Ποιο είναι το κλειδί για μια ρομαντική, υγιή σχέση;

Να μπορείτε πάντα να είστε ο εαυτός σας σε μια σχέση, να μην αισθάνεστε ότι σας κρίνουν ή σας χειραγωγούν και να περνάτε καλά ακόμη και όταν δεν κάνετε τίποτα με το σύντροφό σας.
Ποιο είναι το κλειδί για μια ρομαντική, υγιή σχέση;

Τελευταία ενημέρωση: 23 Ιανουαρίου, 2019

Οι άνθρωποι που βασανίζονται για να βρουν τον ιδανικό σύντροφο θα υποφέρουν συνεχώς. Αυτό δεν πρόκειται να προσφέρει τίποτα στη ζωή τους. Πρώτον, κανείς δεν είναι τέλειος. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι με τους οποίους μπορούμε να ζήσουμε μια ευτυχισμένη ζωή και να έχουμε μια υγιή σχέση.

Δεδομένου ότι ούτε κι εμείς είμαστε τέλειοι, μπορούμε να βρούμε το κλειδί για μια πετυχημένη και μακροχρόνια σχέση. Πώς; Με πολύ απλές αλλά καταπληκτικές ενέργειες. Για παράδειγμα, να απολαμβάνει ο ένας τον άλλο, να γελάτε, να είστε κοινωνικοί και να υπάρχει κατανόηση στην περίπτωση μιας διαφωνίας ή όταν εμφανίζεται κάποιο πρόβλημα. Όλα αυτά είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων ενεργειών.

Να μπορείτε πάντα να είστε ο εαυτός σας σε μια σχέση, να μην αισθάνεστε ότι σας κρίνουν ή σας χειραγωγούν και να περνάτε καλά ακόμη και όταν δεν κάνετε τίποτα με το σύντροφό σας. Όλα αυτά είναι πραγματικά σπουδαία επιτεύγματα.

Στο σημερινό άρθρο θα μιλήσουμε για το πόσο σημαντικό είναι να έχουμε μια ρομαντική υγιή σχέση.

Βρείτε κάποιον με τον οποίο σας αρέσει να περνάτε το χρόνο σας μαζί

Το ταξίδι μας προς τη συναισθηματική ανάπτυξη και μια υγιή ρομαντική σχέση υφίσταται πολλές αλλαγές κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Η αγάπη απαιτεί λίγη σοφία, μια μαγική σύνδεση και μια καλή δόση αυτοεκτίμησης. Η τελευταία πτυχή μας δείχνει με ποιο άτομο θα πρέπει να βγαίνουμε και με ποιο όχι.

Σκεφτείτε τα για λίγο όλα αυτά. Αυτό θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε αυτή τη βασική μαγεία που προωθεί μια πιο ώριμη και συνειδητή σχέση η οποία κάνει την ευτυχία ένα κοινό κομμάτι της ζωής μας.

Δείτε το άρθρο: 5 κινήσεις που κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια πριν πάνε για ύπνο

Ποιο είναι το κλειδί για μια ρομαντική, υγιή σχέση;

Ο σύντροφός μου δεν πρέπει να σβήνει τη φλόγα που θρέφει την ψυχή μου

Ορισμένοι άνθρωποι είναι εξωστρεφείς. Αυτό σημαίνει ότι τείνουν περισσότερο προς τον ενθουσιασμό, τη διασκέδαση, τους αρέσει να μοιράζονται στιγμές με άλλους ανθρώπους και να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σε όλους τους άλλους. Ωστόσο, υπάρχουν στιγμές που οι εξωστρεφείς τύποι δεν επιλέγουν πάντα να κάνουν σχέση με το “σωστό άτομο”.

Για παράδειγμα, υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που δεν τους αρέσει ο σύντροφός τους να είναι τόσο ανοιχτός με τους άλλους. Ή δεν τους αρέσει ο σύντροφός τους να αποτελεί το κέντρο του ενδιαφέροντος σε κάθε συνάντηση ή η ψυχή του πάρτι καθώς εκείνοι αισθάνονται παραμελημένοι.

  • Οι φιλύποπτοι άνθρωποι με χαμηλή αυτοεκτίμηση τείνουν να έχουν πιο περίπλοκες σχέσεις.
  • Αυτό συμβαίνει επειδή θέλουν να ελέγχουν το σύντροφό τους. “Σβήνουν” την ενέργεια και τον ενθουσιασμό του συντρόφου τους καθώς φοβούνται ότι μπορεί να τους εγκαταλείψουν ανά πάσα στιγμή.
  • Όταν το ζευγάρι έχει μεγάλες διαφορές ως προς την προσωπικότητα των δύο συντρόφων, τότε μπορεί να προκύψουν προβλήματα.
  • Μερικές φορές η αγάπη δεν αρκεί, ειδικά όταν εμφανίζεται ένα τρίτο στοιχείο: η δυσπιστία. Για παράδειγμα, οι δύσπιστοι άνθρωποι μπορεί να πουν τα εξής: “πάντα νοιάζεσαι για όλους τους άλλους εκτός από εμένα”, “όταν είσαι χαρούμενος/η φαίνεται να μη νοιάζεσαι για μένα.

Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με αυτές τις καταστάσεις. Όταν παρατηρήσουμε ότι η προσωπικότητά μας έχει αλλάξει, ότι η ψυχή μας δεν έχει πλέον τη φλόγα που είχε κάποτε και όποτε είμαστε κοντά στο σύντροφό μας είναι σαν να περπατάμε στα αγκάθια, τότε πραγματικά έχουμε πάψει να είμαστε ο εαυτός μας.

το κλειδί για μια υγιή σχέση;

Η ώρα της απόφασης

Ξέρετε ότι έχει έρθει η ώρα να πάρετε μια απόφαση όταν σταματήσετε να είστε ο εαυτός σας. Δυστυχώς, δεν αναγνωρίζετε πλέον την αντανάκλαση του εαυτού σας στον καθρέφτη γιατί απλά αντικρίζετε τα απομεινάρια της ευτυχίας που είχατε στο παρελθόν.

Υγιής σχέση πάνω από όλα σημαίνει να κάνει ο ένας τον άλλο ευτυχισμένο. Ωστόσο, αν η σχέση σας δεν προκαλεί τίποτε άλλο παρά μόνο θλίψη στη ζωή σας και σας έχει κάνει να χάσετε την ακεραιότητά σας, τότε μπορεί να αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της η κατάθλιψη. Αλλά εσείς δεν πρέπει να επιτρέψετε να συμβεί κάτι τέτοιο.

Διαβάστε επίσης: Ποιος είναι ο κατάλληλος σύντροφος για μένα;

Κάποιος που σας αγαπάει πραγματικά, θα σας κάνει να γελάσετε

Δεν έχει σημασία αν του αρέσει η μοντέρνα μουσική ενώ σε εσάς αρέσει η κλασική μουσική.  Δεν πειράζει αν σε εκείνον αρέσει να μένει στο σπίτι ενώ σε εσάς αρέσει να ασχολείστε με δραστηριότητες εκτός σπιτιού.

  • Δυο άνθρωποι δεν χρειάζεται να είναι ίδιοι για να είναι μαζί και να έχουν μια υγιή ρομαντική σχέση. Το σημαντικότερο είναι να μοιράζεστε τις ίδιες αξίες και οι στιγμές που περνάτε μαζί κάνοντας απολύτως τίποτα να είναι ευχάριστες και γεμάτες με αμοιβαία κατανόηση, χαλάρωση και γέλιο.
  • Μερικοί άνθρωποι λένε ότι τα τέλεια ζευγάρια είναι οι καλύτεροι φίλοι και ότι έχουν τέλεια σεξουαλική ζωή. Ωστόσο, αν και αυτό ακούγεται παρατραβηγμένο, κρύβει και μια μεγάλη αλήθεια.
  • Η αλήθεια είναι ότι αυτή η οικειότητα, η επιθυμία, ο σεβασμός και ο συμβιβασμός αποτελούν τα θεμέλια μιας υγιούς ρομαντικής σχέσης. Καθεμία από αυτές τις απαιτήσεις οδηγεί σε κάτι σπουδαίο: στην ευτυχία.

Είναι επίσης σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα όταν αναφερόμαστε στην αίσθηση του χιούμορ σε μια υγιή ρομαντική σχέση:

  • Το χιούμορ δεν πρέπει να το χρησιμοποιείτε για να επιτίθεστε στο σύντροφό σας, όπως στις περιπτώσεις όπου κάποιος γίνεται σαρκαστικός.
  • Υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που χρησιμοποιούν επιφανειακή και καταστροφική γλώσσα για να επιτεθούν στους άλλους χρησιμοποιώντας το σαρκασμό. Ωστόσο, εδώ το χιούμορ χρησιμοποιείται με τη μεταμφίεση της επιθετικότητας. Ποτέ μην αφήνετε κανέναν να σας γελοιοποιεί ή να σας κάνει να αισθάνεστε άσχημα.
συμβουλές για μια υγιή σχέση;

Τα ζευγάρια με υγιή σχέση γελάνε και το χιούμορ είναι θετικό ή ακόμη και θεραπευτικό.

Συνεπώς, θα πρέπει πάντα να θεωρούμε την ευτυχία ως ιδανικό συστατικό για μια ρομαντική υγιή σχέση, όπου θα μπορούμε να χαμογελάμε ακόμη και στις δύσκολες στιγμές της σχέσης μας.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.