Mbah Gotho, ο άνδρας που ισχυρίζεται ότι είναι 145 ετών

Εκτός από το ότι είναι ο γηραιότερος άνθρωπος που έχει υπάρξει στον κόσμο, ο Mbah Gotho δεν ξέρει πόσων χρονών είναι ακριβώς καθώς δεν υπάρχουν καταγραφές που να επιβεβαιώνουν την ημερομηνία γέννησής του. Αυτό το είδος αρχειοθέτησης δεν είχε ανακαλυφθεί μέχρι τον εικοστό αιώνα.
Mbah Gotho, ο άνδρας που ισχυρίζεται ότι είναι 145 ετών
Valeria Sabater

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από ψυχολόγο Valeria Sabater.

Τελευταία ενημέρωση: 30 Ιανουαρίου, 2023

Λένε ότι ο θάνατος έχει ξεχάσει τον Mbah Gotho. Λένε επίσης ότι τα πιστοποιητικά του είναι αληθινά και ότι αυτός ο άνδρας είναι 145 ετών.

Είναι δύσκολο να το πιστέψετε. Παρά το γεγονός ότι έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε ιστορίες για ανθρώπους που έχουν αγγίξει τα εκατό χρόνια, ποτέ δεν είχαμε ακούσει ξανά για μια τέτοια περίπτωση.

Τώρα υπάρχει μια λεπτομέρεια που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη: Ο κύριος Gotho δεν θέλει να ζει άλλο πια. Ο ίδιος λέει: “Περιμένω τον θάνατο ήρεμα και χωρίς φόβο αν και από ό,τι φαίνεται θέλει να με αγνοεί”.

Πολλοί άνθρωποι θέλουν να μάθουν το μυστικό της μακροζωίας του και η αλήθεια που αποκαλύπτει ο ίδιος ο πρωταγωνιστής είναι πραγματικά όμορφη.

Θα σας εξηγήσουμε περισσότερα παρακάτω.

Το μυστικό της μακροζωίας του κυρίου Mbah Gotho

Ο Mbah Gotho γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 1870. Αυτή η ημερομηνία υπάρχει στο δελτίο ταυτότητάς του, ακόμη και στα επίσημα αρχεία του νησιού Τζάβα όπου ζει και γεννήθηκε πριν 145 χρόνια.

Αν αυτό αληθεύει τότε σίγουρα είναι ο γηραιότερος άνθρωπος που έχει υπάρξει στη γη. Μέχρι στιγμής αυτό το ρεκόρ διατηρούσε η Jeanne Calment (1875-1997), μια γαλλίδα γυναίκα που απεβίωσε στην ηλικία των 122 ετών.

πιστοποιητικό γέννησης

Μπορεί να αναρωτιέστε γιατί ο κύριος Mbah Gotho δεν βρίσκεται στο βιβλίο καταγραφής παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες.

Η απάντηση είναι απλή:

  • Όλες οι επίσημες πληροφορίες για την ημερομηνία γέννησης του Mbah Gotho βρίσκονται στο νησί Τζάβα. Για να μπει κάποιος στο βιβλίο καταγραφής παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες θα πρέπει να υπάρχει και μια τρίτη πηγή για ανεξάρτητη επαλήθευση αλλά δεν υπάρχει.
  • Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι τα επίσημα μητρώα δεν συνηθίζονταν μέχρι τον εικοστό αιώνα.

Μπορεί να μην διατηρεί το ρεκόρ του “γηραιότερου άνδρα” αλλά όλοι πιστεύουν ότι η ηλικία του είναι αληθινή. Ο Mbah Gotho σε λίγο καιρό θα κλείσει ενάμιση αιώνα ζωντανός. Είναι πραγματικά απίστευτο.

Πολλά μέλη της οικογένειάς του Mbah Gotho έχουν μείνει πίσω

Η μακροζωία προσφέρει πολλές ευκαιρίες. Μας επιτρέπει να μαθαίνουμε και να διορθώνουμε λάθη και αποτυχίες ή ακόμη και να “ξεκινήσουμε” τη ζωή μας από την αρχή πολλές φορές. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κύριος Mbah Gotho έχει ζήσει μια καλή ζωή αλλά τώρα πλέον έχει μόνο θλιβερές αναμνήσεις.

