Φυσική θεραπεία για το ροχαλητό και την υπνική άπνοια

Το ροχαλητό είναι ενοχλητικό και μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα κάποιας ασθένειας. Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το ροχαλητό, δοκιμάστε αυτή τη θεραπεία. Θα ανοίξει την αναπνευστική σας οδό.
Φυσική θεραπεία για το ροχαλητό και την υπνική άπνοια
Nelton Abdon Ramos Rojas

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Nelton Abdon Ramos Rojas.

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Υπάρχει θεραπεία για το ροχαλητό; Το ροχαλητό είναι ο δυνατός θόρυβος που εμφανίζεται όταν κοιμόμαστε κατά τη διάρκεια της αναπνοής. Είναι μια από τις πιο ενοχλητικές νυχτερινές διαταραχές επειδή μπορεί να διαταράξει την ξεκούραση του συντρόφου μας ή οποιουδήποτε άλλου ζει μαζί μας.

Αν και πολλές περιπτώσεις είναι ήπιες και μόνο περιστασιακές, υπάρχουν και μερικές που αναγκάζουν τους ανθρώπους να συμβουλευτούν το γιατρό τους για να προσδιορίσουν αν οφείλεται στο σύνδρομο αποφρακτικής άπνοιας στον ύπνο.

Η υπνική άπνοια είναι ένα είδος αναπνευστικής δυσκολίας που προκαλείται από την επαναλαμβανόμενη απόφραξη ή την κατάρρευση της ανώτερης αναπνευστικής οδού.

Προκαλεί μια προσωρινή διακοπή στην αναπνοή που διαρκεί για λίγο περισσότερο από 10 δευτερόλεπτα προκαλώντας την κατάρρευση και τη μείωση των επιπέδων του οξυγόνου.

Η αναπνοή επανέρχεται φυσιολογικά με ένα δυνατό ροχαλητό που οφείλεται στον αέρα που διαπερνά το στενό αεραγωγό.

Αλλά εκτός από την υπνική άπνοια υπάρχουν άλλοι δυο παράγοντες που συνδέονται πολύ περισσότερο με το ροχαλητό. Η παχυσαρκία, οι ρινικές εμφράξεις και η στάση του σώματος μπορεί να προκαλέσουν αυτό το πρόβλημα.

Ευτυχώς, θα σας δείξουμε μερικές λύσεις για να λύσετε το πρόβλημα χωρίς να χρειαστεί να πάρετε φάρμακα.

Αυτή τη φορά θα μοιραστούμε μαζί σας μια θεραπεία για το ροχαλητό!

Ποια είναι αυτή η φυσική θεραπεία για το ροχαλητό;

θεραπεία για το ροχαλητό - μήλο και καρότο

Αυτή η φυσική θεραπεία για την αντιμετώπιση του ροχαλητού περιλαμβάνει τον συνδυασμό υλικών όπως λεμόνι, πιπερόριζα, καρότα και μήλα των οποίων οι θρεπτικές ιδιότητες επιταχύνουν την επαναφορά αρκετών αναπνευστικών νοσημάτων.

Η περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στη μείωση μικροοργανισμών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κρυολογήματα, γρίπη και ρινική συμφόρηση.

Η τακτική λήψη της θα βοηθήσει τους πνεύμονες να καθαρίσουν, θα μειώσει την παρουσία βλαβερών τοξινών και παθογόνων στο σώμα.

Υλικά

 • 1/2 λεμόνι
 • 1 κομμάτι πιπερόριζα
 • 2 μήλα
 • 2 καρότα
 • 1/2 κούπα νερό

Προετοιμασία

 • Πλένετε και κόβετε την πιπερόριζα σε μικρά κομμάτια.
 • Ξεφλουδίζετε και κόβετε τα καρότα σε φέτες.
 • Πλένετε τα μήλα, αφαιρείτε τα κουκούτσια τους και στη συνέχεια τα κόβετε σε κομμάτια.
 • Προσθέτετε τα προηγούμενα υλικά σε ένα μπλέντερ μαζί με το νερό και το χυμό από μισό λεμόνι.
 • Τα πολτοποιείτε για μερικά λεπτά μέχρι να αναμειχθούν καλά και να ομογενοποιηθούν.

Προτάσεις για το σερβίρισμα

 • Το σερβίρετε φρέσκο και το καταναλώνετε 1-2 ώρες πριν ξαπλώσετε στο κρεβάτι.
 • Επαναλαμβάνετε καθημερινά.

Συμβουλές για καλύτερα αποτελέσματα

Να θυμάστε ότι τα αποτελέσματα εξαρτώνται από άλλες συνήθειες που έχετε υιοθετήσει για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα. Παρακάτω, θα μοιραστούμε μαζί σας μερικές συμβουλές.

Να αποφεύγετε το αλκοόλ και άλλα ηρεμιστικά

θεραπεία για το ροχαλητό - αλκοολ

Τα αλκοολούχα ποτά και τα ηρεμιστικά μεταβάλλουν τη λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος που μπορεί να επηρεάσει το ροχαλητό.

Όταν οι μυς και οι ιστοί στο λαιμό χαλαρώνουν πολύ, ο αέρας περνά μέσα από αυτούς και προκαλεί αυτό τον ενοχλητικό ήχο.

Μην καπνίζετε

Τόσο οι καπνιστές όσο και οι παθητικοί καπνιστές είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν ροχαλητό λόγω των ουσιών που περιέχει ο καπνός.

Ο καπνός του τσιγάρου μολύνει τους ιστούς της αναπνευστικής οδού. Αυτό προκαλεί τη συστολή των ιστών, οδηγώντας στο τακτικό ροχαλητό.

Να τρώτε νωρίς και ελαφριά γεύματα

θεραπεία για το ροχαλητό - γεύμα

Όταν τρώτε μεγάλες ποσότητες λίγο πριν ξαπλώσετε μπορεί να προκαλέσετε μεταβολές στον ύπνο σας ή προβλήματα ροχαλητού.

Το βραδινό γεύμα θα πρέπει να καταναλώνετε τουλάχιστον τρεις ώρες πριν κοιμηθείτε. Να αποφεύγετε την κατανάλωση τροφών που είναι δύσκολο να χωνευτούν όπως γαλακτοκομικά προϊόντα και κόκκινα κρέατα. Αυτές οι τροφές αυξάνουν την ποσότητα βλέννας στο λαιμό μας και προκαλούν αναπνευστικές δυσκολίες όταν κοιμόμαστε.

Να ασκείστε τακτικά, μια από τις θεραπεία για το ροχαλητό

Η σωματική δραστηριότητα όχι μόνο θα σας βοηθήσει να διατηρείστε σε φόρμα αλλά θα βοηθήσει την καρδιά σας και άλλα συστήματα του σώματός σας να παραμένουν υγιή.

Στην προκειμένη περίπτωση, θα βοηθήσει τους πνεύμονες να καθαριστούν, θα βελτιώσει την αναπνοή ενώ παράλληλα θα περιορίσει τις τοξίνες.

Σκληρό μαξιλάρι, μια από τις θεραπεία για το ροχαλητό

θεραπεία για το ροχαλητό - μαξιλάρι

Το σκληρό μαξιλάρι θα σας βοηθήσει να σηκώσετε λίγο το κεφάλι σας ανάλογα με το υπόλοιπο σώμα σας, περιορίζοντας τις πιθανότητες ροχαλητού.

Το ροχαλητό επηρεάζει τη ζωή σας; Δοκιμάστε σήμερα αυτή τη φυσική θεραπεία και καθεμία από τις παραπάνω συμβουλές για μέγιστη αποτελεσματικότητα.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.