Απαλλαγείτε από τα θηλώματα με σκόρδο και λεμόνι

Δοκιμάστε αυτήν τη φυσική, υγιεινή συνταγή που θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα θηλώματα και να πείτε αντίο στα δερματικά προβλήματα!
Απαλλαγείτε από τα θηλώματα με σκόρδο και λεμόνι
Lourdes Martínez

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: φαρμακοποιό Lourdes Martínez.

Έχει γραφτεί από Carolina Betancourth

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Είναι σημαντικό να προλάβετε την εμφάνιση θηλωμάτων. Η παρακάτω σπιτική συνταγή συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος και θα μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης μελλοντικών θηλωμάτων, ενώ θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα θηλώματα με σκόρδο και λεμόνι.

Απαλλαγείτε από τα θηλώματα με σκόρδο και λεμόνι

Τα θηλώματα είναι μικρές ανωμαλίες του δέρματος που οφείλονται στον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV). Υπάρχουν 70 τύποι αυτού του ιού.

Ο συγκεκριμένος ιός προκαλεί μια ξαφνική επιτάχυνση στην ανάπτυξη των κυττάρων. Με τον καιρό προκαλείται πόνος και καλοήθεις νεοπλασίες που εξαπλώνονται γρήγορα.

Αν και η εμφάνισή τους δεν φανερώνει κάτι σοβαρό, αποτελεί σημάδι ενός εξασθενημένου ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο δεν κατάφερε να σταματήσει την εξάπλωση του ιού.

Επιπλέον πολλοί άνθρωποι θέλουν να απαλλαγούν από τα θηλώματα για αισθητικούς λόγους.

Ευτυχώς, σήμερα υπάρχει μια ευρεία ποικιλία θεραπειών στο εμπόριο αλλά και σπιτικών συνταγών, με ενεργά συστατικά που επιτρέπουν τη μείωση ή ακόμα και την πλήρη εξάλειψη των θηλωμάτων.

Ανάμεσα στις θεραπείες αυτές βρίσκουμε μια απλή συνταγή με σκόρδο και λεμόνι. Όταν χρησιμοποιείται για ένα διάστημα, επιταχύνει τη θεραπεία χωρίς να αφήνει σημάδια ή ουλές.

Δοκιμάστε τη για να απαλλαγείτε από τα θηλώματα με σκόρδο και λεμόνι!

Συνταγή με σκόρδο και λεμόνι για να απαλλαγείτε από τα θηλώματα

Αυτή η αρχαία συνταγή με σκόρδο και λεμόνι είναι ένας από τους ευρύτερα χρησιμοποιούμενους φυσικούς αντιβιοτικούς και αντιμυκητιακούς συνδυασμούς για τις μολύνσεις του δέρματος.

Και τα δύο συστατικά έχουν ισχυρά ενεργά συστατικά. Τα συστατικά αυτά καταστρέφουν και αναστέλλουν την ανάπτυξη αρκετών τύπων μυκήτων, ιών και βακτηρίων.

Επιπλέον, πρόκειται για πολύ οικονομικά και ευρέως διαθέσιμα συστατικά τα οποία, αντίθετα με τα προϊόντα του εμπορίου, δεν περιέχουν ουσίες που προκαλούν ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Οι ωφέλειες του σκόρδου

Τεμαχισμένο σκόρδο - απαλλαγείτε από τα θηλώματα με

Το σκόρδο θεωρείται το πιο ισχυρό αντιβιοτικό στη φύση. Έχει αποδειχτεί ότι είναι πολύ αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση των μολύνσεων που οδηγούν σε θηλώματα.

Το ενεργό συστατικό του, η αλισίνη, του εξασφαλίζει τις αντιικές και τις αντιφλεγμονώδεις του ιδιότητες. Αυτές είναι ιδανικές για τη μείωση των νεοπλασιών που τείνουν να εμφανίζονται στα δάχτυλα, στον λαιμό και σε άλλα ορατά σημεία του σώματος.

Τόσο η κατανάλωση του σκόρδου όσο και η απευθείας τοπική εφαρμογή του συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των αντιαισθητικών θηλωμάτων.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα θρεπτικά συστατικά του ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και διεγείρουν την αντίδρασή του ενάντια στην επίθεση των μικροοργανισμών.

Το καλύτερο από όλα είναι ότι το σκόρδο προάγει την ανανέωση των κυττάρων, κάτι που μειώνει την εμφάνιση ουλών μετά την πλήρη απομάκρυνση των θηλωμάτων.

