Πώς να ενυδατώσετε τα μαλλιά σας εύκολα και γρήγορα

Θα πρέπει να φροντίζετε τα μαλλιά σας όπως και κάθε άλλο σημείο του σώματός σας έτσι ώστε να φαίνονται υγιή και όμορφα.
Πώς να ενυδατώσετε τα μαλλιά σας εύκολα και γρήγορα
Karla Henríquez

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Karla Henríquez.

Έχει γραφτεί από Ekhiñe Graell

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε μερικές συμβουλές και προτάσεις ώστε να γνωρίζετε πώς να ενυδατώσετε τα μαλλιά σας ώστε να φαίνονται υπέροχα. Τα μαλλιά σας είναι πολύ σημαντικά κυρίως γιατί αποτελούν ένα βασικό στοιχείο αισθητικής που σας χαρακτηρίζει. Ωστόσο, θα πρέπει να τα φροντίζετε όπως και κάθε άλλο σημείο του σώματός σας έτσι ώστε να φαίνονται υγιή και όμορφα. Όσον αφορά στην φροντίδα τους, υπάρχουν διάφορες εναλλακτικές λύσεις.

Γιατί είναι απαραίτητο να ενυδατώσετε τα μαλλιά σας;

Η ενυδάτωση των μαλλιών είναι απαραίτητη καθώς χρειάζονται ορισμένες προϋποθέσεις για να δείχνουν υγιή, δυνατά και όμορφα. Αν δεν είναι σωστά ενυδατωμένα, τα μαλλιά σας θα φαίνονται αδύναμα, εύθραυστα, θαμπά, μπερδεμένα ή θα πέφτουν πολύ εύκολα. Σε γενικές γραμμές ο λόγος που τα μαλλιά σας μπορεί να έχουν τέτοια εμφάνιση είναι μια φτωχή διατροφή, η ηλιακή ακτινοβολία ή άλλες επιβλαβείς ουσίες, όπως για παράδειγμα το χλώριο που περιέχουν οι πισίνες.

Πώς να ενυδατώσετε τα μαλλιά σας

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ενυδατώσετε τα μαλλιά σας. Ωστόσο, πρέπει να θυμάστε ότι: Προκειμένου να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα και τα μαλλιά σας να είναι υγιή, είναι πολύ σημαντικό να φροντίζετε πρώτα τον εαυτό σας εσωτερικά κι έπειτα να εφαρμόζετε ενυδατικές θεραπείες στα μαλλιά σας. Εντούτοις, με την εφαρμογή προϊόντων ενυδάτωσης στα μαλλιά σας δεν θα καταφέρετε τίποτα απολύτως αν δεν έχετε καλή υγεία ή δεν προσέχετε τον εαυτό σας.

Επομένως, για να έχετε σωστά ενυδατωμένα μαλλιά, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές που είναι ιδιαίτερα χρήσιμες:

 • Να έχετε μια καλή και ισορροπημένη διατροφή
 • Να πίνετε πολύ νερό, τουλάχιστον δυο λίτρα την ημέρα
 • Να καταναλώνετε φρούτα και λαχανικά που είναι πλούσια σε βιταμίνη Β
 • Να καταναλώνετε όσπρια, αποξηραμένα φρούτα, και τροφές που περιέχουν βιταμίνη Ε όπως επίσης και ελαιόλαδο
 • Να παίρνετε συμπληρώματα βιταμίνης Β12 για την καλύτερη ενυδάτωση των μαλλιών σας
 • Να εφαρμόζετε μάσκες ενυδάτωσης ή αναδόμησης στα μαλλιά σας. Οι θεραπείες τριχόπτωσης είναι επίσης πολύ καλές
 • Να χρησιμοποιείτε ειδικά σαμπουάν και μαλακτικές κρέμες . Αυτά θα βοηθήσουν στην ενυδάτωση των μαλλιών σας
 • Να μην χρησιμοποιείτε προϊόντα που περιέχουν οινόπνευμα επειδή μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά στα μαλλιά σας

Άλλες συμβουλές για την ενυδάτωση των μαλλιών σας

Προκειμένου να πετύχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, σας προτείνουμε τα ακόλουθα:

 • Όταν ακολουθείτε κάποια θεραπεία, μπορείτε να τυλίξετε τα μαλλιά σας με μια υγρή πετσέτα ενώ την έχετε ήδη θερμάνει στο φούρνο μικροκυμάτων. Έτσι, χάρη στον ατμό θα πετύχετε την σωστή υγροποίηση των μαλλιών σας
 • Δυο πολύ αποτελεσματικά προϊόντα για την ενυδάτωση των μαλλιών σας είναι το ελαιόλαδο και το γιαούρτι. Μπορείτε και τα δυο να τα αφήσετε στα μαλλιά σας για περίπου δυο ώρες κι έπειτα να τα ξεβγάλετε.
 • Είναι πολύ σημαντικό να μην χρησιμοποιείτε απερίσκεπτα το πιστολάκι μαλλιών ή το ισιωτικό – πρέσα μαλλιών επειδή και οι δυο συσκευές καίνε και καταστρέφουν τα μαλλιά. Επίσης σας προτείνουμε να μην δένετε τα μαλλιά σας πάνω όταν είναι ακόμη βρεγμένα.

Γιατί και πώς να οξυγονώνετε τα μαλλιά σας

Όπως η σωστή ενυδάτωση έτσι και η οξυγόνωση των μαλλιών σας είναι εξίσου καλή, ειδικά λόγω του ότι τα βοηθά να φαίνονται καλύτερα και να είναι πιο υγιή. Το οξυγόνο βοηθά στην αναγέννηση του τριχωτού της κεφαλής και των κυττάρων. Για να οξυγονώσετε τα μαλλιά σας, υπάρχουν μερικές επιλογές. Δυστυχώς οι περισσότερες από αυτές θα πρέπει να εφαρμοστούν από κάποιον επαγγελματία επειδή δεν υπάρχουν και πολλές σπιτικές θεραπείες για αυτό.

Εντούτοις, είναι καλύτερο να δείτε έναν ειδικό που θα σας καθοδηγήσει και θα σας προτείνει την καλύτερη θεραπεία για την οξυγόνωση των μαλλιών σας.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.