Τροφές που σας βοηθούν να καθαρίσετε το συκώτι σας

Στο παρόν άρθρο, θα μάθετε για πέντε τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν να καθαρίσετε το συκώτι σας με φυσικό τρόπο.
Τροφές που σας βοηθούν να καθαρίσετε το συκώτι σας

Τελευταία ενημέρωση: 04 Μαρτίου, 2019

Τροφές που σας βοηθούν να καθαρίσετε το συκώτι σας. Οι επεξεργασμένες τροφές στη δίαιτά σας, το καθημερινό άγχος που βιώνετε στη δουλειά και στο σπίτι και η μόλυνση του περιβάλλοντος παντού αποτελούν παράγοντες που κάνουν το συκώτι σας να κουράζεται, γεγονός που εμποδίζει τη σωστή και φυσιολογική λειτουργία του. Στο παρόν άρθρο, θα μάθετε για πέντε τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν να καθαρίσετε το συκώτι σας με φυσικό τρόπο.

Είναι πολύ σημαντικό να κάνετε έναν καλό καθαρισμό τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο και να καταναλώνετε τροφές που βοηθούν στη διατήρηση της λειτουργίας αυτού του σημαντικού οργάνου σε τέλεια κατάσταση, προκειμένου να μπορείτε να αποβάλλετε τις τοξίνες από το σώμα σας. Σήμερα, θα σας παρουσιάσουμε μερικές τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό του συκωτιού σας πολύ αποτελεσματικά.

Σκόρδο για να καθαρίσετε το συκώτι σας

Στο σκόρδο περιέχονται μεγάλες ποσότητες αλλισίνης και σεληνίου. Πρόκειται για πολύ αποτελεσματικά συστατικά για τον καθαρισμό του συκωτιού σας. Προκειμένου να τον πραγματοποιήσετε, χρειάζεστε μονάχα μια μικρή ποσότητα, που θα κάνει τα ένζυμα στο συκώτι σας να ενεργοποιηθούν προάγοντας τη φυσική αποβολή των τοξινών από το σώμα σας.

Γκρέιπφρουτ

γκρειπφρουτ γοα να καθαρίσετε το συκώτι

Το γκρέιπφρουτ είναι ένα φρούτο με καλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικές ουσίες, που έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν τη φυσική ικανότητα του συκωτιού να αποβάλλει τις τοξίνες.

Αν πίνετε ένα ποτήρι φρέσκο χυμό γκρέιπφρουτ την ημέρα, θα βοηθήσετε οπωσδήποτε τα ένζυμα με αποτοξινωτική δράση που βρίσκονται στο συκώτι να αυξηθούν. Τα ένζυμα αυτά είναι υπεύθυνα για την αποβολή βλαβερών ουσιών από το σώμα, όπως είναι τα καρκινογόνα και άλλες ουσίες που μπορούν να βλάψουν σοβαρά όλα τα συστήματα αν δεν απομακρυνθούν.

Τεύτλα και καρότα

Πρόκειται για δύο εξαιρετικές τροφές οι οποίες περιέχουν υψηλές ποσότητες φλαβονοειδών και βήτα καροτενοειδών τα οποία έχουν την ικανότητα να ενισχύουν και να βελτιώνουν τις λειτουργίες του συκωτιού. Θα πρέπει να περιλαμβάνονται στην καθημερινή διατροφή σας προκειμένου να έχετε ένα πολύ υγιέστερο συκώτι και, κατά συνέπεια, αποτελεσματικότερο.

Πράσινο τσάι για να καθαρίσετε το συκώτι

καθαρίσετε το συκώτι με πρασινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι ένα θαυμάσιο ρόφημα που μπορεί να ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό την υγεία του συκωτιού σας. Οι κατεχίνες που περιέχει είναι υπεύθυνες για τη βελτίωση της λειτουργίας του συκωτιού, γεγονός που προάγει την καλή υγεία γενικά.

