Πολιτική σύνταξης άρθρων

Όλα όσα σχετίζονται με την υγεία εγείρουν ερωτήματα. Και ο άφθονος όγκος δεδομένων στο διαδίκτυο μπορεί να κάνει τη λήψη αποφάσεων περίπλοκη. Γι’ αυτό ο στόχος μας είναι απλός: να σας παρέχουμε πληροφορίες για την υγεία που είναι αξιόπιστες, κατανοητές και προσανατολισμένες στη βελτίωση της ευημερίας σας.

Το όραμά μας

Είμαστε μια αξιόπιστη πύλη υγείας και ευεξίας για τους αναγνώστες. Χρησιμοποιούμε μια σαφή και απλή γλώσσα για να επιλύσουμε αμφιβολίες, να παρέχουμε ποιοτικές πληροφορίες και να προσφέρουμε συμβουλές και συστάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής σας.

Μεταξύ του μεγάλου όγκου πληροφοριών υγείας που διατίθενται στο Διαδίκτυο, το Με Υγεία εγγυάται ότι το υλικό που θα βρείτε εδώ είναι πιστοποιημένο από επαγγελματίες, με δεδομένα που είναι ενημερωμένα και βασίζονται στην επιστήμη.

Θα βρείτε στην πύλη μας ένα είδος θετικών πληροφοριών για να φροντίσετε τον εαυτό σας και να βελτιώσετε τη ζωή σας. Θέλουμε να πάρετε τις σωστές αποφάσεις για την υγεία σας και την υγεία των αγαπημένων σας.

Οι αξίες μας

Το Με Υγεία καθοδηγείται από αξίες που αντιπροσωπεύουν αυτό που επιδιώκουμε με το περιεχόμενό μας:

 • Εμπιστοσύνη: Οι πληροφορίες που θα βρείτε εδώ είναι αξιόπιστες. Έχουν επικυρωθεί από επαγγελματίες και υποστηρίζονται από επιστημονικές πηγές.
 • Συμπερίληψη: Φροντίζουμε την ιδιαιτερότητα κάθε αναγνώστη. Δεν κρίνουμε τον τρόπο ζωής σας, αλλά σας παρέχουμε εργαλεία για να βελτιώσετε την υγεία σας.
 • Κατανόηση: Χρησιμοποιούμε κατανοητή γλώσσα χωρίς να θυσιάζουμε την επιστημονική ακρίβεια.
 • Ποιότητα: Δεσμευόμαστε για την ποιότητα των πληροφοριών που παρέχουμε. Δεν δημοσιεύουμε δεδομένα ή πληροφορίες που δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ή που μπορεί να σας κάνουν να αμφιβάλλετε για την αλήθεια τους.

Κάθε μέρα, αυτές οι αξίες καθοδηγούν τη δουλειά μας. Και αυτό επειδή οι πληροφορίες για την υγεία είναι ευαίσθητες: Παίρνετε αποφάσεις για τη ζωή σας με βάση αυτά που διαβάζετε στο Διαδίκτυο. Η δέσμευσή μας είναι να σας προσφέρουμε τις καλύτερες πληροφορίες που είναι αξιόπιστες, και περιεκτικές ώστε να μπορείτε να βελτιώσετε την ευημερία σας χωρίς κινδύνους.

Διατηρούμε την ποιότητα του περιεχομένου μας, ώστε να συνεχίσετε να μας επιλέγετε με σιγουριά.

Η φωνή μας

Για να μεταδώσουμε τις πληροφορίες για την υγεία, σύμφωνα με τις διέπουσες αξίες μας, χρησιμοποιούμε μια γλώσσα που έχει ορισμένα χαρακτηριστικά:

 • Ενσυναίσθηση: Είμαστε άνθρωποι που δημιουργούμε περιεχόμενο για άλλους ανθρώπους. Το Με Υγεία είναι μια ζεστή και οικεία πύλη που μπαίνει στη θέση των αναγνωστών μας. Κατανοούμε ότι όσοι μας διαβάζουν αναζητούν πληροφορίες από μια αξιόπιστη πηγή για να λύσουν μια αμφιβολία ή να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.
 • Καθοδήγηση: Σας βοηθάμε να βελτιώσετε τον τρόπο ζωής σας για να είστε πιο υγιείς. Οι συστάσεις μας είναι σαφείς και εύκολο να εφαρμοστούν στην καθημερινή ζωή.
 • Χωρίς προκαταλήψεις: Δεν κρίνουμε. Αποφεύγουμε σκόπιμα εκφράσεις που μπορεί να ενθαρρύνουν το στίγμα ή τις διακρίσεις. Μιλάμε με αναγνώστες που βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια και διαδικασίες, επομένως η εστίαση είναι σε εσάς και τη δυνατότητα να αυξήσετε την ευημερία σας.
 • Αξιοπιστία: tΣυνεργαζόμαστε με ειδικούς και επαγγελματίες που επικοινωνούν τις γνώσεις τους για την υγεία, αφού τις έχουν επαληθεύσει με συγκεκριμένα δεδομένα από την επιστήμη. Μπορείτε να εμπιστευτείτε τις πληροφορίες του Με Υγεία γιατί η ποιότητα διατρέχει όλα τα άρθρα μας.

