Πώς να χρησιμοποιήσετε την αλόη βέρα για ν' αντιμετωπίσετε τον διαβήτη

Πριν χρησιμοποιήσετε την αλόη βέρα για να καταπολεμήσετε τον διαβήτη, θα ήταν σκόπιμο να συμβουλευτείτε έναν ειδικό για να δείτε αν η χρήση της θα παρέμβει σε κάποια άλλη θεραπεία.
Πώς να χρησιμοποιήσετε την αλόη βέρα για ν' αντιμετωπίσετε τον διαβήτη

Τελευταία ενημέρωση: 04 Μαρτίου, 2019

Στο σημερινό μας άρθρο, θα σας πούμε πώς να τη χρησιμοποιήσετε για ν’ αντιμετωπίσετε τον διαβήτη αποτελεσματικά. Η αλόη βέρα είναι μια φυσική θεραπεία που απέκτησε την καλή της φήμη για την ανακούφιση διάφορων ασθενειών, καιρό πριν.

Διαφορετικές μελέτες που διεξήχθησαν, σε ανθρώπους και ζώα, έδειξαν ότι η αλόη βέρα μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μέσα σε μονάχα δύο μήνες.

Και τ’ αποτελέσματα φάνηκαν σε ασθενείς που δεν χρειαζόταν να χρησιμοποιήσουν ινσουλίνη όπως επίσης και σε εκείνους που η αγωγή τους αποτελούνταν από ινσουλίνη.

Επιπροσθέτως, όταν χρησιμοποιείται εξωτερικά, η αλόη είναι καταπληκτική για το δέρμα και για την αποφυγή των συνεπειών του λεγόμενου διαβητικού ποδιού.

Ωστόσο, θυμηθείτε ότι αν πάσχετε από αυτή την ασθένεια, θα πρέπει ν’ ακολουθείτε επίσης ειδική διατροφή και να γυμνάζεστε.

Και μη διστάσετε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν έχετε αμφιβολίες ή πριν δοκιμάσετε εναλλακτικές θεραπείες ώστε να μπορεί να σας επιβλέπει.

Συνεχίστε την ανάγνωση για να μάθετε πώς μπορείτε ν’ αντιμετωπίσετε τον διαβήτη.

Γιατί η αλόη βέρα είναι καλή στην καταπολέμηση του υπερβολικού σακχάρου στο αίμα

Αντιμετωπίσετε τον διαβήτη - Φύλλα και ζελέ αλόη βέρα

Το φυτό αλόη βέρα περιέχει αρκετές ουσίες που συνεισφέρουν στην βελτίωση της υγείας ανθρώπων που υποφέρουν από διαβήτη.

Η συχνή κατανάλωσή της μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης του αίματος ενώ ελέγχει την απότομη αύξηση σακχάρου, που μπορεί να έχει κάποιος διαβητικός ασθενής κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 • Η εμοδίνη είναι ένα ενεργό συστατικό της αλόη βέρα και έχει υπογλυκαιμικές ιδιότητες.
 • Προσφέρει επίσης δύο τύπους ινών, βλεννώδη και γλυκομαννάνη. Αυτές εκτός του ότι προκαλούν κορεσμό, βοηθούν στη ρύθμιση απορρόφησης του σακχάρου.
 • Είναι επίσης, πλούσια σε φρουκτόζη, μια μορφή ζάχαρης στα λαχανικά και απορροφάται αργά. Αυτό αποτρέπει την υπογλυκαιμία.

Ένα φυτό που προμηθεύει μέταλλα για την ρύθμιση των επιπέδων της γλυκόζης

Η αλόη βέρα, επίσης είναι ένα φυτό που περιέχει μέταλλα από τα οποία μπορούν να ωφεληθούν άνθρωποι που υποφέρουν από διαβήτη. Σ’ αυτά περιλαμβάνονται:

 • Χρώμιο, που τείνει να εξομαλύνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, εκτός της συνεισφοράς του στη παραγωγή ινσουλίνης.
 • Μαγγάνιο, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή φυσικής ινσουλίνης.
 • Μαγνήσιο, από το οποίο έχουν έλλειψη οι διαβητικοί ασθενείς.

Πώς να καταναλώσετε σωστά την αλόη βέρα για να αντιμετωπίσετε τον διαβήτη

Αντιμετωπίσετε τον διαβήτη - Φύλλα αλόης και λάδι σε μπουκάλι

Για να είναι αποτελεσματική η αλόη βέρα στην καταπολέμηση του διαβήτη, βεβαιωθείτε πως είναι όσο πιο αγνή γίνεται.

