Θέλετε να αποκοιμηθείτε σε ένα λεπτό ή και λιγότερο;

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αν μπορέσετε να αποκοιμηθείτε σε λιγότερο από ένα λεπτό θα ωφελήσετε ολόκληρο το σώμα σας καθώς αυτή η διαδικασία βοηθά στη σταθεροποίηση του καρδιακού ρυθμού.
Θέλετε να αποκοιμηθείτε σε ένα λεπτό ή και λιγότερο;

Έχει γραφτεί από Ángela Aragón

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Θέλετε να αποκοιμηθείτε σε ένα λεπτό; Όσον αφορά στην ώρα του ύπνου, το στρες είναι ένας αρνητικός παράγοντας που θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας καθώς μπορεί να μας δυσκολέψει να αποκοιμηθούμε.

Εκείνη την ώρα αρχίζουν όλα τα προβλήματα να βομβαρδίζουν το μυαλό μας και νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για αυτό. Είναι σαν το μυαλό μας να λειτουργεί εναντίον μας.

Η ξαφνική εμφάνιση των αρνητικών σκέψεων και οι ανησυχίες μπορούν να σας εμποδίσουν να αποκοιμηθείτε και να σας προκαλέσουν αϋπνία.

Αν σας συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε θα πρέπει να μάθετε την παρακάτω τεχνική η οποία θα σας βοηθήσει να αποκοιμηθείτε σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Αποκοιμηθείτε σε λιγότερο από ένα λεπτό με την τεχνική 4-7-8

Αυτή η μέθοδος αναπτύχθηκε από τον καθηγητή Andrew Weill του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και είναι πολύ απλή:

  • Εισπνέετε από τη μύτη σας για 4 δευτερόλεπτα για να γεμίσετε τους πνεύμονές σας.
  • Κρατάτε τον αέρα για 7 δευτερόλεπτα.
  • Έπειτα εκπνέετε αργά για 8 δευτερόλεπτα.

Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μερικές φορές και θα δείτε πόσο αποτελεσματικό είναι. Την επόμενη ημέρα δεν θα μπορείτε να θυμηθείτε πότε αρχίσατε να αναπνέετε κανονικά. Σας εγγυόμαστε ότι αυτή η μέθοδος θα σας βοηθήσει να αποκοιμηθείτε σε λιγότερο από ένα λεπτό.

 

Διαβάστε επίσης: Φυσική θεραπεία για το ροχαλητό και την υπνική άπνοια

 

Γιατί αυτή η τεχνική είναι τόσο αποτελεσματική;

αποκοιμηθείτε σε ένα λεπτό με μια τεχνική

Το μυστικό είναι τα εφτά δευτερόλεπτα που κρατάτε την αναπνοή σας.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό επειδή όταν κρατάτε την αναπνοή σας ο καρδιακός ρυθμός επιβραδύνεται και συνεπώς μειώνεται το άγχος.

Αυτό σημαίνει ότι οι ανησυχίες θα σταματήσουν να καταιγίζουν το μυαλό σας: η χαλάρωση σφραγίζει την πόρτα στις αρνητικές ιδέες και απλά δεν τους επιτρέπει να εισέλθουν. Τώρα παίρνετε εσείς τα ηνία στα χέρια σας.

Τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν και στην ποιότητα του ύπνου σας. Όταν ο καρδιακός ρυθμός είναι χαμηλότερος, το σώμα μας οξυγονώνεται σωστά κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για την ξεκούραση.

Όσοι έχουν άγχος συνηθίζουν να παίρνουν πιο επιφανειακές ανάσες. Ο καρδιακός τους ρυθμός είναι υψηλότερος και άτακτος με αποτέλεσμα να μην οξυγονώνεται κατάλληλα το σώμα. Αυτό σημαίνει ότι θα ξυπνάτε πιο κουρασμένοι απ’ ό,τι όταν ξαπλώνετε στο κρεβάτι.

Με την τεχνική 4-7-8 όχι μόνο δεν θα έχετε αϋπνίες αλλά είναι βέβαιο ότι η ποιότητα του ύπνου σας θα βελτιωθεί επειδή όλοι οι μυς και τα όργανα θα οξυγονώνονται άψογα.

