Ξύλινα καφάσια: 20 εκπληκτικές νέες χρήσεις τους στο σπίτι

Επινοώντας νέες χρήσεις για τα ξύλινα καφάσια μπορείτε να δημιουργήσετε μοναδικά, οικονομικά και προσωπικά αποθηκευτικά αντικείμενα για διάφορα σημεία του σπιτιού.
Ξύλινα καφάσια: 20 εκπληκτικές νέες χρήσεις τους στο σπίτι

Έχει γραφτεί από Carolina Betancourth

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Μπορείτε εύκολα να βρείτε νέες χρήσεις για τα ξύλινα καφάσια (όπως τα καφάσια για φρούτα), αν χρησιμοποιήσετε λίγο τη φαντασία σας. Επειδή είναι φτιαγμένα από ανθεκτικά υλικά, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τα χρησιμοποιήσετε αποφεύγοντας έτσι να τα πετάξετε.

Αν δεν έχετε ξύλινα καφάσια στο σπίτι σας αλλά θέλετε να δοκιμάσετε κάποια από τις παρακάτω κατασκευές, μπορείτε να βρείτε μερικά σε κάποιο μανάβικο ή στην αγορά της περιοχής σας.

Σήμερα θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας είκοσι πανέξυπνες νέες χρήσεις για τα ξύλινα καφάσια, οι οποίες τα μετατρέπουν σε διακοσμητικά και χρήσιμα αντικείμενα για το σπίτι σας. Ετοιμαστείτε!

1. Βοηθητικά τραπεζάκια, από τις χρήσεις για τα ξύλινα καφάσια

χρήσεις για τα ξύλινα καφάσια

Τρίψτε το καφάσι με γυαλόχαρτο, βάψτε το ό,τι χρώμα σας αρέσει και προσθέστε σε αυτό τροχούς για να το μετατρέψετε σε βοηθητικό τραπεζάκι για την αποθήκευση βιβλίων και περιοδικών.

2. Καθρέφτης και ράφι

χρήσεις για τα ξύλινα καφάσια

Αν προσαρμόσετε έναν καθρέφτη στον πάτο ενός καφασιού, θα έχετε ένα ωραίο αντικείμενο για το υπνοδωμάτιό σας ή για κάποιον άλλο χώρο του σπιτιού.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε δύο συρτάρια για επιπλέον ράφια και χώρο οργάνωσης.

3. Αποθήκευση αξεσουάρ

χρήσεις για τα ξύλινα καφάσια

Επιλέγοντας μια απόχρωση μπογιάς που ταιριάζει με τα χρώματα του δωματίου σας μπορείτε να δημιουργήσετε ένα χαριτωμένο κουτί για την αποθήκευση όλων των μικρών αξεσουάρ που χρησιμοποιείτε καθημερινά.

4. Οργάνωση κουζίνας

χρήσεις για τα ξύλινα καφάσια

Με λίγη μπογιά ή με διακοσμητικό αυτοκόλλητο χαρτί μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κουτί για την οργάνωση των πιάτων ή των μαγειρικών σκευών στην κουζίνα σας.

5. Σκαμπό-παπουτσοθήκη

χρήσεις για τα ξύλινα καφάσια

Από τις πολλές ιδέες νέων χρήσεων για τα ξύλινα καφάσια αυτή είναι μία από τις αγαπημένες μας. Ωστόσο είναι σημαντικό το ξύλο να είναι αρκετά γερό ώστε το καφάσι να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σκαμπό.

Βάψτε το καφάσι με μπογιά σε σπρέι και στρώστε τη μία του πλευρά με ύφασμα. Χρησιμοποιήστε τον κενό χώρο για την αποθήκευση παπουτσιών.

6. Επίπλωση κήπου ή αυλής

χρήσεις για τα ξύλινα καφάσια

Αν στερεώσετε αρκετά καφάσια μαζί χρησιμοποιώντας καρφιά, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ρουστίκ ραφιέρα για τον κήπο σας. Είναι εξαιρετική για την αποθήκευση μικρών φυτών, γλαστρών και εξοπλισμού κηπουρικής.

7. Παιδική συρταριέρα παιχνιδιών

χρήσεις για τα ξύλινα καφάσια

Βάψτε ένα μεγάλο καφάσι με ζωηρά χρώματα και προσαρμόστε μέσα σε αυτό μικρότερα κουτιά για να δημιουργήσετε μια συρταριέρα παιχνιδιών για τα παιδιά σας.

8. Μικρά έπιπλα για το καθιστικό

Προσθέστε συρταράκια σε ένα βαμμένο καφάσι φρούτων και χρησιμοποιήστε το στο καθιστικό σας για να αποθηκεύσετε περιοδικά, βιβλία ή ό,τι άλλο χρειάζεστε.

