Συμβουλές για να ξυρίσετε την περιοχή του μπικίνι

Όταν πρόκειται να ξυρίσετε την περιοχή του μπικίνι, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικές. Αυτό σημαίνει να λάβετε προφυλάξεις ώστε να μην προκαλέσετε ανεπιθύμητους ερεθισμούς ή κοψίματα.
Συμβουλές για να ξυρίσετε την περιοχή του μπικίνι

Έχει γραφτεί από Okairy Zuñiga

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Συμβουλές για να ξυρίσετε την περιοχή του μπικίνι. Είναι φυσιολογικό το ότι οι περισσότερες γυναίκες ανησυχούν για την εμφάνιση της ευαίσθητης περιοχής τους, όχι μόνο όταν φοράνε μπικίνι αλλά και για να αισθάνονται καλύτερα.

Ίσως δεν θέλετε να κάνετε αποτρίχωση μόνη σας. Υπάρχουν μέθοδοι, όπως η αποτρίχωση με κερί, που μπορεί να είναι επικίνδυνες. Αν η αποτρίχωση με κερί δεν γίνει με προσοχή, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά εκεί κάτω.

Ακόμα κι αν πάτε σε επαγγελματία, μπορούν να συμβούν λάθη. Εξάλλου όλοι είμαστε άνθρωποι. Λόγω αυτού, θέλουμε να σας δώσουμε μερικές συμβουλές για τη σωστή αποτρίχωση της περιοχής του μπικίνι.

Ξύρισμα της ηβικής περιοχής

ξυρίσετε την περιοχή του μπικίνι

Πρέπει να αποφασίσετε κάτι πριν ξεκινήσετε. Αποφασίστε τι εμφάνιση θέλετε να έχει η ηβική περιοχή σας. Πρέπει να διαλέξετε κάτι που θα σας κάνει να αισθάνεστε θηλυκή, άνετη και ελκυστική.

Η απόφαση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική αν ξεκινάτε με πλούσιο ηβικό τρίχωμα. Μπορείτε να ψαλιδίσετε το τρίχωμα πριν πλυθείτε.

Αν θέλετε να πλυθείτε, κάντε το πριν ξυριστείτε. Έτσι προλαμβάνονται οι δερματικοί ερεθισμοί.

Απολέπιση την περιοχή του μπικίνι

Είναι αρκετά φυσιολογικό να λέγεται ότι πρέπει να εφαρμόζετε τζελ ξυρίσματος πριν το ξύρισμα και να κάνετε απολέπιση μετά. Ωστόσο δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να ξυριστείτε. Είναι καλύτερα να κάνετε απολέπιση και πριν και μετά.

Αυτό θα ευθυγραμμίσει όλες τις τρίχες σας. Έτσι το ξυράφι σας θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό όταν ξυρίζεστε. Επιπλέον η απολέπιση απομακρύνει το νεκρό δέρμα.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αποφύγετε την είσφρυση τριχών. Αν σας συνέβη ποτέ, ξέρετε ότι μπορεί να είναι κάτι οδυνηρό, επομένως αυτό είναι σημαντικό.

Υγράνετε το ξυράφι που θα χρησιμοποιήσετε

Είναι καλύτερα να έχετε πολλά ξυράφια. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να τα αλλάζετε όταν στομώνουν. Μετά από αρκετές χρήσεις, ένα στομωμένο ξυράφι πρέπει να περαστεί πολλές φορές πάνω στο δέρμα για να κάνει τη δουλειά του.

  • Πριν ξυριστείτε, ξεπλύντε το ξυράφι κάθε φορά πριν το χρησιμοποιήσετε. Επίσης θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κρέμα ξυρίσματος. Μια καλή κρέμα ξυρίσματος μαλακώνει και λιπαίνει τη περιοχή που θα ξυρίσετε.
  • Θα πρέπει να επιλέξετε μια ενυδατική κρέμα ξυρίσματος. Επίσης, όταν ξυρίζεστε, κάντε μεγάλες, αργές κινήσεις. Πρέπει επίσης να ξυρίζεστε προς την κατεύθυνση που μεγαλώνουν οι τρίχες σας.
  • Βάλτε το χέρι σας πάνω κοιλιά σας πάνω από το ηβικό οστό. Τραβήξτε το δέρμα προς τα πάνω. Έτσι οι τρίχες ετοιμάζονται και ανασηκώνονται.
  • Μην πιέζετε το ξυράφι. Αφήστε τις λάμες να κάνουν όλη τη δουλειά. Σηκώνετε το ξυράφι μετά από κάθε πέρασμα. Αυτό βοηθάει στην αποφυγή δερματικών ερεθισμών.

Ξυριστείτε ανάμεσα στους μυς

ξυρίσετε την περιοχή του μπικίνι

Πριν το ξύρισμα της περιοχής του μπικίνι, επιλέξτε την πλευρά από την οποία θέλετε να ξεκινήσετε.

