Κάλοι στα πόδια: αφαιρέστε τους με κρεμμύδι και λευκό ξύδι

29 Νοεμβρίου 2018
Με τη συχνή εφαρμογή αυτής της θεραπείας με ξύδι και κρεμμύδι μπορείτε να εξουδετερώσετε τα βακτήρια και να μαλακώσετε τους κάλους και το σκληρό δέρμα στα πόδια σας.

Το σκληρό δέρμα και οι κάλοι στα πόδια είναι αποτέλεσμα άβολων παπουτσιών, συνεχούς τριβής ή υπερβολικής πίεσης.

Οι κάλοι αποτελούν ένα από τα πιο συνηθισμένα αισθητικά προβλήματα στον πληθυσμό σήμερα και γενικά εμφανίζονται στο πέλμα ή κάτω από το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού.

Αν και δεν επηρεάζουν άμεσα την υγεία σας, αν δεν αντιμετωπιστούν, οι κάλοι στα πόδια μπορεί να κάνουν το δέρμα να ανοίξει και να γίνει ευάλωτο σε μολύνσεις.

Πέρα από αυτό, με τον καιρό οι κάλοι γίνονται οδυνηροί, ειδικά αν τα πόδια σας συνεχίζουν να εκτίθενται στους παράγοντες που τους προκάλεσαν εξ αρχής.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν 100% φυσικές μέθοδοι για την αποτελεσματική καταπολέμησή τους χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε πολλά χρήματα σε ακριβά προϊόντα.

Αυτή είναι η περίπτωση της θεραπείας με κρεμμύδι και ξύδι, συστατικά τα οποία διαθέτουν ιδιότητες που εξουδετερώνουν τα βακτήρια και μαλακώνουν το δέρμα σας.

Δοκιμάστε τη!

Κάλοι στα πόδια: Φυσική θεραπεία με κρεμμύδι και λευκό ξύδι

Κάλοι στα πόδια - Κρεμμύδια σε μπολ

Για να αφαιρεθούν οι κάλοι στα πόδια, πρέπει πρώτα να μαλακώσετε το σκληρό δέρμα και να απομακρύνετε τα νεκρά δερματικά κύτταρα που έχουν συσσωρευτεί εκεί.

Το κρεμμύδι είναι ένα λαχανικό με φυσικά οξέα τα οποία υποστηρίζουν αυτή τη διαδικασία όταν εφαρμόζονται τοπικά.

Αν και η δυνατή μυρωδιά του κρεμμυδιού δεν είναι η πιο ευχάριστη, το κρεμμύδι αξίζει να χρησιμοποιείται για τις θαυμάσιες αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Πάνω στις αντιβακτηριακές ιδιότητες του κρεμμυδιού έχουν γίνει αρκετές μελέτες, μία από αυτές είναι και του Πανεπιστημίου της πόλης Λαχόρη του Πακιστάν την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ.

Περιέχει σημαντική ποσότητα βιταμίνης C, καλίου, μαγνησίου και φολικού οξέος, που είναι απαραίτητα συστατικά για τη διατήρηση της υγείας του δέρματος.

Τα κρεμμύδια είναι επίσης πηγή θειούχων ενώσεων, οι οποίες έχουν αντιοξειδωτική δράση που προάγει την κυτταρική δραστηριότητα και ελαχιστοποιεί τις αρνητικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών.

Ο φυσικός χυμός των κρεμμυδιών ενυδατώνει τις ξηρές περιοχές του δέρματος, καταπολεμά τα βακτήρια που προκαλούν μολύνσεις και μαλακώνει τα πόδια.

Επιπλέον, όταν συνδυάζετε το κρεμμύδι με τις ιδιότητες του λευκού ξυδιού, έχετε μια ολοκληρωμένη θεραπεία για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Το ξύδι περιέχει οξικό οξύ καθώς και βιταμίνες που βοηθούν το δέρμα να μαλακώσει, χωρίς να επηρεάζεται το φυσικό pH του σώματός σας.

Διαβάστε επίσης: 7 φυσικά μυοχαλαρωτικά χωρίς παρενέργειες για τη μυϊκή ένταση

Πώς φτιάχνετε αυτή τη συνταγή με λευκό ξύδι και κρεμμύδι;

Κάλοι στα πόδια - Κρεμμύδι και ξύδι σε ποτήρι

Αυτή η σπιτική συνταγή αποτελεί θαυμάσια λύση για τα περισσότερα προβλήματα που παρουσιάζουν τα πόδια: κάλοι, σκληρό δέρμα, μύκητες και φουσκάλες.

