Συζητάτε καθημερινά με το σύντροφό σας;

Σε μια σχέση δεν πρέπει να υπάρχουν ταμπού καθώς θα πρέπει να μιλάτε για όλα τα θέματα. Είναι σημαντικό να έχετε κοινούς στόχους στο μυαλό σας και να αγωνίζεστε κάθε μέρα.
Συζητάτε καθημερινά με το σύντροφό σας;
Bernardo Peña

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: ψυχολόγο Bernardo Peña.

Έχει γραφτεί από Okairy Zuñiga

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Τι πρέπει να συζητάτε καθημερινά με το σύντροφό σας; Οι καθημερινές συζητήσεις με το σύντροφό σας θα πρέπει να αποτελούν συνήθεια. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι πρέπει να μιλούν μόνο για καλά πράγματα ή για ρομαντικές ιδέες με το σύντροφό τους.

Αυτό δεν απέχει πολύ από την αλήθεια. Υπάρχουν ορισμένα θέματα τα οποία πρέπει να τα συζητάτε με το άτομο που αγαπάτε όποτε είναι εφικτό. Μια καλή σχέση εξαρτάται από την ειλικρίνεια.

Αν θέλετε να υπάρχει εμπιστοσύνη στη σχέση σας και να δημιουργήσετε ένα δεσμό που θα κρατήσει, τότε θα πρέπει να είστε ανοιχτοί σε συζητήσεις που αφορούν διάφορους τομείς της ζωής σας.

Σήμερα θα σας πούμε για ποια θέματα θα πρέπει να συζητάτε με το σύντροφό σας σε καθημερινή βάση. Μάθετε να συζητάτε καθημερινά!

6 πράγματα που πρέπει να συζητάτε καθημερινά με το σύντροφό σας

1. Το μέλλον

Συζητάτε καθημερινά με το σύντροφό σας - Ζευγάρι συζητά

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να συζητάτε με το σύντροφό σας είναι το αν η σχέση σας πρόκειται να κρατήσει και για τις προσδοκίες σας για το μέλλον.

Μιλήστε για:

  • Τη ζωή σας
  • Τα πράγματα που θέλετε να κάνετε
  • Τους μελλοντικούς σας στόχους
  • Τα όνειρά σας

Το ιδανικό είναι όταν ένα ζευγάρι μπορεί να οραματιστεί το μέλλον του και προσπαθεί να το υλοποιήσει. Μπορεί να είναι ανεξάρτητοι κατά περιόδους υπό την προϋπόθεση όμως ότι έχουν μια κοινή ιδέα.

Το να μιλάμε για το μέλλον είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για τα ατομικά σας σχέδια αλλά και του συντρόφου μας.

Ρωτήστε το σύντροφό σας πώς φαντάζεται τον εαυτό του μετά από 10 χρόνια ή αν θα είστε μαζί όταν θα είστε 80 χρονών. Θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια καλύτερη εικόνα για το μέλλον και να δεθείτε ακόμη περισσότερο.

Δείτε επίσης: 10 πράγματα που τα υγιή ζευγάρια κάνουν μαζί

2. Οικογενειακά θέματα

Οι οικογενειακές σχέσεις είναι άλλο ένα θέμα το οποίο θα πρέπει να συζητάτε σε καθημερινή βάση με το σύντροφό σας είτε αφορά τη δική σας οικογένεια είτε τη δική του.

Πιθανότατα, θα αισθάνεστε κάπως άβολα να του πείτε ότι έχετε κάποιο πρόβλημα με τη μητέρα σας, για παράδειγμα.

Ωστόσο, όταν ενημερώνετε το σύντροφό σας για τα θέματα που σας απασχολούν μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε μια κατάσταση. Επιπλέον, όταν υπάρχουν δυο μυαλά που σκέφτονται το ίδιο πρόβλημα, τα πράγματα δεν μοιάζουν τόσο άσχημα.

Μην ξεχνάτε ποτέ ότι ένας καλός σύντροφος θα χαρεί να σας βοηθήσει. Επομένως, μη διστάσετε να ανοιχτείτε. Θα δείτε ότι αν το κάνετε αυτό, τα πράγματα δεν θα μοιάζουν τόσο σοβαρά.

Ρωτήστε το σύντροφό σας για τους φίλους του, την οικογένειά του και τη ζωή του. Μπορείτε να κάνετε μεγάλες συζητήσεις για πράγματα που τον ενδιαφέρουν και του αρέσει να κάνει στον ελεύθερο χρόνο του.

Αν μιλάτε για τα ενδιαφέροντα του συντρόφου σας, θα του δείξετε ότι πραγματικά ενδιαφέρεστε να μάθετε πράγματα για εκείνον.

3. Υγεία

Συζητάτε καθημερινά με το σύντροφό σας - Ζευγάρι χαρούμενο στον δρόμο

Αν έχετε προβλήματα υγείας, αν ανησυχείτε για κάτι ή αν πρέπει να πάρετε μια σοβαρή απόφαση που αφορά την υγεία σας είναι σημαντικό να μοιραστείτε αυτές τις ανησυχίες, τα προβλήματα και τα διλήμματα με το σύντροφό σας.

Ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας για μια σχέση είναι και οι δυο σύντροφοι να μπορούν να παρέχουν υποστήριξη ο ένας στον άλλο τόσο στις καλές όσο και στις δύσκολες στιγμές. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να τους αφήσετε να σας βοηθήσουν.

Επιπλέον, ο σύντροφός σας θα χαρεί που λαμβάνετε υπόψη σας και την άποψή του στις αποφάσεις σας.

4. Χρήματα, ακόμα ένα από τα θέματα για να συζητάτε καθημερινά

Όταν πρέπει να πάρετε μια απόφαση που αφορά τα οικονομικά και των δυο, θα πρέπει να καλύπτετε το θέμα εκ των προτέρων με το άλλο άτομο.

Δεν έχει σημασία το τι σκοπεύετε να αγοράσετε: είναι σημαντικό ο σύντροφός σας να γνωρίζει τι πρόκειται να ξοδέψετε πριν το κάνετε πράξη.

Σκεφτείτε το εξής: δεν θα θέλατε ο σύντροφός σας να παίρνει μόνος του σοβαρές αποφάσεις χωρίς να ρωτάει τη συμβουλή σας πρώτα.

Επίσης, όταν παίρνετε αποφάσεις μαζί -είτε πρόκειται για χρήματα είτε για κάποιον άλλο τομέα της ζωής σας από κοινού- τότε και οι δυο θα αισθάνεστε ότι είστε μέρος μιας ομάδας και αυτό θα ενδυναμώσει το δεσμό σας.

5. Σεξουαλικότητα, από τα θέματα για να συζητάτε καθημερινά

Συζητάτε καθημερινά με το σύντροφό σας - Ζευγάρι ξαπλωμένο στο κρεβάτι

Θα πρέπει να συνηθίσετε να κάνετε μια καθημερινή συζήτηση με το σύντροφό σας για όλα όσα συμβαίνουν στην κρεβατοκάμαρα. Το σεξ δεν πρέπει να αποτελεί ποτέ ταμπού για το ζευγάρι.

Είναι σημαντικό να μην αισθάνεστε άβολα και να συζητάτε το τι σας αρέσει στο κρεβάτι και τι όχι. Φυσικά η συζήτηση για το σεξ δεν είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε οπουδήποτε και οποτεδήποτε.

Αλλά αν έχετε αρκετή αυτοπεποίθηση, δεν θα είναι πολύ δύσκολο να βρείτε την κατάλληλη ώρα για να μιλήσετε για το σεξ με στόχο να το βελτιώνετε κάθε μέρα.

6. Στόχοι

Το τελευταίο θέμα που θα πρέπει να συζητάτε καθημερινά με το σύντροφό σας είναι πράγματα που ενδιαφέρουν και τους δυο. Μπορεί να είναι το μαγείρεμα, η κηπουρική, το γράψιμο, η γιόγκα ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα.

Ο σύντροφός σας θα χαρεί να δει ότι ενδιαφέρεστε πραγματικά να συζητάτε καθημερινά για τα θέματα που σας αρέσουν.

Να θυμάστε να δείχνετε ενδιαφέρον για οτιδήποτε μοιράζεται μαζί σας. Μην περιμένετε μόνο να εισακούγεστε χωρίς να ακούτε επειδή με αυτό τον τρόπο θα καταλήξετε να πληγώσετε το σύντροφό σας.

Ο σύντροφός σας ενδιαφέρεται για αυτό που ασχολείστε είτε είναι επαγγελματικό είτε πνευματικό ή συναισθηματικό. Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να μιλήσει για όνειρα και προκλήσεις, για ελπίδες και οτιδήποτε άλλο θέλετε να πετύχετε.

Το σημαντικότερο από όλα είναι να μπορείτε να τα μοιραστείτε. Όπως έδειξε και η έρευνα της καθηγήτριας Christiane A. Hoppmann μια ευτυχισμένη σχέση παίζει ρόλο σε μια ευτυχισμένη ζωή. Είμαστε σίγουροι ότι με αυτά τα θέματα, δεν πρόκειται ποτέ να αντιμετωπίσετε αυτές τις στιγμές της αμήχανης σιωπής και θα μπορέσετε να δημιουργήσετε ένα σταθερό δεσμό. Γιατί δεν ξεκινάτε να συζητάτε καθημερινά με το σύντροφό σας;


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Álvarez, C. (2010). Comunicación y sexualidad. Enfermería global9(2).
  • González, F.,  J. L. Guzón & R. Castaño-Calle (2018) La comunicación en la pareja. Aspectos para su mejora. En Anais VI Congresso Internacional e I Congresso Nacional de Investigaçao em Direito Investigativo (pp. 164–176). URI Universidade Regional Integrada do alto Uruguai e das Missões.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.