Φυσικοί τρόποι για λαμπερά μαλλιά. Δοκιμάστε τους

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για λαμπερά μαλλιά και για την αποκατάσταση της ζωντάνιας τους. Θέλετε να μάθετε μερικούς;
Φυσικοί τρόποι για λαμπερά μαλλιά. Δοκιμάστε τους
Maria del Carmen Hernandez

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: δερματολόγο Maria del Carmen Hernandez.

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 28 Απριλίου, 2024

Θέλετε λαμπερά μαλλιά; Αν θέλετε να κάνετε τα μαλλιά σας να λάμπουν και να είναι υγιή και όμορφα κάθε μέρα, τότε συνεχίστε να διαβάζετε, διότι αυτό το άρθρο είναι γραμμένο για σας.

Πολλοί παράγοντες, όπως το κλίμα, η χρήση της ηλεκτρικής πρέσας για ίσιωμα αλλά  και το πιστολάκι για τα μαλλιά μπορεί να τα βλάψει και να τους προκαλέσει ξηρότητα. Στην αγορά υπάρχουν πολλά διαφορετικά προϊόντα για την αποκατάσταση των ζημιών που προκαλούνται από αυτούς τους παράγοντες. Πολλά από αυτά τα προϊόντα λειτουργούν τέλεια, αλλά σχεδόν πάντα τείνουν να κοστίζουν πολλά χρήματα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για λαμπερά μαλλιά και για την αποκατάσταση της ζωντάνιας τους. Θέλετε να μάθετε μερικούς;

Φυσικοί τρόποι για λαμπερά μαλλιά

Θεραπεία με Μπύρα

Για να δώσετε μια φυσική λάμψη στα μαλλιά σας όταν είναι θαμπά, μια καλή επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε μια από τις μπύρες που έχετε στο ψυγείο σας.

Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να εκθέσετε την μπύρα στον ήλιο για μια ώρα ή για όσο διάστημα είναι απαραίτητο ώστε οι φυσαλίδες να εξαφανιστούν. Μόλις συμβεί αυτό, εφαρμόστε τη μπύρα στα φρεσκολουσμένα μαλλιά σας. Αφήστε για 20 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε τη με κρύο νερό και χρησιμοποιήστε conditioner.

Θεραπεία με Ξύδι

μηλοξυδο λαμπερά μαλλιά

Αυτή η απλή συνταγή θα βοηθήσει στο να διώξετε τα υπολείμματα από χημικές ουσίες στα μαλλιά σας και, μακροπρόθεσμα, μπορεί να επηρεάσει θετικά στη ζωτικότητα και στη λάμψη τους. Για το σκοπό αυτό, φτιάξτε ένα μείγμα απο ίσα μέρη ξύδι και νερό και χρησιμοποιήστε το μετά το ξέβγαλμα.  Αφήστε το για 2 ή 3 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε το με νερό.

Θεραπεία με Μέλι

Το μέλι έχει πολλά οφέλη για το σώμα, το δέρμα και τα μαλλιά σας. Οι ιδιότητές του βοηθούν στο να γίνουν πιο απαλά τα μαλλιά σας και να τους δώσετε μια φυσική λάμψη, που δείχνει σχεδόν άμεσα αποτελέσματα.

Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να αναμείξετε 3 κουταλιές της σούπας μέλι με λίγο ζεστό νερό. Στη συνέχεια εφαρμόζετε το  μείγμα στα μαλλιά και στο δέρμα της κεφαλής με απαλό μασάζ και το αφήνετε για 20 λεπτά. Μετά από αυτό, ξεπλύνετε με άφθονο νερό και επαναλάβετε τη θεραπεία αυτή μια φορά κάθε εβδομάδα.

