5 διαφορετικές ιδέες για να φυτέψετε έναν κάκτο. Εσείς τι λέτε;

Οι κάκτοι είναι ένα είδος φυτού που είναι πολύ εύκολο να έχετε στο σπίτι. Χρειάζονται λίγη φροντίδα και συνδυάζονται πολύ καλά με διαφορετικούς τύπους διακοσμήσεων. Διαβάστε παρακάτω και θα μάθετε περισσότερα γι 'αυτό το φυτό.
5 διαφορετικές ιδέες για να φυτέψετε έναν κάκτο. Εσείς τι λέτε;

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Θέλετε να φυτέψετε έναν κάκτο; Η διακόσμηση με κάκτους αποτελεί νέα τάση. Αν και αυτά τα μικρά φυτά έχουν προσελκύσει την προσοχή από την αρχαιότητα, σήμερα έχουν κερδίσει μεγάλη φήμη, επειδή είναι ιδανικοί για να έχετε μια μικρή πράσινη περιοχή στο σπίτι. Ο κύριος λόγος που τα επιλέγουν οι άνθρωποι είναι τα χαρακτηριστικά του. Συντηρούνται εύκολα, διατηρούν το νερό για αρκετές ημέρες, είναι πολύχρωμα και υπάρχουν σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη. Μάθετε πώς να φυτέψετε έναν κάκτο σε αυτό το άρθρο.

Το καλύτερο από όλα είναι ότι, σε αντίθεση με άλλα φυτά, είναι πολύ ευπροσάρμοστο φυτό και μπορεί να φυτευτεί με διαφορετικούς τρόπους, σε οποιοδήποτε τύπο δοχείου. Χάρη σε αυτό, προσαρμόζονται εύκολα στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Σκέφτεστε να φυτέψετε κάκτους στο σπίτι σας; Θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε ως διακοσμητικά; Είναι σημαντικό να εξετάσετε κάποια βασική φροντίδα και μια σειρά ιδεών, ώστε να φαίνονται πραγματικά υπέροχα. Να τα λάβετε υπόψιν!


Χρήσιμες συμβουλές για την καλλιέργεια κάκτων

Για όσους προτιμούν τα εντυπωσιακά και όμορφα φυτά, που δεν απαιτούν μεγάλη προσοχή, οι κάκτοι είναι ιδανικά φυτά. Παρόλο που ορισμένες συστάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την ανάπτυξή τους, δεν είναι απαραίτητο να τους προσέχετε όλη την ώρα.

  • Ένας χώρος με φως και ήλιο. Για να τους διατηρήσετε σε καλή κατάσταση, είναι βολικό να φυτέψετε έναν κάκτο σε έναν ευήλιο χώρο, απ’όπου θα μπορούν να προσλαμβάνουν άμεσα ηλιακό φως.
    • Αν θέλετε να τους έχετε μέσα στο σπίτι, τους βάζετε σε παράθυρα ή σε χώρους όπου το φως είναι δυνατό το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.
  • Καλή αποστράγγιση. Η αποστράγγιση είναι εξίσου σημαντική με τον ήλιο όταν πρόκειται για τη διατήρηση αυτών των φυτών. Αυτό σημαίνει ότι τόσο οι γλάστρες όσο και το έδαφος πρέπει να αποφεύγουν τη συσσώρευση νερού.
  • Ρηχά γλαστράκια. Οι ρίζες του κάκτου είναι αρκετά επιφανειακές και δεν απαιτούν πάρα πολύ βάθος για να διατηρηθούν. Μια ρηχή γλάστρα είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς δεν συσσωρεύει νερό.
  • Μέτριοι κίνδυνοι. Σε ό,τι αφορά το πότισμα, οι κάκτοι δεν είναι σαν άλλα κοινά φυτά. Παρόλο που δεν πρόκειται να τα αφήσετε σε πλήρη ξηρασία για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι σημαντικό να τα ποτίζετε με μέτρια ποσότητα, έως ότου το χώμα τους ξαναγίνει ξηρό.
  • Χώρος μεταξύ των φυτών. Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη όταν τα φυτεύετε στον κήπο είναι να τους τοποθετήσετε πολύ κοντά.
    • Αν και η ανάπτυξή τους είναι αργή και μερικά δεν απαιτούν πολύ χώρο, είναι προτιμότερο να αφήνετε μια ορισμένη απόσταση μεταξύ τους.