Γι’ αυτό, είναι πάντα καλύτερο να χρησιμοποιείτε απευθείας το φυτό από το ν’ αγοράζετε προϊόντα που έχουν κατασκευαστεί με αυτήν την ουσία.

Αν έχετε κήπο, τόσο το καλύτερο. Αν όχι, μην απογοητεύεστε. Ένα μπαλκόνι ή ένα παράθυρο είναι πάντα χρήσιμα στο να τοποθετήσετε μια γλάστρα.

Η συνιστώμενη δόση είναι δύο κουταλιές της σούπας την ημέρα (30 γραμ.) από το ζελέ που περιέχουν τα φύλλα της αλόη βέρα.

Εάν ακολουθήσετε αυτή τη δοσολογία τότε θα είστε σε θέση να μειώσετε τα επίπεδα σακχάρου έως 50% σε δύο μήνες.

Αν είστε αρκετά τυχεροί να έχετε φρέσκο φύλλο αλόης, απλώς πλύνετέ το καλά και αποσπάστε την ποσότητα ζελέ που χρειάζεται να καταναλώσετε. Έπειτα τυλίξτε το φύλλο σε μεμβράνη και αποθηκεύστε το στο ψυγείο.

Θεραπεία για το διαβητικό πόδι με αλόη βέρα

Αντιμετωπίσετε τον διαβήτη - Ζελέ αλόης σε δοχεία

Πέραν από τα καταπληκτικά οφέλη που φέρνει η εσωτερική της χρήση για τους ανθρώπους με διαβήτη, η αλόη βέρα είναι επίσης ένας βασικός σύμμαχος για την αντιμετώπιση προβλημάτων όπως το διαβητικό πόδι.

Αυτή η ασθένεια μπορεί να προκαλέσει την απώλεια της αίσθησης στο πόδι σας, εξαιτίας της ζημιάς που προκαλείται στα νεύρα αυτής της περιοχής.

Αυτό μπορεί να προκαλέσει στο διαβητικό άτομο ανικανότητα ν’ αντιληφθεί πως έχει χτυπήσει και ή έχει κοπεί, έχει κάποια φουσκάλα ή πληγή. Αν δεν αντιμετωπιστούν άμεσα, αυτές οι βλάβες προκαλούν συχνά έλκη και μολύνσεις.

Όμως, αν ο ασθενής βάζει συνεχώς ζελέ από αλόη βέρα στα πόδια του καθημερινά, θα μειωθεί δραστικά ο κίνδυνος του να υποφέρει από μια τέτοια κατάσταση.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων της χρήσης ζελέ από αλόη βέρα στα πόδια σας, βρίσκονται τ’ ακόλουθα:

 • Διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο.
 • Η αλόη βέρα προάγει την επούλωση.
 • Καταπραΰνει τον πόνο.
 • Αποτρέπει την εμφάνιση ρωγμών.

Η αλόη βέρα θα πρέπει να εφαρμόζεται με απαλό μασάζ. Αποφύγετε να την βάζετε ανάμεσα στα δάκτυλα των ποδιών καθώς είναι πιθανή η εμφάνιση μυκήτων, αν παραμείνει υγρή αυτή η περιοχή.

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές μας για να αντιμετωπίσετε τον διαβήτη;


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Hamman, J. H. (2008). Composition and applications of Aloe vera leaf gel. Molecules. https://doi.org/10.3390/molecules13081599
 • Ahlawat, K. S., & Khatkar, B. S. (2011). Processing, food applications and safety of aloe vera products: A review. Journal of Food Science and Technology. https://doi.org/10.1007/s13197-011-0229-z
 • Rajeswari, R., Umadevi, M., Rahale, C. S., Selvavenkadesh, S., Kumar, K. P. S., & Bhowmik, D. (2012). Aloe vera: The Miracle Plant Its Medicinal and Traditional Uses in India. Journal of Pharmacognosy and Phytochemistry.
 • Radha, M. H., & Laxmipriya, N. P. (2015). Evaluation of biological properties and clinical effectiveness of Aloe vera: A systematic review. Journal of Traditional and Complementary Medicine. https://doi.org/10.1016/j.jtcme.2014.10.006
 • Abo-Youssef, A. M. H., & Messiha, B. A. S. (2013). Beneficial effects of Aloe vera in treatment of diabetes: Comparative in vivo and in vitro studies. Bulletin of Faculty of Pharmacy, Cairo University. https://doi.org/10.1109/TIE.2013.2275903

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.