Αν και η δράση της δεν είναι τόσο άμεση όσο εκείνη των φαρμακευτικών σκευασμάτων ή προϊόντων, θα έχετε καλά αποτελέσματα αν την εφαρμόζετε τακτικά.

Υλικά

 • 1 μέτριο κρεμμύδι
 • 3/4 φλιτζάνι λευκό ξύδι (150 ml)
 • 1 γυάλινο δοχείο
 • πλαστικό περιτύλιγμα (όσο χρειαστεί)
 • 1 κομμάτι βαμβάκι

Προετοιμασία

 • Καθαρίστε και πλύντε το κρεμμύδι για να απομακρύνετε τα μικρόβια που μπορεί να βρίσκονται στην επιφάνεια.
 • Τεμαχίστε το και βάλτε το μέσα σε ένα μπολ με το λευκό ξύδι.
 • Αφήστε το στην άκρη για τέσσερις με οχτώ ώρες και χρησιμοποιήστε το πριν πάτε για ύπνο.

Τρόπος χρήσης

 • Μουσκέψτε το βαμβάκι με το υγρό και τρίψτε με αυτό τους κάλους στα πόδια.
 • Όταν τους καλύψετε εντελώς, στερεώστε το βαμβάκι πάνω τους χρησιμοποιώντας καθαρό πλαστικό περιτύλιγμα.
 • Φορέστε κάλτσες και αφήστε το υγρό να δράσει όλη τη νύχτα.
 • Την επόμενη μέρα ξεπλύντε την περιοχή με ζεστό νερό και τρίψτε τους κάλους με μια ελαφρόπετρα.
 • Επαναλάβετε τη διαδικασία για εφτά μέρες ή μέχρι οι κάλοι να εξαφανιστούν εντελώς.

Επισκεφθείτε και αυτό το άρθρο: Τα οφέλη του χλωριούχου μαγνησίου στο άγχος

Συμβουλές για βέλτιστα αποτελέσματα…

Κάλοι στα πόδια - Γυναικεία πόδια σε λεκάνη με νερό

 • Να θυμάστε ότι τα ζεστά και υγρά περιβάλλοντα είναι ιδανικά για την εμφάνιση κάλων και μυκήτων: προσπαθείτε να τα αποφεύγετε.
 • Σε καμία περίπτωση μη χρησιμοποιείτε τσιμπιδάκια, νυχοκόφτες ή άλλα παρόμοια εξαρτήματα για να αφαιρέστε τους κάλους.
 • Φοράτε επίπεδα παπούτσια που αερίζονται επαρκώς, τουλάχιστον όσο εφαρμόζετε τη συγκεκριμένη θεραπεία για την αφαίρεση των κάλων.
 • Προσπαθείτε να μη φοράτε συχνά ψηλά τακούνια, καθώς αποτελούν μία από τις πιο συνηθισμένες αιτίες του συγκεκριμένου προβλήματος.
 • Για να μην επιτρέψετε στα καινούργια παπούτσια να ερεθίσουν το δέρμα σας, βάλτε στα πόδια σας λίγη λοσιόν ή βαζελίνη πριν τα φορέσετε.
 • Απολυμαίνετε συχνά τα πόδια σας βυθίζοντάς τα σε μια λεκάνη με μηλόξυδο και νερό.
 • Προσθέστε την απολέπιση ποδιών στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της ομορφιάς σας.

Εξακολουθείτε να ταλαιπωρείστε από αντιαισθητικούς κάλους στα πόδια; Ακολουθήστε τις συμβουλές αυτού του άρθρου, δοκιμάστε την παραπάνω θεραπεία και δείτε αν οι κάλοι θα μαλακώσουν.

Έχετε υπόψη σας ότι πρέπει να είστε υπομονετικοί για να επιτύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα και, πάνω απ’όλα, να είστε συνεπείς με την εφαρμογή της συγκεκριμένης θεραπείας.

 • Kim, J.-H. (1997). Anti-bacterial action of onion (Allium cepa L.) extracts against oral pathogenic bacteria*. J. Nihon Univ. Sch. Dent. https://doi.org/10.2334/josnusd1959.39.136
 • Budak, N. H., Aykin, E., Seydim, A. C., Greene, A. K., & Guzel-Seydim, Z. B. (2014). Functional Properties of Vinegar. Journal of Food Science. https://doi.org/10.1111/1750-3841.12434