Ελαιόλαδο και λεμόνι: Tέλειο για το πρωί

Ξυπνάτε εξουθενωμένοι το πρωί και δεν έχετε ενέργεια για τίποτα; Αυτό το μείγμα, ελαιόλαδο με λεμόνι, θα σας βοηθήσει να αποτοξινώσετε και να καθαρίσετε το σώμα σας.
Ελαιόλαδο και λεμόνι: Tέλειο για το πρωί

Τελευταία ενημέρωση: 23 Ιουνίου, 2020

Σήμερα ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτήν την εξαιρετική θεραπεία που είναι γνωστή από τα αρχαία χρόνια και την οποία δεν θα πρέπει να παραβλέψετε. Γνωρίζετε τι μπορεί να κάνει για την υγεία σας μια απλή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λεμόνι; Διαπιστώστε το μαζί μας!

Πιείτε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λεμόνι και φροντίστε την υγεία σας

Όπως γνωρίζετε, το ελαιόλαδο αποτελεί ένα βασικό μέρος της πάντα ευεργετικής μεσογειακής διατροφής. Παρέχει βασικά λιπαρά οξέα, τα οποία μας επιτρέπουν να αντιμετωπίζουμε, για παράδειγμα, την τόσο γνωστή κακή χοληστερίνη: είναι επίσης ένας εξαιρετικός τρόπος καθαρισμού του σώματος από τις τοξίνες. Οι αρχαίοι Έλληνες το ονόμαζαν υγρό χρυσάφι και οι Ρωμαίοι εκτιμούσαν ιδιαίτερα την αξία του. Το ελαιόλαδο θα πρέπει να είναι βασικό συστατικό της καθημερινής μας διατροφής. Όμως γνωρίζετε ποια ώρα της ημέρας μπορούμε να επωφεληθούμε περισσότερο από το ελαιόλαδο; Το πρωί. Αφήστε μας να σας εξηγήσουμε το γιατί. Στη σύγχρονη Ιατρική, για τα πιθανά οφέλη του ελαιόλαδου έχει εκπονήσει έρευνα η Δρ. Monika Gorzynik-Debicka του Τμήματος Ιατρικής Χημείας του Πανεπιστημίου του Γκντανσκ.

Διαβάστε αυτό το εκπληκτικό άρθρο: Χάστε βάρος με τη μεσογειακή διατροφή

1 . Για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας

Ελαιόλαδο και λεμόνι - Ελαιόλαδο σε κουτάλι

Είναι ιδανικό. Εάν συνδυάσετε ελαιόλαδο με λεμόνι θα επιτύχετε ένα  λιπαντικό για την πεπτική βλέννα κι αυτή με τη σειρά της θα  ενεργοποιήσει τη λειτουργία του ήπατος και της χοληδόχου κύστης. Αυτή η απλή θεραπεία μας προστατεύει από μέσα, δρώντας ως ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό ικανό να απομακρύνει τις τοξίνες, να καθαρίζει και να φροντίζει το σώμα. Όλα αυτά ενεργοποιούν την πέψη κι απομακρύνουν οτιδήποτε δεν χρειαζόμαστε.

2 . Για την προστασία της καρδιάς ελαιόλαδο και λεμόνι

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα, αυτά τα τόσο ευεργετικά στοιχεία για το σώμα μας , ώστε να επανενεργοποιείται η κυκλοφορία του αίματος και να μειώνεται η κακή χοληστερίνη. Αποτελεί επίσης ένα πολύ καλό αντιφλεγμονώδες, το οποίο όταν συνδυαστεί με λεμόνι μας παρέχει εξαιρετικές βιταμίνες και μας προστατεύει. Αυτός είναι ο λόγος που όχι μόνο το συνιστούμε για σας, αλλά και για τα μικρά παιδιά που μπορούν να ωφεληθούν πίνοντας μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο με τρεις σταγόνες λεμόνι. Γιατί δεν το δοκιμάζετε;

Ρίξτε μια ματιά και σ’ αυτό το άρθρο: Ρυθμίστε την υψηλή χοληστερίνη φυσικά

3 . Για την καταπολέμηση αρθριτικών ή ρευματικών προβλημάτων, ελαιόλαδο και λεμόνι

Το μυστικό τους κρύβεται, όπως θα ξέρετε, στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους. Αν είμαστε συνεπείς και το παίρνουμε κάθε μέρα με άδειο στομάχι, θα καταπολεμήσουμε τον πόνο στις αρθρώσεις.

4 .  Για την εξισορρόπηση της χολής του ήπατος και της χοληδόχου κύστης

Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές ιδιότητες. Πολλές φορές αισθανόμαστε πρησμένοι, βαρείς, κουρασμένοι κι αδιάφοροι επίσης. Το σώμα μας μπορεί να είναι γεμάτο με τοξίνες λόγω μιας κακής διατροφής ή ίσως λόγω ορισμένων προβλημάτων του συστήματος αποβολής του σώματος, ένας παράγοντας που οφείλεται κυρίως στην υπερφόρτωση του ήπατος και της χοληδόχου κύστης. Τι μπορούμε να κάνουμε;

Για την καταπολέμηση αυτής κόπωσης που παρατηρείται περισσότερο το πρωί, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να πίνετε μια κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και λεμόνι. Εφόσον κάθε σώμα είναι διαφορετικό, είναι σημαντικό να ξεκινήσετε να το παίρνετε και να δείτε πώς αισθάνεστε.

Είναι μια εξαιρετική ιδέα να αρχίσετε αυτή την απλή θεραπεία αν παρατηρήσετε ότι ξυπνάτε με μια όξινη γεύση στο στόμα. Υπάρχουν μέρες που όταν δεν έχουμε κοιμηθεί καλά, η πέψη μας επιβραδύνεται και μερικές φορές έχουμε ακόμη και πονοκέφαλο.  Το σώμα μας είναι γεμάτο τοξίνες και είναι η στιγμή που πρέπει να αποτοξινωθούμε. Πώς; Μόνο με ένα κουταλάκι του γλυκού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με τρεις σταγόνες χυμό λεμόνι. Θα πρέπει είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε όταν ξυπνάμε, πριν κάνουμε ντους ή να ετοιμαστούμε. Μετά από μισή ώρα μπορείτε να πάρετε πρωινό σας ως συνήθως. Θα δείτε πόσο ωραία θα αρχίσετε να νιώθετε! Δοκιμάστε το ελαιόλαδο και λεμόνι!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.