Aντιμετώπιση της λιπώδους διήθησης του ήπατος

Η πάθηση που ονομάζεται λιπώδης διήθηση ήπατος παρουσιάζεται ολοένα και συχνότερα στις μέρες μας και μπορεί να γίνει χρόνια.
Aντιμετώπιση της λιπώδους διήθησης του ήπατος

Τελευταία ενημέρωση: 07 Δεκεμβρίου, 2018

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την αντιμετώπιση της λιπώδους διήθησης του ήπατος; Η πάθηση που ονομάζεται λιπώδης διήθηση ήπατος παρουσιάζεται ολοένα και συχνότερα στις μέρες μας και μπορεί να γίνει χρόνια. Πώς μπορείτε να την θεραπεύσετε και πώς να την προλάβετε; Η σωστή διατροφή μπορεί να βοηθήσει σημαντικά, έτσι σήμερα σας καλούμε να διαβάσετε ποια φρούτα μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο. 

Φρούτα για την αντιμετώπιση της λιπώδους διήθησης του ήπατος

Αντιμετώπιση λιπώδους διήθησης του ήπατος - Ψηφιακή απεικόνιση ήπατος

Ίσως πρόσφατα ο γιατρός σας να σας ενημέρωσε ότι έχετε λιπώδες ήπαρ. Πιθανώς κάποιο μέλος της οικογενείας σας να αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα. Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε πιστά τις συμβουλές του γιατρού σας, σύμφωνα με το είδος της πάθησης του συκωτιού που αντιμετωπίζετε. Σε γενικές γραμμές όμως, η ασθένεια αυτή προκαλείται από την συσσώρευση υπερβολικής ποσότητας λίπους στα κύτταρα του συκωτιού.

Ως αποτέλεσμα, έχετε φλεγμονές, κόπωση και γενική δυσφορία.  Ουσιαστικά, η ασθένεια αυτή είναι ένας συναγερμός που κρούει ο οργανισμός σας για να αλλάξετε τρόπο ζωής, επειδή σε βάθος χρόνου μπορεί να οδηγήσει σε πολύ σοβαρότερα προβλήματα όπως η κίρρωση του ήπατος, η οποία είναι στην ουσία το προχωρημένο στάδιο της ίδιας πάθησης. Αξίζει να δράσετε από τώρα; Φυσικά! Σας συστήνουμε να διαβάσετε τα παρακάτω για να μάθετε ποια τρόφιμα θα σας βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της λιπώδους διήθησης του ήπατος. Υπάρχουν πολλά φρούτα-κλειδιά σε αυτήν την θεραπεία. Σας τα παρουσιάζουμε:

1. Μήλα

Αντιμετώπιση λιπώδους διήθησης του ήπατος - Πράσινο μήλο

Πόσα μήλα τρώτε την ημέρα; Ρωτάμε επειδή θέλουμε να προσθέσετε ένα πράσινο μήλο στο πρωινό σας, κάθε μέρα. Είναι ίσως το καλύτερο φρούτο για τον ανθρώπινο οργανισμό, αφού σύμφωνα με τους γιατρούς μειώνει τα επίπεδα του ζαχάρου. Τα μήλα έχουν υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών, κάτι που τα κάνει εξαιρετικά στην αποτοξίνωση του ήπατος. Επίσης θέτουν το ζάχαρο υπό έλεγχο και καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες.

Επιπλέον τα μήλα περιέχουν μηλικό οξύ, που μπορεί να προλάβει την δημιουργία πετρών στα νεφρά και να τα φροντίσει. Δεν χρειάζεται, ελπίζουμε, να αναφέρουμε ότι πρέπει να τα τρώτε με τη φλούδα, αφού περιέχει ακόμη περισσότερα μεταλλικά στοιχεία που επιτίθεται στο λίπος του συκωτιού και απομακρύνουν τα βαρέα μέταλλα από το σώμα. Να θυμάστε πάντα λοιπόν: Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα!

