Κάντε τις ουλές λιγότερο ορατές με φυσικό τρόπο

Οι ουλές είναι κακώσεις του δέρματος που σχηματίζονται λόγω της υπερανάπτυξης του ινώδους ιστού στο σημείο που έχει τραυματιστεί το δέρμα.
Κάντε τις ουλές λιγότερο ορατές με φυσικό τρόπο

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Μπορείτε να κάνετε τις ουλές λιγότερο ορατές; Οι ουλές είναι κακώσεις του δέρματος που σχηματίζονται λόγω της υπερανάπτυξης του ινώδους ιστού στο σημείο που έχει τραυματιστεί το δέρμα. Οι ουλές μπορεί να εμφανιστούν ως αποτέλεσμα χειρουργικών τομών, τραυματισμών, εγκαυμάτων, ανεμοβλογιάς, ακμής, ακτινοβολίας ακόμα και λόγω μικρών εκδορών. Με το πέρασμα του χρόνου, το δέρμα παράγει υπερβολική ποσότητα κολλαγόνου σε μια προσπάθεια να ιαθεί, με αποτέλεσμα την εμφάνιση ουλών.

Αν και οι ουλές δεν είναι επικίνδυνες για την υγεία, οι περισσότεροι άνθρωποι τις θεωρούν ως ένα αισθητικό πρόβλημα. Ευτυχώς είναι δυνατό να κάνουμε τις ουλές λιγότερο ορατές με σπιτικές θεραπείες, που αποκαθιστούν την υγεία και την υφή του δέρματος. Για να μη χρειαστεί να πάρετε εν δυνάμει επικίνδυνα και δαπανηρά φάρμακα, θα σας παρουσιάσουμε τις καλύτερες φυσικές θεραπείες για να κάνετε τις ουλές λιγότερο ορατές.

Στις τοπικές θεραπείες των υπερτροφικών ουλών αναφέρονται οι Zurada J, Kriegel D, Davis I σε παρουσίαση που δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Academy of Dermatology.

Μηλόξυδο

Κάντε τις ουλές λιγότερο ορατές με φυσικό τρόπο

Το μηλόξυδο είναι ένα οικονομικό και αποτελεσματικό προϊόν που κάνει καλό στο δέρμα. Αυτό το φυσικό προϊόν μπορεί με συνεπή χρήση να σας βοηθήσει να κάνετε τις ουλές λιγότερο ορατές.

Πώς χρησιμοποιείται;

 • Βάλτε λίγο μηλόξυδο απευθείας πάνω στην πάσχουσα περιοχή, κάνοντας απαλό μασάζ μέχρι να απορροφηθεί εντελώς.
 • Αφήστε το να στεγνώσει για μερικά λεπτά και αν θέλετε καλύτερα αποτελέσματα, βάλτε ακόμα μια φορά.
 • Επαναλάβετε δύο ή τρεις φορές την ημέρα για τέσσερις με πέντε εβδομάδες.

Για να αποφύγετε πιθανή αλλεργική αντίδραση, αραιώστε το καθαρό μηλόξυδο με ίση ποσότητα νερού.

Μαγειρική σόδα

Πιθανώς γνωρίζετε ήδη τις πολλαπλές χρήσεις της μαγειρικής σόδας, τόσο φαρμακευτικά όσο και για την περιποίηση του σώματος. Το προϊόν αυτό έχει ισχυρή λειαντική και απολεπιστική δράση που μπορεί να κάνει τις ουλές λιγότερο ορατές.

Πώς χρησιμοποιείται;

 • Αναμείξτε ένα μέρος μαγειρικής σόδας με τρία μέρη υπεροξειδίου του υδρογόνου (οξυζενέ) μέχρι να δημιουργηθεί ένας πολτός.
 • Απλώστε τον πολτό αυτό απευθείας πάνω στην ουλή για να μειωθεί η φλεγμονή και να επιταχυνθεί η ίαση.
 • Επαναλαμβάνετε τρεις ή τέσσερις φορές την ημέρα.

Δείτε το άρθρο: Εκπληκτικές χρήσεις της μαγειρικής σόδας

Χυμός λεμονιού

Κάντε τις ουλές λιγότερο ορατές με χυμό λεμονιού

Χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, ο χυμός λεμονιού αποτελεί μια εξαιρετική θεραπεία για τις ουλές του δέρματος. Με συχνή χρήση, θα παρατηρήσετε μια σημαντική βελτίωση στο χρώμα, στην υφή, στην εμφάνιση και στην ελαστικότητα της ουλής.

Πώς χρησιμοποιείται;

 • Πριν πάτε για ύπνο, ρίξτε λίγο χυμό λεμονιού απευθείας πάνω στην πάσχουσα περιοχή.
 • Αφήστε τον να δράσει για μισή ώρα και έπειτα ξεπλύντε με ζεστό νερό.
 • Επαναλάβετε αυτήν τη θεραπεία κάθε νύχτα.

Δείτε επίσης: 9 καταπληκτικές χρήσεις του λεμονιού

Σανδαλόξυλο και ροδόνερο

Κάντε τις ουλές λιγότερο ορατές με σανταλόξυλο

Το σανδαλόξυλο έχει αναζωογονητικές ιδιότητες που κάνουν τις ουλές λιγότερο ορατές και αποκαθιστούν τη νεανική εμφάνιση του δέρματος, ενώ οι τονωτικές ιδιότητες του ροδόνερου βελτιώνουν τη σφριγηλότητα και την υφή του. Ο συνδυασμός αυτών των δύο συστατικών έχει ως αποτέλεσμα μια εξαιρετική φυσική συνταγή για την αντιμετώπιση των ουλών.

Πώς χρησιμοποιούνται αυτά τα δύο συστατικά για την αντιμετώπιση των ουλών;

 • Ετοιμάστε έναν πολτό από σανδαλόξυλο σε σκόνη και ροδόνερο.
 • Καθαρίστε την περιοχή και απλώστε τον πολτό πριν πάτε για ύπνο.
 • Το πρωί ξεπλύντε με ζεστό νερό.
 • Επαναλάβετε αυτήν τη θεραπεία κάθε μέρα για δύο μήνες.

Κάνετε τις ουλές λιγότερο ορατές με σκόρδο

Το σκόρδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί φαρμακευτικά για τη βελτίωση της υγείας του δέρματος και την απομάκρυνση των ουλών. Το σκόρδο αποτρέπει το σχηματισμό υπερβολικού αριθμού ινοβλαστών, που οδηγεί στην εμφάνιση ακαλαίσθητων ουλών.

Πώς χρησιμοποιείται;

 • Λιώστε μια σκελίδα ωμό σκόρδο και απλώστε την απευθείας πάνω στην πάσχουσα περιοχή για δέκα λεπτά.
 • Μετά από τα 10 λεπτά, ξεπλύντε με ζεστό νερό.
 • Επαναλάβετε τη θεραπεία αυτή καθημερινά.

 


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Pullar, J. M., Carr, A. C., & Vissers, M. C. M. (2017). The roles of vitamin C in skin health. Nutrients. https://doi.org/10.3390/nu9080866
 • Rajeswari, R., , M. Umadevi, C. S. R., & , S. Selvavenkadesh, K. P. Sampath Kumar, D. B. (2012). Aloe vera: The Miracle Plant Its Medicinal and Traditional Uses in India. Journal of Pharmacognosy and Phytochemistry.
 • Vinegar, A. C. (2016). 40 Ways to Use Apple Cider Vinegar. Swanson Blog.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.