φυσικό τρόπο, ώστε να τονίζει απαλά τα χαρακτηριστικά σας.

Η ιδέα είναι να κάνετε τον εαυτό σας να δείχνει πιο ελκυστικός, χωρίς όμως να φαίνεστε ψεύτικοι. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να επιλέξετε ένα μακιγιάζ που θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο τη μέρα όσο και τη νύχτα και που σας κάνει να φαίνεστε γοητευτικές, τονίζει τα χαρακτηριστικά σας και αναδεικνύει την ομορφιά του προσώπου σας.

Για να δείξετε την αληθινή, φυσική ομορφιά σας, το μακιγιάζ πρέπει να είναι απλό και να μην είναι υπερφορτωμένο. Προσπαθήστε να βελτιώσετε τα χαρακτηριστικά σας με αρμονικό τρόπο.

Θυμηθείτε ότι το καθημερινό τέλειο μακιγιάζ δεν μαθαίνεται μέσα σε μια νύχτα, οπότε μην ανησυχείτε. Με λίγα λόγια, οι τεχνικές μαθαίνονται σταδιακά και σιγά σιγά βρίσκετε τα πιο κατάλληλα προϊόντα για εσάς.

Το τέχνασμα από την πρώτη στιγμή είναι η εφαρμογή των διαφόρων προϊόντων σε μικρές ποσότητες και η καλή ανάμειξη τους. Με αυτόν τον τρόπο, αν χρειαστεί να εφαρμόσετε λίγο περισσότερο, δεν θα διατρέξετε τον κίνδυνο να φαίνεται κάτι υπερβολικό. Η εξάσκηση θα σας δώσει όλες αυτές τις δεξιότητες και την απαραίτητη εμπιστοσύνη.

Πώς μαθαίνετε την καλύτερη ρουτίνα για το μακιγιάζ αν είστε αρχάρια;

Αυτά τα βήματα μπορούν να χρησιμεύσουν ως οδηγός χρήσης του μακιγιάζ τις πρώτες φορές. Στη συνέχεια, σιγά-σιγά, μπορείτε και να αλλάξετε τις τεχνικές ανάλογα με το γούστο σας. Σε κάθε περίπτωση, η παρακολούθησή τους θα είναι πάντα μια σημαντική βοήθεια, αφού δεν διαφέρουν πολύ.

Ας δούμε τι πρέπει να κάνετε:

1. Καθαρίστε και ενυδατώστε το δέρμα σας για το μακιγιάζ

Το μακιγιάζ αν είστε αρχάρια

Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα δεδομένου ότι θα σας βοηθήσει να εφαρμόζετε το μακιγιάζ καλύτερα χωρίς να παραμελείτε τη φροντίδα του δέρματός σας. Εφαρμόζοντας ένα ελαφρύ άγγιγμα ενυδατικής λοσιόν στο καθαρό σας πρόσωπο, (πριν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το μακιγιάζ), θα φαίνεται πιο φρέσκο.

Μακιγιάζ

Τα προϊόντα (όπως είναι οι βάσεις και οι σκόνες μικρού μεγέθους) τείνουν να στεγνώνουν το δέρμα, γι ‘αυτό είναι πολύ σημαντικό αυτό να ενυδατώνεται. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποφεύγετε τη βλάβη που προκαλεί το μακιγιάζ όταν εφαρμόζεται απευθείας στο πρόσωπο. Επιπλέον, η ενυδάτωση του δέρματός σας βοηθά στον έλεγχο της λιπαρότητας του προσώπου.

 • Καθαρίστε το πρόσωπό σας με σαπούνι και νερό.
 • Στεγνώστε το καλά καθαρίζοντάς το (δηλαδή, χωρίς τρίψιμο).
 • Στη συνέχεια, εφαρμόστε μια μικρή ενυδατική κρέμα στο πρόσωπο και το λαιμό σας.
 • Αφήστε την λοσιόν να απορροφηθεί και κατόπιν προχωρήστε για να εφαρμόσετε τη βάση σας.

2. Βασικό μακιγιάζ για αρχάριους

Μόλις το δέρμα σας είναι έτοιμο, εφαρμόστε μια βάση. Προσπαθήστε να ταιριάξετε τον φυσικό τόνο του δέρματός σας, ώστε το μακιγιάζ να φαίνεται τέλειο. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να αναμείξετε μια φωτεινή βάση με μια σκοτεινή.

 • Τοποθετήστε μια ελαφριά βάση στο πίσω μέρος του χεριού σας.
 • Προσθέστε μόνο μία σταγόνα σκούρης βάσης.
 • Ανακατέψτε μέχρι να φτάσετε το χρώμα του δέρματός σας.
 • Εφαρμόστε σε μικρές ποσότητες με το δάχτυλό σας με τη μορφή σημείων σε όλο το πρόσωπο.
 • Στη συνέχεια, απλώστε το μείγμα σε όλο το πρόσωπό σας και το λαιμό.