  • Έχει θάψει τέσσερις συζύγους. Έχει πει αντίο σε όλα τα παιδιά και τα αδέρφια του, 10 στο σύνολο.
  • Ξέρει ότι η κατάστασή του δεν είναι φυσιολογική. Με βάση το νόμο της ζωής, τα παιδιά πρέπει να θάβουν τους γονείς τους και όχι το αντίστροφο.

Κάθε πρωί που ξυπνάει, πρέπει να αποδεχτεί τις απεριόριστες αναμνήσεις ανθρώπων που πλέον δεν υπάρχουν. Είναι σαν μια ηχώ του παρελθόντος που του υπενθυμίζει την μακροζωία του και τον κάνει να αναρωτιέται γιατί.

Γιατί εκείνος είναι ακόμα εκεί ενώ όλοι οι άλλοι που έχει αγαπήσει τόσο πολύ, έχουν φύγει εδώ και πολύ καιρό πριν;

Ο κύριος Mbah Gotho συνεχίζει την ταπεινή ζωή του ενώ περιβάλλεται από τα εγγόνια και τα δισέγγονά του.

μακροβιότητα, Mbah Gotho

Το μυστικό της μακροζωίας του Mbah Gotho

Υπάρχουν δυο υλικά, όπως εξηγεί, για την μακροζωία του:

  • Το πρώτο είναι ότι πάντα περιβαλλόταν από ανθρώπους που τον αγαπούσαν. Η αγάπη είναι η μηχανή της ζωής και ο λόγος που παλεύουμε κάθε ημέρα για να συνεχίζουμε να περνάμε χρόνο με τα πρόσωπα που αγαπάμε.
  • Το δεύτερο υλικό έχει να κάνει με την κουλτούρα του νησιού Τζάβα. Εδώ υπάρχει μια όμορφη παροιμία που αξίζει να θυμόμαστε: “Όσοι έχουν υπομονή ζουν περισσότερο”.

Ο κύριος Mbah Gotho μας λέει ότι πάντα είχε απεριόριστη υπομονή. Πάντα επικεντρώνει την ύπαρξή του στην αποδοχή, στο να αφήνει τα πράγματα να κυλούν ομαλά, να παρατηρεί με ηρεμία και να μην εκνευρίζεται.

Σε τέτοιο βαθμό που ακόμη και τα εγγόνια του, λένε με χιούμορ ότι ο παππούς τους δεν παραπονιέται ποτέ για τίποτα. Να αποδέχεστε ό,τι φαγητό σας προσφέρεται και να δέχεστε την αγάπη χωρίς να ζητάτε τίποτα.

Ένα καθαρό μυαλό που επιθυμεί να φύγει

Η μοναδική ευχή του κυρίου Gotho για περισσότερα από είκοσι χρόνια τώρα είναι: μια ταφόπλακα και ένα μέρος για να αναπαυτεί όταν ο θάνατος κλείσει τα μάτια του και ξαναενωθεί με την οικογένειά του.

  • Αυτή η μέρα δεν έχει φτάσει ακόμα και οι γείτονες του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο θέλουν να τον κρατήσουν λίγο ακόμη κοντά τους.
  • Δεν έχει σημασία που πλέον δεν μπορεί να δει και να φροντίσει τον εαυτό του. Ο Mbah Gotho αποτελεί πηγή σοφίας και μιλάει καθαρά για ένα παρελθόν που κανείς άλλος δεν μπορεί να θυμηθεί.
γερασμένα χέρια

Οι άνθρωποί του τον εκτιμούν επειδή είναι ένας ήρωας που πολέμησε ενάντια σε εισβολείς· επειδή πολέμησε ενάντια στους Ιάπωνες στον πόλεμο και επειδή καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του δούλεψε με τα χέρια του για να στηρίξει την οικογένειά του.

Δείτε επίσης: Ζήστε τη ζωή σας και ξεχάστε την ηλικία σας

Παρά τον ενθουσιασμό που εμπνέει στους ανθρώπους του όλοι μπορούμε να κατανοήσουμε την επιθυμία του. Επειδή η ζωή μας βαραίνει και τα χρόνια φέρνουν κόπωση, γηρατειά και πάνω από όλα μας αναγκάζει να αποχαιρετούμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο το μόνο που επιθυμεί είναι να κλείσει τα μάτια του επειδή έζησε μια ολοκληρωμένη ζωή και όπως κάθε σπουδαίος πολεμιστής απλά λαχταρά την ανάπαυση που του αξίζει.,


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.