Οι ωφέλειες του λεμονιού

απαλλαγείτε από τα θηλώματα με Λεμόνια και χυμός λεμονιού

Ο χυμός του λεμονιού είναι πλούσιος σε όξινες ουσίες που βοηθούν στη ρύθμιση του pH του δέρματος. Έτσι συνεισφέρει στην εξάλειψη ατελειών όπως τα θηλώματα.

Αυτό οφείλεται στις αντιμυκητιακές, αντιβακτηριακές και αντιικές ιδιότητες του λεμονιού. Οι ιδιότητες αυτές προάγουν την εξουδετέρωση πολλών μικροβίων που επηρεάζουν την υγεία στο εσωτερικό και στο εξωτερικό του σώματος.

Γι αυτόν τον λόγο ο χυμός λεμονιού είναι ιδανικός για να ανακουφιστείτε από δερματικά προβλήματα που προκαλούν ενοχλήσεις και πόνο, καθώς και για να απαλλαγείτε από τα θηλώματα.

Επιπλέον ο χυμός λεμονιού έχει ενδιαφέρουσα λευκαντική δράση. Μετά από λίγο καιρό μειώνει σημαντικά την εμφάνιση σημαδιών, ουλών και άλλων ατελειών στο δέρμα.

Πώς θα φτιάξετε τη συνταγή για να απαλλαγείτε από τα θηλώματα με σκόρδο και λεμόνι

Σκόρδο και λεμόνι

Το σκόρδο και το λεμόνι είναι δύο συστατικά τα οποία οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν στο σπίτι τους, συνήθως για χρήση στη μαγειρική.

Επομένως η συνταγή αυτή είναι πραγματικά εύκολη και δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα.

Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι δεν θα δείτε αποτελέσματα με μία μόνο εφαρμογή. Πρέπει να εφαρμόζετε τη θεραπεία κάθε μέρα για να έχετε καλά αποτελέσματα.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε το άρθρο: Απομακρύνετε φυσικά τα θηλώματα.

 

Υλικά

 • 1 σκελίδα σκόρδο
 • τον χυμό από μισό λεμόνι
 • κολλητική ταινία (όση χρειαστεί)

Οδηγίες

 • Λιώστε τη σκελίδα του σκόρδου μέχρι να πολτοποιηθεί. Στη συνέχεια αναμείξτε το λιωμένο σκόρδο με τον χυμό από μισό λεμόνι.
 • Περιμένετε μερικά λεπτά μέχρι τα υλικά να σχηματίσουν ένα τζελ και έπειτα εφαρμόστε το απευθείας πάνω στα θηλώματα.
 • Φροντίστε να καλύψετε την πάσχουσα περιοχή και να στερεώσετε το μείγμα με κολλητική ταινία για να μπορέσει να δράσει όλη τη νύχτα.
 • Την επομένη ξεπλύντε καλά το δέρμα με άφθονο νερό και σκουπίστε το καλά.
 • Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία κάθε βράδυ μέχρι να απαλλαγείτε από τα θηλώματα.

Έχετε υπόψη σας τα εξής:

Μην προσπαθήσετε ποτέ να αφαιρέσετε τα θηλώματα με τη βία. Αυτό μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό και μόλυνση.

Για να προλάβετε την εξάπλωση των θηλωμάτων, αποφεύγετε τη χρήση αντικειμένων που έχουν έρθει σε άμεση επαφή μαζί τους. Αν πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε, φροντίστε να τα απολυμάνετε πρώτα.

Σε συνδυασμό με αυτήν τη θεραπεία πρέπει να καταναλώνετε τροφές και συμπληρώματα διατροφής που υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Απαλλαγείτε από τα θηλώματα με λεμόνι και σκόρδο!

 


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Abeck, D., & Fölster-Holst, R. (2015). “Quadrivalent human papillomavirus vaccination: A promising treatment for recalcitrant cutaneous warts in children”, Acta Derm Venereol, 95 (8): 1017-1019.
 • Bonnez, W. (2015) “Papillomaviruses”. In: J.E. Bennett, R. Dolin, M.J. Blaser (eds.), Mandell, Douglas, and Bennett’s Principles and Practice of Infectious Diseases. Philadelphia, PA: Elsevier. Chap. 146.
 • EL, I. P. (2009). VIRUS DEL PAPILOMA HUMANO. Disponible en: https://www.aepcc.org/wp-content/uploads/2019/06/Folleto_divulgativo_Infeccion1.pdf
 • Habif, T.P. (2016). “Warts, herpes simplex, and other viral infections”. In: Habif, T.P. (ed.), Clinical Dermatology: A Color Guide to Diagnosis and Therapy. Philadelphia, PA: Elsevier. Chap. 12.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.