Ιδέες για να φυτέψετε έναν κάκτο στο σπίτι σας

Το καλύτερο πράγμα με αυτά τα φυτά είναι ότι μπορούν να φυτευτούν με διαφορετικούς τρόπους, ανεξάρτητα από το χώρο του σπιτιού που πρόκειται να καταλάβουν. Αυτό, φυσικά, είναι ένα σπουδαίο πλεονέκτημα για όσους θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν ως διακοσμητικά.


1. Δημιουργήστε κρεμαστά καλάθια


να φυτέψετε έναν κάκτο

Δεδομένου ότι οι ρίζες του κάκτου είναι αρκετά επιφανειακές, τα καλάθια είναι ιδανικά για να φυτέψετε έναν κάκτο. Τα υλικά αυτού του στοιχείου διευκολύνουν την αποστράγγισή του και συνδυάζονται πολύ καλά με το σχήμα του φυτού. Να είστε πολύ δημιουργικοί! Συνδυάστε είδη διαφορετικών μεγεθών και υφών για μεγαλύτερη ποικιλία.


2. Δημιουργήστε έναν κατακόρυφο κήπο

Οι κάθετοι κήποι είναι μοντέρνοι. Είναι εύκολο να γίνουν, σας επιτρέπουν να φυτέψετε διάφορα είδη και δίνουν μια πολύ ιδιαίτερη διακοσμητική υφή.

Θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε ρηχές γλάστρες, κατά προτίμηση επίπεδες. Έτσι, εκτός από την αποφυγή κατακράτησης της υγρασίας, μπορείτε να τις τοποθετήσετε σε οποιοδήποτε τοίχο.


3. Χρησιμοποιήστε φλιτζάνια


να φυτέψετε έναν κάκτο

Έχετε παλιά φλιτζάνια που δεν χρησιμοποιείτε πλέον; Ξεσκονίστε τα ! Αυτά τα φλιτζανάκια είναι ιδανικά για μικρά είδη κάκτων, αφού τα μεγάλα μπορούν να ανατραπούν λόγω του βάρους τους. Τοποθετήστε αρκετούς τύπους από φλιτζάνια σε ένα δίσκο και φυτέψτε μέσα σε αυτά κάκτους. Αυτή η διακόσμηση είναι ιδανική για την κουζίνα.


4. Ράφια με κάκτους

Ένας πολύ πρωτότυπος τρόπος για να διακοσμήσετε με φυτά κάκτων είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ράφι. Είναι ιδανική επιλογή για γραφείο. Θα πρέπει όλα τα φυτά να έχουν το ίδιο μέγεθος έτσι ώστε να είναι σε μια ομοιόμορφη σειρά. Ωστόσο, είναι καλό να επιλέξετε διαφορετικούς τύπους για να κάνετε τη διακόσμηση πιο ελκυστική.


5. Γλάστρα με ξύλινο κορμό


να φυτέψετε έναν κάκτο

Για όσους αγαπούν ένα πιο ρουστίκ στιλ, χρησιμοποιήστε την ιδέα μας για τις γλάστρες από ξύλινους κορμούς. Είναι ένα στυλ κατάλληλο τόσο για εσωτερικούς χώρους, όσο και για κήπους και βεράντες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αδειάσετε έναν κορμό και να τον γεμίσετε με χώμα. Στη συνέχεια, μπορείτε να φυτέψετε έναν κάκτο της επιλογής σας.

Έχετε άλλες ιδέες για να φυτέψετε κάκτους; Μην διστάσετε να τις μοιραστείτε μαζί μας!

 


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.