9. Μικρή θήκη περιοδικών

χρήσεις για τα ξύλινα καφάσια

Με λίγο βερνίκι για ξύλα, μπογιά και άλλα διακοσμητικά στοιχεία έχετε μια τέλεια μικρή θήκη περιοδικών.

10. Κρεβάτι για κατοικίδια

χρήσεις για τα ξύλινα καφάσια

Αν το καφάσι είναι αρκετά μεγάλο για να μετατραπεί σε κρεβάτι για το κατοικίδιό σας, απλώς τρίψτε το με γυαλόχαρτο και προσθέστε λίγα μαξιλάρια και μια κουβέρτα.

Θα έχετε ένα απλό και οικονομικό κρεβάτι για το ζωάκι σας.

11. Τραπεζάκι καθιστικού

χρήσεις για τα ξύλινα καφάσια

Στερεώστε μαζί μερικά καφάσια παρόμοιου μεγέθους χρησιμοποιώντας κόλλα ή κάποιο άλλο υλικό και θα έχετε ένα τραπεζάκι καθιστικού για τη βεράντα ή την αυλή σας.

12. Πολυχρηστικό κουτί

χρήσεις για τα ξύλινα καφάσια

Βάψτε το καφάσι σας και θα έχετε ένα πολυχρηστικό κουτί για το σπίτι. Μπορείτε να αποθηκεύσετε σε αυτό λουλούδια, εφημερίδες και οτιδήποτε άλλο δεν είστε σίγουροι πώς να οργανώσετε.

13. Τρενάκι

χρήσεις για τα ξύλινα καφάσια

Αν θέλετε να φτιάξετε μια χαριτωμένη κατασκευή για τα παιδιά σας, χρησιμοποιήστε ξύλινα καφάσια για να φτιάξετε ένα τρενάκι.

Βάψτε τα με ζωηρά χρώματα, προσθέστε σε αυτά τροχούς και ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να παίζουν με το τρενάκι τους.

14. Κουτιά για βιβλία

χρήσεις για τα ξύλινα καφάσια

Στερεώστε δύο ή τρία καφάσια στον τοίχο και χρησιμοποιήστε τα ως ράφια για βιβλία.

15. Αποθηκευτικά κουτιά με τροχούς

Πρόκειται για μια θαυμάσια κατασκευή για όσους δεν έχουν αρκετό αποθηκευτικό χώρο στο σπίτι τους.

Διακοσμήστε τα καφάσια, προσθέστε σε αυτά τροχούς και αποθηκεύστε τα κάτω από το κρεβάτι για να έχετε τα πάντα τακτοποιημένα.

16. Ράφια για το καθιστικό

Αντί να ξοδέψετε όλα σας τα χρήματα για να αγοράσετε έπιπλα για τη διακόσμηση του σαλονιού σας, στερεώστε μαζί μερικά βαμμένα καφάσια για να φτιάξετε ραφιέρες.

17. Κάθετη οργάνωση

Στερεώστε μερικά βαμμένα καφάσια στους τοίχους σας για μια μοναδική κάθετη οργάνωση. Μπορείτε να τους βάλετε ταμπελάκια για ακόμα καλύτερη οργάνωση.

18. Ραφάκι για παιχνίδια

χρήσεις για τα ξύλινα καφάσια

Ένα καλογυαλισμένο και καλοβαμμένο καφάσι μπορεί να γίνει ωραιότατο ραφάκι για το δωμάτιο των παιδιών σας.

Διακοσμήστε το όπως τους αρέσει και τοποθετήστε σε αυτό παιχνίδια χρησιμοποιώντας το είτε ως αποθηκευτικό χώρο είτε ως βιτρίνα.

19. Επίπλωση μπάνιου

Στερεώστε μαζί δύο καφάσια, βάψτε τα και τοποθετήστε τα στο μπάνιο σας για να οργανώσετε πετσέτες και καλλυντικά είδη προσθέτοντας σε αυτό μια διακοσμητική πινελιά.

20. Γλάστρες για τον κήπο

χρήσεις για τα ξύλινα καφάσια

Δώστε στον κήπο σας μοναδική εμφάνιση χρησιμοποιώντας τα καφάσια ως γλάστρες για τα φυτά σας. Θα δείχνουν φανταστικά!

Ενδιαφέρον, έτσι; Τώρα που γνωρίζετε όλες τις δυνατότητες που έχουν τα συνηθισμένα καφάσια, χαρείτε τις δικές σας δημιουργίες στο σπίτι.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.