Τέσσερα εγχύματα για να καθαρίσετε το σώμα σας

Το έγχυμα εκουιζέτο είναι πολύ αποτελεσματικό στην αποτροπή του κρυολογήματος. Ανακαλύψτε άλλα εγχύματα για να καθαρίσετε το σώμα σας εδώ!
Τέσσερα εγχύματα για να καθαρίσετε το σώμα σας
Maricela Jiménez López

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Maricela Jiménez López.

Έχει γραφτεί από Equipo Editorial

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Είναι πιθανό να συσσωρεύετε τοξίνες στο σώμα σας εξαιτίας πολλών παραγόντων. Ωστόσο, υπάρχουν εγχύματα για να καθαρίσετε το σώμα σας και ν’ απαλλαγείτε από τα βλαβερά απόβλητα. Μην ξεχνάτε πως έχουν εκπληκτικές ιδιότητες!

Εγχύματα για να καθαρίσετε το σώμα σας

Για να μπορέσετε να επιτύχετε μια φυσική και σωστή κάθαρση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα διουρητικά και πεπτικά φαρμακευτικά φυτά. Σ’ αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για τα φυτά αυτά τα οποία αποτελούν εξαιρετικές επιλογές για να καθαρίσετε το σώμα σας.

Μπορείτε να τα καταναλώνετε έως και τρεις εβδομάδες. Επιπλέον, μπορείτε να αντικαταστήσετε τον καφέ ή τη ζεστή σοκολάτα που πίνετε στο πρωινό με αυτά τα εγχύματα.

Τα εγχύματα αυτά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Τα παρασκευάζετε με μία κουταλιά της σούπας από το φαρμακευτικό φυτό σε μια κούπα με βραστό νερό. Θα πρέπει να τα αφήσετε να μουλιάσουν για πέντε με δέκα λεπτά.

Καθαριστικό έγχυμα εκουιζέτο

Φυτό εκουιζέτο

Το εκουιζέτο έχει ισχυρή διουρητική δράση.

Πάνω απ’ όλα, το εκουιζέτο είναι ένα φαρμακευτικό φυτό με πολλές καθαριστικές ιδιότητες. Μπορεί να συνδυαστεί με δυόσμο, γλυκόριζα, γλυκάνισο, μέντα, και μάραθο.

Να θυμάστε ότι μπορείτε να συνδυάσετε τα συστατικά σε ίσα μέρη για να πάρετε ένα έγχυμα με πολύ δραστικές ιδιότητες που μπορεί να καθαρίσει τους πνεύμονές σας από φλέγματα και βλέννα. Επιπροσθέτως, μπορεί να διευκολύνει την πέψη.

Εγχύματα για να καθαρίσετε το σώμα σας – Έγχυμα με θυμάρι

Έγχυμα θυμαριού σε φλιτζάνι

Το θυμάρι αποκαθιστά τη λειτουργία του συκωτιού και δρα στο αναπνευστικό σύστημα.

Το έγχυμα αυτό συνιστάται ιδιαίτερα για άτομα με φτωχή πέψη και όσους υποφέρουν από νευρικότητα. Επίσης, το θυμάρι βοηθά στη βελτίωση της λειτουργίας της χοληδόχου και του συκωτιού. Είναι και εξαίσια πηγή αντιοξειδωτικών.

 • Για να προετοιμάσετε το έγχυμα, συνδυάστε, σε ίσα μέρη, θυμάρι, μελισσόχορτο, άνθος φιλύρας, και αγγελική σε ένα ποτήρι με βραστό νερό.
 • Έπειτα, σκεπάστε το έγχυμα και αφήστε το να μουλιάσει για περίπου δέκα λεπτά.
 • Πιείτε το.

Καθαριστικό έγχυμα με φύλλο φράουλας

Φράουλες σε μπολ

Τα εγχύματα με φύλλα φράουλας περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά. Αυτό το έγχυμα έχει εξαιρετικές διουρητικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Εξάλλου, τα φύλλα φράουλας μπορούν να βοηθήσουν όταν οι τοξίνες έχουν συσσωρευτεί στο σώμα εξαιτίας συγκεκριμένων διαταραχών όπως τα υψηλά επίπεδα ουρικού οξέος ή η ουρική αρθρίτιδα.

 • Για να το παρασκευάσετε, συνδυάστε, σε ίσα μέρη, φύλλα μέντας, φύλλα μύρτιλου, φύλλα βήχιου, και φύλλα φράουλας.
 • Θα πρέπει να πίνετε μια κούπα την ημέρα.

Εγχύματα για να καθαρίσετε το σώμα σας – Έγχυμα με σαμπούκο

Εγχύματα για να καθαρίσετε το σώμα σας

Ο σαμπούκος βελτιώνει την πέψη και έχει ηρεμιστική δράση.

Είναι ένα έγχυμα με διουρητικές ιδιότητες και καθαρίζει το σώμα σας. Γι’ αυτό ο σαμπούκος χρησιμοποιείται ευρέως σε φυσικές θεραπείες για την εκκαθάριση του σώματος. Για τον σκοπό αυτό, μπορείτε να τον συνδυάσετε με ορισμένα φυτά που βοηθούν στη βελτίωση της πέψης και καλμάρουν τα νεύρα σας.

 • Συνδυάστε ίσα μέρη σαμπούκου, πράσινου γλυκάνισου, χαμομηλιού, φύλλα φασκόμηλου και φύλλα σκαμπιόζας.
 • Παρασκευάστε το με τον ίδιο τρόπο που αναφέραμε στα εγχύματα παραπάνω. Όμως, σε αντίθεση με το έγχυμα με τα φύλλα φράουλας, μπορείτε να πίνετε αυτό το έγχυμα δύο με τρεις φορές την ημέρα.

Ελπίζουμε να απολαύσετε αυτά τα εγχύματα και να καθαρίσετε το σώμα σας! Είναι εξαιρετικά διουρητικά και γεμάτα αντιοξειδωτικά. Να θυμάστε να τα συμπεριλάβετε στη διατροφή σας αλλά μη το παρακάνετε.

Ωστόσο, θα πρέπει να είναι μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει ν’ αντικαταστήσουν οποιοδήποτε φάρμακο που σας συνταγογράφησε ο γιατρός σας.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Sandhu, N. S., Kaur, S., & Chopra, D. (2010, July). Equietum arvense: Pharmacology and phytochemistry – a review. Asian Journal of Pharmaceutical and Clinical Research.
 • Gallego, M. G., Gordon, M. H., Segovia, F. J., Skowyra, M., & Almajano, M. P. (2013). Antioxidant properties of three aromatic herbs (rosemary, thyme and lavender) in oil-in-water emulsions. JAOCS, Journal of the American Oil Chemists’ Society90(10), 1559–1568. https://doi.org/10.1007/s11746-013-2303-3.
 • Wang, S. Y., & Lin, H. S. (2000). Antioxidant activity in fruits and leaves of blackberry, raspberry, and strawberry varies with cultivar and developmental stage. Journal of Agricultural and Food Chemistry48(2), 140–146. https://doi.org/10.1021/jf9908345
 • Sidor, A., & Gramza-Michałowska, A. (2015, October 1). Advanced research on the antioxidant and health benefit of elderberry (Sambucus nigra) in food – a review. Journal of Functional Foods. Elsevier Ltd. https://doi.org/10.1016/j.jff.2014.07.012

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.