Ο οδηγός στυλ που ακολουθούν οι συντάκτες μας εστιάζει στην απλότητα, χωρίς να παραβλέπεται η ακρίβεια και η περιεκτικότητα. Η φωνή μας είναι ζεστή και επαγγελματική, νηφάλια και προσιτή, κατανοητή και επιστημονική ταυτόχρονα.

Δεν επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε φόβο ή πανικό, αλλά να εμπνεύσουμε θετική δράση.

Η ομάδα μας

Το Με Υγεία διαθέτει μια ομάδα επαγγελματιών στον τομέα της υγείας για να προσφέρει ποιοτικές πληροφορίες που είναι αξιόπιστες, αληθινές και ενημερωμένες. Έχουμε γιατρούς, ψυχολόγους, διατροφολόγους, φαρμακοποιούς, οδοντίατρους και νοσηλευτές. Επιπλέον, αυτή η ομάδα σέβεται την αξία της ενσυναίσθησης, επομένως επεξεργάζεται το περιεχόμενο σε απλή, κατανοητή και φιλική γλώσσα.

Οι συγγραφείς και οι συντάκτες της σελίδας μας επαληθεύουν τις πληροφορίες που προσφέρουν τη γνώση στον αναγνώστη μέσα από επιστημονικές πηγές και την επαγγελματική τους εμπειρία. Για την επεξεργασία του περιεχομένου, σέβονται μια προηγούμενη ερευνητική διαδικασία που αποτελεί μέρος της ευθύνης που αναλαμβάνουν όταν προσφέρουν προτάσεις, συμβουλές και συστάσεις.

Δίνουμε προτεραιότητα στις πληροφορίες από επιστημονικές μελέτες και κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους. Με τον ίδιο τρόπο, η ομάδα μας χρησιμοποιεί Κλινικές Οδηγίες και δηλώσεις από γνωστούς οργανισμούς υγείας. Εάν αυτές οι πηγές δεν είναι διαθέσιμες, τότε θα χρησιμοποιηθούν αποτελέσματα από δοκιμές σε ζώα ή *in vitro*.

Η συντακτική μας διαδικασία

Το Με Υγεία επιλέγει περιεχόμενο σύμφωνα με αυτό που οι αναγνώστες θεωρούν πιο σχετικό με την ευημερία τους, ό,τι υπάρχει στον τομέα της υγείας και οτιδήποτε έχει να κάνει με συγκεκριμένες πληροφορίες που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Μέρος της συντακτικής ομάδας έχει την ευθύνη να προτείνει σχετικά αλλά και πρωτότυπα θέματα, αποφεύγοντας την επανάληψη. Κάθε ένα από αυτά τα θέματα αναλύεται πριν εγκριθεί (ή όχι) για να προχωρήσει στη διαδικασία σύνταξης.

Όσον αφορά τα νέα για την υγεία, κάνουμε μια ειδική επιλογή. Η ομάδα μας ερευνά σε καθημερινή βάση τα νέα για την υγεία που θα μπορούσαν να είναι θεμελιώδη για τη ζωή σας.

Στη συνέχεια, η επαγγελματική ομάδα γράφει το περιεχόμενο για τα εγκεκριμένα θέματα. Καθοδηγούμενοι από τις αξίες μας και τη φωνή μας, επεξεργάζονται ένα ζεστό, ενημερωτικό, ακριβές, αξιόπιστο και επιστημονικό κείμενο. Ένα άλλο μέρος της συντακτικής ομάδας ελέγχει και επεξεργάζεται αυτό το περιεχόμενο πριν δημοσιευτεί. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στο Με Υγεία, δεν επιτρέπουμε τη λογοκλοπή, προσπαθούμε να κοινοποιούμε το πρωτότυπο περιεχόμενο μέσω μιας εξαντλητικής αναθεώρησης πριν από τη δημοσίευση κάθε άρθρου.

Με αυτόν τον τρόπο, εφαρμόζονται διαφορετικά φίλτρα για να καταλήξουμε σε ένα κείμενο που δημοσιεύεται στη σελίδα μας που έχει επαληθεύσιμες πληροφορίες, ευχάριστη γλώσσα, ενημερωμένη βιβλιογραφία και συνδέσμους που επιτρέπουν στον αναγνώστη να επιβεβαιώσει αυτό που εκφράζουμε.

Στο Με Υγεία, θα βρείτε θετικές προτάσεις υγείας για να βελτιώσετε τη ζωή σας. Και αυτό είναι δυνατό λόγω της συντακτικής διαδικασίας που ακολουθούμε σε κάθε άρθρο.

Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, τα περιεχόμενα της σελίδας μας ελέγχονται ξανά, αφού έχουν ήδη δημοσιευτεί. Αυτό γίνεται για να διατηρούνται ενημερωμένα τα δεδομένα, ειδικά σε έναν τομέα τόσο μεταβαλλόμενο όσο αυτός της ανθρώπινης υγείας. Περιοδικά, μέρος της συντακτικής ομάδας εξετάζει τις δημοσιεύσεις για να ενσωματώσει νέες επιστημονικές γνώσεις, να κάνει τροποποιήσεις με βάση τις προτάσεις των αναγνωστών και να βελτιώσει τα κείμενα. Αυτός ο έλεγχος περιεχομένου είναι συνεχής και, στην περίπτωση των τρεχόντων ειδήσεων, περιλαμβάνει την ανανέωση των δεδομένων σύμφωνα με την εξέλιξη των πληροφοριών.

Οι ετικέτες επαλήθευσης

Στα άρθρα του Με Υγεία, θα βρείτε τους παρακάτω 4 πίνακες που υποδεικνύουν τον βαθμό επαλήθευσης των πληροφοριών:

 • Ελεγμένο στοιχείο (Fast checked): Εάν το άρθρο μας έχει αυτήν την ετικέτα, σημαίνει ότι το περιεχόμενο βασίζεται σε αξιόπιστες επιστημονικές και ακαδημαϊκές πηγές. Στην τελική ενότητα βιβλιογραφίας, θα μπορείτε να επιβεβαιώσετε αυτές τις πηγές.
 • Βάσει αποδεικτικών στοιχείων: Αυτή η ετικέτα δηλώνει υψηλότερο βαθμό επαλήθευσης από την προηγούμενη. Σημαίνει ότι οι περισσότερες από τις πηγές της βιβλιογραφίας είναι επιστημονικές μελέτες που έχουν υποστεί τη δική τους διαδικασία επικύρωσης από εξειδικευμένα περιοδικά υγείας.
 • Σύσταση συγγραφέα: Μερικές φορές, οι επαγγελματίες του συντακτικού μας προσωπικού προσφέρουν συμβουλές ή προτάσεις με βάση την εμπειρία τους στον τομέα της υγείας. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει συγκεκριμένη βιβλιογραφία για το θέμα, είναι η έγκριση από έναν επαγγελματία που εγκρίνει το περιεχόμενο.
 • Υπό αναθεώρηση: Η παρουσία αυτής της ετικέτας υποδηλώνει ότι εργαζόμαστε ενεργά για τη βελτίωση και την ενημέρωση του άρθρου που διαβάζετε. Σημαίνει ότι, σε σύντομο χρονικό διάστημα, αυτό το περιεχόμενο θα επεκταθεί και θα περιλαμβάνει νέες αναφορές.

Αποποίηση ευθυνών

Τα περιεχόμενα του Με Υγεία έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο για τη διάγνωση, τη θεραπεία ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία υγείας. Λάβετε υπόψη ότι οι πληροφορίες που παρουσιάζονται ενδέχεται να μην είναι κατάλληλες για όλες τις περιπτώσεις και δεν εγγυώνται συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Επομένως, είναι σημαντικό, εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες ή ανησυχίες για την υγεία σας, να συμβουλευτείτε έναν αξιόπιστο ειδικό πριν λάβετε οποιαδήποτε απόφαση ή ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία ή θεραπεία. Να θυμάστε ότι κάθε άτομο είναι μοναδικό και μπορεί να ανταποκρίνεται διαφορετικά σε θεραπείες ή συστάσεις υγείας.

Συνοπτικά, σας υπενθυμίζουμε ότι τα άρθρα του Με Υγεία προορίζονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα είναι μόνο ένας γενικός οδηγός και δεν αντικαθιστούν τη γνώμη ή την ιατρική συμβουλή ενός ειδικού. Συμβουλευτείτε τον έμπιστο επαγγελματία σας εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την υγεία σας και λάβετε την έγκρισή του πριν υποβληθείτε σε οποιαδήποτε θεραπεία ή διαδικασία.

Σχόλια, προτάσεις και διορθώσεις

Το Με Υγεία είναι ανοιχτό στη λήψη σχολίων, προτάσεων και διορθώσεων από τους αναγνώστες μας. Η συμμετοχή σας στη φωνή και τις αξίες μας είναι πολύ σημαντική για να συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε την ποιότητα του περιεχομένου μας, καθώς είστε η προτεραιότητά μας.

Οι προτάσεις που μας στέλνετε θα λαμβάνονται πάντα υπόψη, θα απαντώνται το συντομότερο δυνατό και θα οδηγούν στην αναθεώρηση των δημοσιεύσεών μας. Θέλεις να μας πεις κάτι; Γράψτε μας μέσω της σελίδας επικοινωνίας μας.