Ποια τα πλεονεκτήματα αυτής της τεχνικής;

1. Θα είστε πιο ελκυστικοί

ομορφιά

Το δέρμα σας θα ωφεληθεί από τη βελτιωμένη ποιότητα του ύπνου σας. Επειδή θα κοιμάστε πιο βαθιά, το ορμονικό σας σύστημα θα αρχίσει να λειτουργεί σε βέλτιστο επίπεδο για την αναζωογόνηση και την ενδυνάμωση των κυττάρων σας.

Για να λειτουργεί το σώμα σας σε βέλτιστο επίπεδο χρειάζεται την ανάλογη ξεκούραση. Αν δεν μπορείτε να αποκοιμηθείτε εύκολα ή δεν κοιμάστε αρκετά βαθιά τότε το σώμα σας δεν θα λαμβάνει την ανάλογη ποιότητα ξεκούρασης που χρειάζεται.

2. Θα τρώτε λιγότερο

Ο καλός βραδινός ύπνος μειώνει τα επίπεδα του στρες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν καταφέρετε να αποκοιμηθείτε σε λιγότερο από ένα λεπτό, θα μπορέσετε να εξαλείψετε αυτή την κατάσταση τουλάχιστον εν μέρει, όταν ξυπνήσετε.

Το άγχος σας αναγκάζει να τρώτε περισσότερο από όσο χρειάζεστε: η στιγμιαία ευχαρίστηση που αισθανόμαστε όταν τρώμε κάτι που μας αρέσει μπορεί να εμποδίσει προσωρινά το στρες αλλά θα οδηγήσει στην ανεπιθύμητη απόκτηση βάρους.

3. Καλύτερες μαθησιακές δεξιότητες

εγκέφαλος

Μια από τις πιο βασικές λειτουργίες του εγκεφάλου είναι η μάθηση. Τη χρησιμοποιούμε συνεχώς: όταν ακούμε ειδήσεις πηγαίνοντας στη δουλειά, όταν παρατηρούμε κάποια αλλαγή στη συμπεριφορά ενός φίλου και όταν διαβάζουμε ένα βιβλίο.

Για να τα πετύχουμε όλα αυτά, αυτό το ξεχωριστό όργανο χρειάζεται 8 ώρες ξεκούρασης.

Όταν όμως κοιμόμαστε λιγότερο ή όχι και τόσο καλά, το αναγκάζουμε να λειτουργεί περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Η απόδοσή του σταδιακά θα μειώνεται με αποτέλεσμα τη δυσκολία συγκέντρωσης και τη σύλληψη νέων ιδεών.

 

Επισκεφτείτε αυτό το άρθρο: 9 τρόποι για να χαλαρώσετε μέσα σε 5 λεπτά

 

4. Αν αποκοιμηθείτε σε λιγότερο από ένα λεπτό θα βελτιώσετε την αυτοεκτίμησή σας

Εκτός από το ότι θα φαίνεστε περισσότερο ελκυστικοί, θα έχετε και περισσότερη ενέργεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό θα οδηγήσει σε μια πιο θετική στάση απέναντι στους ανθρώπους που αντιμετωπίζετε ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες.

Εφόσον το μυαλό σας θα είναι πιο καθαρό και ξεκούραστο για να μπορέσει να μάθει, οι δεξιότητές σας στην επίλυση προβλημάτων θα βελτιωθούν, γεγονός που θα σας βοηθήσει να επιλύετε τυχόν διαφωνίες. Επιπλέον, αυτό θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε ένα υγιές συναίσθημα αυτοεκτίμησης.

Αποκοιμηθείτε μόλις σε ένα λεπτό και επωφεληθείτε!

Αν έχετε προβλήματα αϋπνίας, σας προτείνουμε την τεχνική 4-7-8 επειδή όχι μόνο θα σας βοηθήσει να απελευθερώσετε όλες τις ανησυχίες σας αλλά θα μπορέσετε να πετύχετε και τους στόχους σας πιο εύκολα ή να λύσετε τα πράγματα που δεν σας αφήνουν να κοιμηθείτε το βράδυ.

Είστε έτοιμοι να τη δοκιμάσετε;


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.