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Γενικά, όλα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι θαυμάσια για τον καθαρισμό του συκωτιού και βοηθούν επίσης στην αποβολή των τοξινών που βρίσκονται στο αίμα, επειδή τα λαχανικά αυτά περιέχουν μεγάλη ποσότητα χλωροφύλλης. Μπορούν να καταναλωθούν ωμά σε σαλάτες και σε χυμούς ή μαγειρεμένα σε σούπες.

Αβοκάντο

αβοκαντο και καθαρίσετε το συκώτι

Η συχνή κατανάλωση αβοκάντο συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας του συκωτιού σας. Το αβοκάντο περιέχει μεγάλη ποσότητα θρεπτικών ουσιών και έχει την ικανότητα να βοηθάει το σώμα να παράγει μια ουσία που ονομάζεται γλουταθειόνη, η οποία είναι ουσιαστική για τον καθαρισμό του συκωτιού από τοξίνες που βλάπτουν το σώμα σας.

Μήλα

Η πηκτίνη και άλλες ουσίες στα μήλα βοηθούν στην αποτελεσματική αποβολή των τοξινών που βρίσκονται στον πεπτικό σωλήνα. Αυτό διευκολύνει τη διαδικασία καθαρισμού του συκωτιού.

Πλήρη δημητριακά

ρύζι για να καθαρίσετε το συκώτι

Τα πλήρη δημητριακά όπως το καστανό ρύζι και το σιτάρι ολικής άλεσης είναι πολύ σημαντικά για την υγεία σας γενικά, όμως ειδικότερα για τη συμβολή τους στη μείωση της συμφόρησης στο συκώτι και στο μεταβολισμό των λιπών που βρίσκονται στο σώμα.

Μπρόκολο και κουνουπίδι

Τα λαχανικά αυτά αυξάνουν την παραγωγή φυσικών ενζύμων στο συκώτι, τα οποία έχουν την ικανότητα να εξαλείφουν τις καρκινογόνες ουσίες που μπορεί να βρίσκονται στο σώμα. Οι γλυκοσινολάτες που περιέχονται στα λαχανικά αυτά μειώνουν σε μεγάλο βαθμό την πιθανότητα ανάπτυξης κάποιου τύπου καρκίνου. Για να το πετύχετε αυτό, θα πρέπει να συμπεριλάβετε τα λαχανικά αυτά στην καθημερινή σας διατροφή.

Λεμόνια και γλυκολέμονα

λεμόνι για να καθαρίσετε το συκώτι

Αυτά τα εσπεριδοειδή περιέχουν άφθονη ποσότητα βιταμίνης C ενώ ο χυμός τους είναι εξαιρετικός για την ενίσχυση των λειτουργιών του συκωτιού σας. Θα πρέπει να πίνετε το χυμό οποιουδήποτε από αυτά τα δύο εσπεριδοειδή φρέσκο και κατά προτίμηση το πρωί. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να ωφεληθείτε από όλες τις ιδιότητές τους.

Λάχανο για να καθαρίσετε το συκώτι

Η συχνή κατανάλωση λάχανου συμβάλλει στην ενεργοποίηση των φυσιολογικών λειτουργιών του συκωτιού, κάτι που είναι θεμελιώδες για την αποβολή των τοξινών που προκαλούν βλάβες στο σώμα σας γενικά.

Να θυμάστε…

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να ακολουθήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Φροντίστε τη διατροφή σας έτσι ώστε το σώμα σας να μπορεί να αναλάβει την αποβολή όλων των ουσιών που το βλάπτουν, προκειμένου να μην επηρεαστεί η φυσιολογική λειτουργία άλλων οργάνων του σώματος. Θα πρέπει να έχετε υπόψη ότι το συκώτι είναι ένα από τα σημαντικότερα όργανα του σώματός σας και γι αυτό είναι απαραίτητο να του δίνετε την απαιτούμενη προσοχή έτσι ώστε να λειτουργεί πάντα όπως πρέπει και να μην κουράζεται χωρίς λόγο.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.