Είναι καλύτερα να ξεκινήσετε από την πλευρά που είναι αντίθετη από το κυρίαρχο χέρι σας. Σκύψτε μπροστά και σηκώστε το πόδι της πλευράς που θέλετε να ξυρίσετε. Έτσι βλέπετε καλά τι κάνετε.

Στηρίξτε το υψωμένο σας πόδι στον τοίχο του ντους ή κάπου αλλού, αν χρειάζεται. Αν ξυρίζεστε έτσι, αποφεύγετε την είσφρυση τριχών. Ξεπλύντε την περιοχή και απλώστε την κρέμα ξυρίσματος. Προσέξτε ώστε τίποτα να μην αγγίξει τα χείλη του αιδοίου σας.

Ξυριστείτε απαλά κάνοντας κινήσεις προς τα πάνω. Σταματάτε μετά από κάθε πέρασμα μέχρι να φτάσετε στην άκρη των χειλιών του αιδοίου σας.

Θα πρέπει να σηκώσετε το πόδι σας λίγο πιο ψηλά και να τεντώσετε το δέρμα. Έτσι αποφεύγετε τα ανεπιθύμητα κοψίματα.

Φροντίδα μετά το ξύρισμα για την περιοχή του μπικίνι

Η αποτρίχωση της περιοχής του μπικίνι δεν σταματάει με το ξύρισμα. Πρέπει να κάνετε απολέπιση μια δεύτερη φορά. Έτσι απομακρύνετε το νεκρό δέρμα που έφερε στην επιφάνεια το ξυράφι. Αυτό συμβάλλει επίσης στην ευθυγράμμιση των θυλάκων των τριχών.

Με αυτό τον τρόπο προλαμβάνεται η είσφρυση τριχών. Μπορείτε να κάνετε απολέπιση με ζάχαρη ή με μαγειρική σόδα. Στεγνώστε την περιοχή του μπικίνι με μια απαλή πετσέτα. Μην τρίβετε δυνατά την περιοχή αυτή. Κάτι τέτοιο μπορεί να ερεθίσει το λεπτό της δέρμα.

Αν σας ξέφυγαν κάποιες τρίχες, αφαιρέστε τες με ένα τσιμπιδάκι φρυδιών. Έχετε υπόψη σας ότι μπορεί να ξυρίζεστε για ώρες και πάλι να σας ξεφύγουν κάποιες τρίχες. Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική λοσιόν χωρίς άρωμα.

Εφαρμόστε πούδρα ή λάδι για μωρά για να μειωθεί ο ερεθισμός του δέρματος της περιοχής του μπικίνι. Απλώς εφαρμόστε μια ποσότητα που αφήνει το δέρμα να αναπνέει.

Τα προϊόντα πρέπει να εφαρμόζονται μονάχα εξωτερικά.

Κάντε την αποτρίχωση σε καλά φωτισμένο χώρο

ξυρίσετε την περιοχή του μπικίνι

Ο καλός φωτισμός είναι ένας καλός τρόπος να προλάβετε τα σοβαρά κοψίματα. Γενικά ο καλύτερος χώρος για να ξυριστείτε είναι η μπανιέρα. Όμως μπορείτε να βρείτε κάποιον άλλο χώρο αν χρειάζεστε περισσότερο φως.

Να θυμάστε να ακολουθείτε αυτές τις συμβουλές με προσοχή έτσι ώστε το ξύρισμα να ολοκληρώνεται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα -και θα έχετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. Τώρα ξέρετε πώς να ξυρίσετε την περιοχή του μπικίνι!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • DeMaria AL, Flores M, Hirth JM, Berenson AB. Complications related to pubic hair removal. Am J Obstet Gynecol. 2014;210(6):528.e1–528.e5285. doi:10.1016/j.ajog.2014.01.036
  • Rowen, T. S., Gaither, T. W., Awad, M. A., Charles Osterberg, E., Shindel, A. W., & Breyer, B. N. (2016). Pubic hair grooming prevalence and motivation among women in the United States. JAMA Dermatology152(10), 1106–1113. https://doi.org/10.1001/jamadermatol.2016.2154
  • Butler, S. M., Smith, N. K., Collazo, E., Caltabiano, L., & Herbenick, D. (2015). Pubic Hair Preferences, Reasons for Removal, and Associated Genital Symptoms: Comparisons Between Men and Women. Journal of Sexual Medicine12(1), 48–58. https://doi.org/10.1111/jsm.12763
  • Farage MA. Sensitive Skin in the Genital Area. Front Med (Lausanne). 2019;6:96. Published 2019 May 15. doi:10.3389/fmed.2019.00096
  • Stone, N., Graham, C. A., & Baysal, I. (2017). Women???s Engagement in Pubic Hair Removal: Motivations and Associated Factors. International Journal of Sexual Health29(1), 89–96. https://doi.org/10.1080/19317611.2016.1228727

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.