2. Χυμός λεμονιού

Αντιμετώπιση λιπώδους διήθησης του ήπατος - Χυμός λεμόνι σε ποτήρι και λεμόνια

Μέχρι τώρα ελπίζουμε να έχετε ήδη μάθει τα πολλαπλά οφέλη του λεμονιού για τον οργανισμό και επίσης ελπίζουμε να γνωρίζετε ότι πρέπει να ξεκινάτε την ημέρα σας με ένα ποτήρι χλιαρό νερό με χυμό λεμονιού. Εάν δεν το κάνετε ήδη, μην παραλείψετε να αρχίσετε αυτήν την πολύ υγιεινή συνήθεια άμεσα. Θα νιώσετε αμέσως καλύτερα και το συκώτι σας θα σας ευχαριστεί. Τα εσπεριδοειδή γενικότερα βοηθούν στην αποτοξίνωση του ήπατος χάρη στην υψηλή ποσότητα αντιοξειδωτικών που περιέχουν.

3. Γκρέιπφρουτ, πάντα θεραπευτικό

Αντιμετώπιση λιπώδους διήθησης του ήπατος - Γκρέιπφρουτ κομμένο σε φέτες

Κάτι που πρέπει να γνωρίζετε για το γκρέιπφρουτ είναι ότι βοηθάει ιδιαίτερα στο αδυνάτισμα. Εάν τρώτε μισό γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα, οι έρευνες δείχνουν ότι θα επωφεληθείτε ιδιαίτερα σε αυτόν τον τομέα. Όπως και τα λεμόνια, το γκρέιπφρουτ είναι ένα από τα καλύτερα φρούτα για το συκώτι. Το γκρέιπφρουτ περιέχει ένζυμα που ενεργοποιούν έναν ειδικό μηχανισμό του σώματος που διώχνει τα λίπη και τις τοξίνες από το συκώτι. Είναι εξαιρετικό φρούτο.

Το γκρέιπφρουτ επίσης περιέχει υψηλές ποσότητες μηλικού οξέος και καροτινοειδών, δύο ουσίες που ενισχύουν και καθαρίζουν το σημαντικό αυτό όργανο. Και μην ξεχνάτε την υψηλή του περιεκτικότητα σε ναρινγενίνη, μια ουσία που επιτρέπει στο σώμα να διασπάσει και να απομακρύνει τα λιπαρά οξέα που συσσωρεύονται στο συκώτι. Όπως αναφέρει σε μελέτη της η ερευνήτρια Erika Hernández-Aquino, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ, η ναρινγενίνη είναι εξαιρετικά σημαντική για διάφορες παθήσεις του ήπατος.

4. Αβοκάντο

Αντιμετώπιση λιπώδους διήθησης του ήπατος - Αβοκάντο κομμένο στα δύο

Το αβοκάντο αρέσει σε όλους. Κάποτε δεν γνωρίζαμε τις δυνατότητες του λαχταριστού αυτού του φρούτου, αλλά τα τελευταία χρόνια διαβάζουμε ολοένα και περισσότερα. Πρέπει όμως να μην το παρακάνουμε – για παράδειγμα, να μην τρώμε πάνω από ένα αβοκάντο την ημέρα. Οι θεραπευτικές του ιδιότητες έγκεινται στην περιεκτικότητά του σε ολεϊκό οξύ, ένα είδος υγιεινού, μονοακόρεστου λιπαρού οξέος. Αυτό είναι που βοηθά το σώμα σας να ελέγξει τα επίπεδα χοληστερίνης.

Μην ξεχνάτε επίσης ότι το αβοκάντο επίσης περιέχει πολλές φυτικές ίνες, που περιορίζουν την όρεξη και ρίχνουν το ζάχαρο. Έτσι μπορείτε να ισορροπήσετε την καθημερινή σας διατροφή και να καταπολεμήσετε συγχρόνως την ασθένεια της λιπώδους διήθησης του ήπατος. Γιατί δεν αρχίζετε σήμερα κιόλας, προσθέτοντας, για παράδειγμα, λίγο αβοκάντο στη σαλάτα σας;


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.