7 τροφές που επιταχύνουν τον μεταβολισμό

Είναι πολύ αποτελεσματικά - ο σωστός ύπνος, η συχνή γυμναστική και η επίγνωση του τι σημαίνει υγιεινή διατροφή, ιδιαίτερα όταν περιλαμβάνει τροφές που επιταχύνουν τον μεταβολισμό.
7 τροφές που επιταχύνουν τον μεταβολισμό
Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από γιατρό Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu.

Τελευταία ενημέρωση: 12 Δεκεμβρίου, 2022

Ποιες τροφές που επιταχύνουν τον μεταβολισμό; Τα άτομα που έχουν αργό μεταβολισμό πολύ πιθανόν να βάζουν κιλά πολύ εύκολα, επειδή το σώμα τους είναι υπεύθυνο για την απόφαση του πώς να χρησιμοποιήσει τις θερμίδες που παίρνει. Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να βρείτε τη βοήθεια που χρειάζεται για την επιτάχυνση του μεταβολισμού.

Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να στραφείτε στα πολλά φυσικά εργαλεία που υπάρχουν. Είναι πολύ αποτελεσματικά – ο σωστός ύπνος, η συχνή γυμναστική και η επίγνωση του τι σημαίνει υγιεινή διατροφή, ιδιαίτερα όταν περιλαμβάνει τροφές που επιταχύνουν τον μεταβολισμό.

Τροφές που επιταχύνουν τον μεταβολισμό σας με φυσικό τρόπο

Όταν ο μεταβολισμός είναι πολύ αργός, ο οργανισμός χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια από όση καταναλώνει και έτσι συσσωρεύει λίπος, κάτι που αυξάνει και το βάρος. Για να επιτύχετε καλή ισορροπία, βεβαιωθείτε ότι θα επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας φυσικά, με τροφές που τον βοηθούν. Ορίστε μερικές από αυτές:

Πιπεριές

Χάρη στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε καψαϊκίνη, οι πιπεριές είναι πολύ καλή βοήθεια για αύξηση του μεταβολισμού, που βοηθά να βελτιωθεί η κατανάλωση ή το κάψιμο των θερμίδων, μειώνοντας την ποσότητα του λίπους που συσσωρεύει ο οργανισμός. Επίσης σας κάνουν να νιώθετε λιγότερη πείνα μεταξύ των γευμάτων.

Καφές και πράσινο τσάι, από τις τροφές που επιταχύνουν τον μεταβολισμό

τροφές που επιταχύνουν τον μεταβολισμό- πρασινο τσαι

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τέσσερις κούπες καφέ ή τσαγιού κατά τη διάρκεια της ημέρας επιταχύνουν σημαντικά τον μεταβολισμό. Αυτό συμβαίνει επειδή παρέχουν μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών σε όσους τα καταναλώνουν καθημερινά, κάνοντας καλή αποτοξίνωση.

Αγκινάρες: τροφές που επιταχύνουν τον μεταβολισμό

Η αγκινάρα περιέχει ένα συστατικό που ονομάζεται ινουλίνη, η οποία είναι ένας υδατάνθρακας η οποία ελέγχει τα επίπεδα γκρελίνης που παράγει το σώμα μας. Η γκρελίνη είναι η ορμόνη που είναι υπεύθυνη για την δημιουργία της αίσθησης χόρτασης ή πλήρωσης. Όταν δεν νιώθουμε πείνα, το σώμα μας καίει περισσότερες θερμίδες.

Τζίντζερ (πιπερόριζα)

τροφές που επιταχύνουν τον μεταβολισμό- πιπεροριζα

Χάρη στην ποσότητα αντιοξειδωτικών του και των υπόλοιπων σημαντικών για τον οργανισμό συστατικών του, το τζίντζερ, γνωστό και ως πιπερόριζα, επιταχύνει τον μεταβολισμό και το αίσθημα πλήρωσης και έτσι δεν νιώθετε συνέχεια πως θέλετε να φάτε. Αυτό είναι πολύ σημαντικό όταν θέλετε να χάσετε κιλά και να ελέγξετε το βάρος σας.

Καρύδια και ψάρια

Τα καρύδια και το ψάρι είναι σημαντικές πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία βοηθούν μειώνοντας την λεπτίνη, μια ορμόνη η οποία όταν βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, η ταχύτητα του μεταβολισμού αυξάνεται και έτσι οι θερμίδες καίγονται πιο γρήγορα.

Αχλάδια και μήλα: τροφές που επιταχύνουν τον μεταβολισμό

τροφές που επιταχύνουν τον μεταβολισμό - αχλαδι

Αυτά τα φρούτα έχουν την ιδιότητα να βοηθούν στην καύση του λίπους, και έτσι σας επιτρέπουν να φτάσετε το ιδανικό σας βάρος. Μην διστάζετε να τα τρώτε καθημερινά και να τα προτιμάτε στα γεύματά σας εάν πραγματικά θέλετε να ελέγξετε το βάρος σας και βεβαίως την υγεία σας.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.