3. Κονσίλερ για τους μαύρους κύκλους

Γυναίκα αφαιρεί το μακιγιάζ

Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό αν έχετε μαύρους κύκλους που θέλετε να καλύψετε ή κάποια ατέλεια που θέλετε να κρύψετε.

Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να επιλέξετε ένα κοσνίλερ που να είναι μια σκιά πιο ελαφριά από το χρώμα της βάσης σας.

 • Μπορείτε να το εφαρμόσετε με το δάχτυλό σας και στη συνέχεια να το συνδυάσετε με ό,τι υπάρχει σε όλο το υπόλοιπο πρόσωπό σας μέχρι το αποτέλεσμα να είναι ομοιόμορφο.

4. Εφαρμόστε μέικ απ για να ολοκληρώσετε τη βάση σας

Μετά το κονσίλερ που βάλατε στο προηγούμενο βήμα, εφαρμόστε μια συμπαγή ή λιγότερο πυκνή σκόνη μέικ απ.

 • Μπορείτε να την εφαρμόσετε με ένα πινέλο, παίρνοντας λίγο και να απλώσετε το προϊόν σε όλο το πρόσωπό σας. Μπορείτε επίσης να το κάνετε με ένα σφουγγάρι. Η τεχνική είναι να απλωθεί με κυκλικές κινήσεις.

5. Το τέλειο μακιγιάζ για τα μάτια αν είστε αρχάρια

Γυναίκα με μακιγιάζ χαμογελάει
 • Φρύδια. Είναι το πλαίσιο του προσώπου σας. Χρησιμοποιήστε σκιές περίπου δύο αποχρώσεις ελαφρύτερες από το χρώμα των μαλλιών σας. Εφαρμόστε σε όλο το φρύδι και σβήστε προς το τελείωμα.
 • Βλέφαρα. Χρησιμοποιήστε γήινους τόνους αν είστε αρχάριοι. Εφαρμόστε τη σκιά με μια βούρτσα ή με το δάχτυλο ομοιόμορφα στο βλέφαρό σας.
 • Βάση βλεφάρων. Σε αυτό το σημείο όπου τελειώνει το βλέφαρο, εφαρμόστε ένα καφέ τόνο για να δώσετε βάθος.
 • Μολύβι ματιών. Αναμφισβήτητα, αυτό είναι το πιο ευαίσθητο βήμα για μακιγιάζ για αρχάριους. Κάντε το περίγραμμα στο πάνω άκρο του ματιού σας με ένα μαύρου χρώματος εργαλείο. Το ιδανικό είναι να αρχίσετε με τη χρήση μολυβιών, αφού θα είναι ευκολότερο για σας.
 • Βλεφαρίδες. Σε αυτό το βήμα, θα χρησιμοποιήσετε μάσκαρα. Ο στόχος είναι να τις επιμηκύνετε και να τους δώσετε όγκο. Μην ξεχνάτε τις βλεφαρίδες στο κάτω μέρος του ματιού!

6. Ρουζ

Το ρουζ χ ρησιμοποιείται για να τονίσει τα ζυγωματικά σας, να αναδείξει τη δομή του προσώπου σας και φυσικά να αποτρέψει το να φαίνεστε χλωμοί.

Για να το εφαρμόσετε, θα χρειαστείτε ένα παχύ πινέλο. Για να το βάλετε σωστά, πρέπει να κάνετε οποιαδήποτε από τις ακόλουθες εκφράσεις του προσώπου και θα γνωρίζετε τον ακριβή τόπο εφαρμογής:

 • Μπορείτε να κάνετε με το στόμα σας ένα στόμα ψαριών και να το βάζετε στο βυθισμένο μέρος που σχηματίζεται στα μάγουλά σας.
 • Ένα άλλο τέχνασμα είναι να χαμογελάσετε και να το απλώσετε στο προεξέχον μέρος.

7. Δώστε χρώμα στα χείλη σας

Γυναίκα με σαρκώδη χείλη

Τέλος, δώστε λίγο χρώμα στα χείλη σας για να τα αναδείξετε παραπάνω. Για να το πετύχετε αυτό, χρησιμοποιήστε ματ ή ανοιχτά χρώματα για να δώσετε μια νέα και φυσική εμφάνιση.

 • Εφαρμόστε με το ένα δάχτυλο σας μικρές ποσότητες και μετά αναμείξτε τες μεταξύ τους για να έχετε ένα ομοιόμορφο χρώμα. 

Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.