Χαρίστε στο σπίτι σας αρμονία με τη βοήθεια του φενγκ σούι

30 Απριλίου 2019
Οι καθρέφτες στο υπνοδωμάτιο μπορεί να διαταράξουν την ηρεμία σας γι' αυτό προσπαθήστε να τους διατηρείτε καλυμμένους· για παράδειγμα πίσω από τις πόρτες της ντουλάπας.

Χαρίστε στο σπίτι σας αρμονία με τη βοήθεια του φενγκ σούι. Το σπίτι μας αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μέρος της ζωής μας. Σε αυτό αισθανόμαστε άνετα και ασφαλείς και μοιραζόμαστε τις καλύτερες στιγμές με την οικογένειά μας. Ωστόσο, είναι σημαντικό το σπίτι μας να είναι καθαρό και αρμονικό. Για να το καταφέρετε αυτό, θα σας δώσουμε διάφορες ιδέες που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες. Αμέσως μετά, θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να χαρίσετε και να διατηρήσετε στο σπίτι σας την αρμονία.

Στο σημερινό άρθρο, θα μιλήσουμε για το φένγκ σούι. Είναι ένα σύστημα αισθητικής που έρχεται από την Κίνα και βασίζεται στην ταοϊστική διδασκαλία για τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των ανθρώπων. Η προέλευσή του είναι πραγματικά πανάρχαια αλλά ακόμη και σήμερα θεωρείται ένας από τους καλύτερους τρόπους για τη διακόσμηση και την οργάνωση του σπιτιού με τέτοιο τρόπο που θα μας κάνει να αισθανόμαστε πολύ καλύτερα.

Να έχετε μια καλή προστασία με το φενγκ σούι

Μια πρόταση του φενγκ σούι είναι ότι το σπίτι μας θα πρέπει να έχει ένα είδος προστασίας. Αυτό σημαίνει οτιδήποτε· ένα λόφο ή βουνό, ένα άλλο σπίτι ή απλά ένα μικρό κτίσμα δίπλα από το σπίτι που θα σας κάνει να αισθάνεστε προστατευμένοι και ασφαλείς.

Φτιάξτε ελεύθερο χώρο στη μπροστινή πλευρά του σπιτιού

κήπος και φενγκ σούι

Είναι εξίσου σημαντικό να έχετε λίγο ελεύθερο χώρο στη μπροστινή πλευρά του σπιτιού. Οι καλύτερες επιλογές είναι μια αυλή ή ένας κήπος απέναντι από την κεντρική είσοδο. Εξίσου αποτελεσματικά θα ήταν για παράδειγμα μια παιδική χαρά ή μια πλακόστρωτη εσωτερική αυλή. Όπως και να έχει θα πρέπει να φτιάξετε έναν ελεύθερο χώρο για να μην αισθάνεστε πνιγμένοι.

Διαβάστε ακόμα: 5 ιδέες για όμορφα ανακυκλωμένα έπιπλα.

Δώστε προσοχή στις πλαϊνές όψεις του σπιτιού

Εκτός από την προστασία που θα πρέπει να έχετε στο πίσω μέρος του σπιτιού σας και τον ελεύθερο χώρο στη μπροστινή όψη του, θα πρέπει να φροντίσετε επίσης και τις πλαϊνές όψεις του σπιτιού. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να έχετε κάτι σαν κτίριο ή ένα γειτονικό σπίτι για να δημιουργηθεί μια σταθερή ισορροπία και αρμονία. Όσο απαραίτητη είναι μια πολυθρόνα μέσα στο σπίτι έτσι και οι πλαϊνές του όψεις χρειάζονται υποστήριξη.

Να αναζητάτε πάντα προστασία

Λόγω των προαναφερόμενων, δεν είναι καθόλου καλή ιδέα να φτιάξετε το σπίτι σας στην κορυφή ενός βουνού ή να νοικιάσετε το ρετιρέ διαμέρισμα μιας πολυκατοικίας. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα έχετε προστασία από καμία πλευρά. Το σπίτι σας θα πρέπει να περιβάλλεται πάντα από άλλα κτίρια και να είναι ασφαλές.

