Καταπολεμήσετε τις μυκητιακές μολύνσεις φυσικά

Εκτός από την εξάλειψη των μυκητιακών μολύνσεων με φυσικό, απλό τρόπο και χωρίς καμία παρενέργεια, μπορούμε να εμποδίσουμε την επανεμφάνιση τους χάρη στην τοπική χρήση αυτών των θεραπειών.
Καταπολεμήσετε τις μυκητιακές μολύνσεις φυσικά

Τελευταία ενημέρωση: 12 Ιανουαρίου, 2019

Οι μυκητιακές μολύνσεις μπορεί να συμβούν σε κάθε σημείο του σώματος, αλλά οι πιο συνηθισμένες περιοχές όπου εμφανίζονται είναι τα νύχια των χεριών ή των ποδιών ή οπουδήποτε υπάρχει υγρασία και ζέστη όπως στις μασχάλες. Η πιτυρίδα στα μαλλιά επίσης σχετίζεται με τους μύκητες.

Σε αυτό το άρθρο θα σας δώσουμε 4 εξαιρετικές θεραπείες για να αντιμετωπίσετε τις μυκητιακές μολύνσεις, βασιζόμενες στο έλαιο τεϊόδεντρου, σκόρδο, μηλόξυδο και τζίντζερ. Με λίγη υπομονή μπορούμε να απομακρύνουμε τον μύκητα με φυσικό κι απλό τρόπο χωρίς καμία παρενέργεια, καθώς επίσης και να εμποδίσουμε την επανεμφάνισή του.

Το τεϊόδεντρο

Προερχόμενο από τα φύλλα ενός ντόπιου Αυστραλιανού φυτού (Melaleuca Alternifolia), το έλαιο από το τεϊόδεντρο αποτελεί ένα από τα πιο συνήθη έλαια που χρησιμοποιούνται, γνωστό ως ισχυρό αντισηπτικό και αντιμυκητιακό που καταπολεμά πολλές δερματικές ασθένειες, όταν χρησιμοποιείται τοπικά.

Είναι τόσο ισχυρό που θα πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο επειδή μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στις βλεννώδεις μεμβράνες (στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, στο στόμα, στα μάτια , κτλ.). Μπορείτε να εφαρμόσετε ένα σταγονίδιο απευθείας αν η περιοχή είναι μικρή  αλλά αν είναι μεγαλύτερη ή περισσότερο ευαίσθητη περιοχή, μπορείτε να το αναμείξετε με λίγο έλαιο καρύδας, το οποίο δεν προκαλεί ερεθισμούς κι έχει επίσης αντιμυκητιακές ιδιότητες.

Εφόσον πρόκειται να πάρετε λίγο από αυτό το έλαιο, το οποίο δεν είναι ακριβό, θα πρέπει να ξέρετε ότι αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να θεραπεύσει πληγές, καθώς επίσης κι ως εντομοκτόνο, ως απωθητικό κουνουπιών κι ως προϊόν καθαρισμού για το σπίτι.

ελαιο για μυκητιακές μολύνσεις

Σκόρδο για τις μυκητιακές μολύνσεις

Αυτό το πολύτιμο προϊόν μπορεί επίσης να μετατραπεί σε γιατρικό ώστε να χρησιμοποιηθεί άμεσα και να λύσει πολλά προβλήματα υγείας. Και ποιος δεν έχει σκόρδο στο σπίτι του;

Σε άλλα άρθρα έχουμε επισημάνει τις πολλές ιδιότητες του σκόρδου, τα οποία μας παροτρύνουν να το τρώμε καθημερινά:

  • Προλαμβάνει καρδιαγγειακές ασθένειες.
  • Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.
  • Αυξάνει τις άμυνες του ανοσοποιητικού μας συστήματος.
  • Καθαρίζει το σώμα μας.