Θεραπεία με χυμό από Λεμόνι

λεμονι για λαμπερά μαλλιά

Ο φρέσκος χυμός λεμονιού θα σας βοηθήσει να δώσετε λάμψη και ελαστικότητα στα μαλλιά με φυσικό και αποτελεσματικό τρόπο.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναμείξετε το χυμό λεμονιού με ένα φλιτζάνι νερό και να εφαρμόσετε το διάλυμα αφού έχετε λούσει καλά τα μαλλιά σας, όπως κάνετε συνήθως. Μόλις το κάνετε αυτό, αφήστε το για 15 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε με δροσερό νερό. Επαναλάβετε τη διαδικασία τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.

Θεραπεία με Καφέ

Ο καφές με τις ιδιότητές του θα βοηθήσει τα μαλλιά σας να ανακτήσουν τη λάμψη που χάθηκε από διάφορους παράγοντες που αναφέραμε παραπάνω.

Γι αυτή τη θεραπεία θα πρέπει να φτιάξετε δύο φλυτζάνια από καλής ποιότητας σκούρο καφέ και στη συνέχεια να τον αφήσετε να κρυώσει. Μόλις είναι έτοιμος και χλιαρός ή ζεστός όσο αντέχετε, θα τον χρησιμοποιήσετε μετά το λούσιμο των μαλλιών σας όπως συνήθως κάνετε. Αφήστε τον για 20 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε με νερό και conditioner.

Θεραπεία με Καρότο για λαμπερά μαλλιά

καροτο για λαμπερά μαλλιά

Το καρότο θα βοηθήσει να επιστρέψει η ζωντάνια στα μαλλιά σας και θα τα ενισχύσει έτσι ώστε να μπορούν να διατηρήσουν τη λάμψη τους.

Γι αυτή τη θεραπεία, πάρτε 1 ή 2 καρότα και τρίψτε τα καλά στον τρίφτη, ξεπλύνετε τα μαλλιά σας και εφαρμόστε το καρότο παντού, συμπεριλαμβανομένου και του δέρματος της κεφαλής. Χρησιμοποιήστε ένα καπέλο ή μια πετσέτα για να καλύψετε το κεφάλι σας και αφήστε το καρότο να δράσει για 15 έως 20 λεπτά. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, αφαιρέστε το με νερό.

Θεραπεία με Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι ένα από τα πιο γνωστά και ωφέλιμα φρούτα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δώσει ζωντάνια, δύναμη και λάμψη στα μαλλιά σας.

Για να το χρησιμοποιήσετε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εφαρμόσετε τον πολτό από ένα ώριμο αβοκάντο στα μαλλιά σας, να τα τυλίξετε σας σε μια σακούλα ή πετσέτα και να το αφήσετε να δράσει για 30 λεπτά. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, ξεπλύντε με νερό και επαναλάβετε τη διαδικασία μία φορά κάθε εβδομάδα.

Θεραπεία με Μαγιονέζα

μαγιονεζα για λαμπερά μαλλιά

Η θεραπεία αυτή λειτουργεί ως ένα φυσικό βελτιωτικό και conditioner και θα είναι πολύ επωφελής για να κάνει τα μαλλιά σας να λάμψουν πραγματικά.

Πάρτε μια γενναία ποσότητα από μαγιονέζα, εφαρμόστε σε νωπά μαλλιά, αφήστε τη να δράσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό. Σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε αυτή τη θεραπεία μόνο σε ξηρά ή κανονικά μαλλιά.

Θεραπεία με Φρούτα για λαμπερά μαλλιά

Φρούτα όπως το μάνγκο και η μπανάνα έχουν πολύ ειδικές ιδιότητες που δρουν ως φυσικά μαλακτικά που βοηθούν επίσης στη λάμψη των μαλλιών σας και τους δίνουν ζωντάνια. Για να επωφεληθείτε από αυτές τις ιδιότητες, φτιάξτε ένα smoothie με αυτά τα δύο φρούτα προσθέτοντας λίγο αμυγδαλέλαιο και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι.

Όταν τελειώσετε το smoothie, εφαρμόστε το σε νωπά μαλλιά και αφήστε να δράσει για 5 ή 10 λεπτά και ξεπλύνετε.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.