Να κοιτάτε έξω από τον περίγυρο του σπιτιού

καθιστικό και φενγκ σούι

Να γνωρίζετε πάντα τι υπάρχει έξω από τον περίγυρο του σπιτιού σας, πέρα από τα άμεσα οριοθετημένα σημεία, καθώς υπάρχουν άλλα πράγματα που μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση στην αρμονία του σπιτιού σας. Να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή σε πράγματα όπως τις κολώνες δικτύων κοινής ωφέλειας, τις κεραίες και τα καλώδια που μπορεί να παράγουν αρνητική ενέργεια. Να φροντίζετε καλά τα δέντρα μπροστά στο σπίτι σας. Μην τα αφήνετε να κλείνουν την είσοδο ή τους διαδρόμους σας. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι τα κλαδιά τους δεν είναι επίφοβα για το σπίτι σας.

Η μπροστινή σας πόρτα και φενγκ σούι

Να φροντίζετε καλά την μπροστινή σας πόρτα καθώς είναι ένα από τα πιο σημαντικά σημεία του σπιτιού. Προσπαθήστε να τη διατηρείτε σε καλή κατάσταση, να είναι πάντα βαμμένη και γυαλισμένη, να φαίνεται από το δρόμο και να έχει μερικά φυτά στα πλάγια για ομορφιά. Να θυμάστε ότι η μπροστινή σας πόρτα είναι το “πρόσωπο” του σπιτιού σας, έτσι θα πρέπει να είναι πάντα όμορφη και καλοδιατηρημένη.

Το εσωτερικό είναι επίσης σημαντικό

Σύμφωνα με το φενγκ σούι, ο εσωτερικός διάδρομος του σπιτιού θα πρέπει να είναι κυρτός ή να στρίβει παρά να είναι ευθύς. Θα πρέπει να είναι ελεύθερος από τυχόν εμπόδια όπως δέντρα ή φυτά, διαφορετικά μπορεί να δημιουργήσει αρνητική ενέργεια στο σπίτι σας.

Να προσέχετε τους καθρέφτες σύμφωνα με το φενγκ σούι

Αν και μπορείτε να έχετε καθρέφτες μέσα στο σπίτι σας, είναι καλύτερα να τους διατηρείτε καλυμμένους. Για παράδειγμα, αν έχετε έναν καθρέφτη σε ένα δωμάτιο, σας προτείνουμε να τον βάλετε μέσα στη ντουλάπα ή σε ένα ερμάριο έτσι ώστε να είναι ορατός μόνο όταν τον χρειάζεστε. Αποφεύγετε να κοιτάτε τον καθρέφτη όταν δεν τον χρησιμοποιείτε.

Διαβάστε ακόμα: 6 τρόποι για να έχετε στο δωμάτιο ένα πιο υγιεινό περιβάλλον

Μην ξεχνάτε να διατηρείτε τα πράγματα καθαρά και σε τάξη

χρώματα

Η τελευταία και η σημαντική μας συμβουλή είναι να διατηρείτε πάντα το σπίτι σας καθαρό και τακτοποιημένο. Μην αφήνετε τη βρωμιά ή τις άσχημες οσμές να μολύνουν το σπίτι και αποφεύγετε να συσσωρεύεται πράγματα ή να τα διασκορπίζετε σε όλο το σπίτι. Κάθε πράγμα θα πρέπει να είναι στη θέση του και να καθαρίζεται συχνά. Φυσικά δεν χρειάζεται να το παρακάνετε με το καθάρισμα – αλλά να διατηρείτε το εσωτερικό του σπιτιού σας σε καλή κατάσταση. Όλες αυτές οι συμβουλές θα σας κάνουν να αισθάνεστε πιο άνετα, ευτυχισμένοι και ασφαλείς.