Ωστόσο σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να το εφαρμόσετε απευθείας στην μολυσμένη περιοχή και χάρη στην περιεκτικότητά του σε αλισίνη μπορούμε να εξαφανίσουμε όλα τα ίχνη των μυκητιακών μολύνσεων. Για τις μικρές περιοχές, μπορείτε να εφαρμόσετε μισή σκελίδα σκόρδο  κατευθείαν και να το σταθεροποιήσετε με λίγο επίδεσμο, τον οποίο πρέπει να αλλάξετε όταν σταματήσει να μυρίζει.

Μια άλλη άποψη για τις μεγαλύτερες περιοχές είναι να φτιάξετε αραιωμένο έλαιο. Λιώνετε πέντε σκελίδες σκόρδο και τις καλύπτετε με ένα λάδι υψηλής ποιότητας. Αφήνετε το μείγμα να καθίσει και να μαλακώσει για μια εβδομάδα κι έπειτα το στραγγίζετε. Μετά μπορείτε να απλώσετε αυτό το διαλυτό έλαιο δυο φορές την ημέρα.

Στα καταστήματα φυσικών και υγιεινών προϊόντων μπορείτε να πάρετε αυτό το διαλυτό έλαιο έτοιμο ή σε κάψουλες για εκείνους που δεν μπορούν  να τρώνε το σκόρδο ωμό.

Μηλόξυδο για τις μυκητιακές μολύνσεις

Το μηλόξυδο είναι μια άλλο φαρμακευτικό τρόφιμο που έχουμε αναφέρει αρκετά στα πιο πολλά άρθρα, χάρη στις πολλαπλές χρήσεις του. Έχουμε υπογραμμίσει ότι  μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν σαμπουάν και μαλακτική κρέμα, σαν καθαριστικό για το σπίτι, σαν απολυμαντικό, για να αυξήσει τον μεταβολισμό του σώματος και να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος.

Σε αυτήν την περίπτωση δίνουμε έμφαση στην αντιμυκητιακή του ιδιότητα. Φυσικά, όπως έχουμε αναφέρει προηγουμένως, αυτό θα πρέπει να είναι μη παστεριωμένο.

Η θεραπεία είναι πολύ απλή. Απλώς εφαρμόζετε το μηλόξυδο στην μολυσμένη περιοχή με μια γάζα ή βαμβάκι και τα αφήνετε να στεγνώσουν με τον αέρα.Το ξύδι αποτελεί μια εξαιρετική θεραπεία για όλα τα είδη προβλημάτων του δέρματος, καθώς το όξινο επίπεδο pH εξισορροπεί με το φυσιολογικό επίπεδο  pH του δέρματος.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ, ένα δώρο για την υγεία μας, προέρχεται από την Ανατολή και είναι γνωστό για τα πλεονεκτήματά του αν το καταναλώσουμε κατευθείαν.

Για την θεραπεία οποιουδήποτε τύπου μυκητίασης μπορείτε να αγοράσετε αιθέριο έλαιο  από τζίντερ και μπορείτε να το συνδυάσετε με έλαιο τεϊόδεντρου. Ειδάλλως μπορείτε να ετοιμάσετε ένα αφέψημα χρησιμoποιώντας φρέσκια ρίζα τζίντζερ ή σκόνη. Θα πρέπει να  το κάνετε συμπυκνωμένο και να το απλώνετε τρεις φορές την ημέρα αφήνοντάς το να στεγνώσει με τον αέρα.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Fortún Abete, J. «Antifúngicos: azoles, imidazoles,triazoles», Medicine, 1998; 7(91): pg. 4231s
  • Mendoza Patiño N. Farmacología médica.1era edición. Capitulo 3. Antimicóticos. Editorial Médica Panamericana. México D. F. 2008: 679-206.
  • Tapia C.. Mecanismos de acción, reacciones adversas y nuevos antimicóticos. Programa Microbiología y Micología. URL disponible en:http://www.mednet.cl/link.cgi/Medwave/PuestaDia/Cursos/3548.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.