Το σεξ μπορεί να μας βοηθήσει να λύσουμε πολλά προβλήματα

Δυστυχώς, σήμερα πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να θεωρούν το σεξ ταμπού και κάτι για το οποίο θα πρέπει να ντρέπεται κανείς.
Το σεξ μπορεί να μας βοηθήσει να λύσουμε πολλά προβλήματα
Raquel Aldana

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από ο ψυχολόγος Raquel Aldana.

Τελευταία ενημέρωση: 03 Ιανουαρίου, 2023

Το σεξ μπορεί να μας βοηθήσει να λύσουμε πολλά προβλήματα. Μια σωματική δραστηριότητα που καταπιέζεται και αγνοείται εδώ και αιώνες είναι το σεξ το οποίο μπορεί να θεραπεύσει πολλά προβλήματα υγείας.

Δυστυχώς, σήμερα πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να θεωρούν το σεξ ταμπού και κάτι για το οποίο θα πρέπει να ντρέπεται κανείς.

Ωστόσο, χάρη σε επιστημονικές μελέτες γνωρίζουμε ότι η σεξουαλική επαφή μας κάνει να αισθανόμαστε υπέροχα με διάφορους τρόπους:

 • Περιορίζει το άγχος και την αρνητική διάθεση.
 • Το σεξ ανακουφίζει από την αϋπνία.
 • Βελτιώνει την αυτοεκτίμησή μας.
 • Η σεξουαλική επαφή βελτιώνει το ανοσοποιητικό και καρδιαγγειακό σύστημα.
 • Επιταχύνει το μεταβολισμό μας.
 • Το σεξ αυξάνει τη διάρκεια ζωής μας.

Το σεξ βοηθά στην προώθηση των χημικών αντιδράσεων που οδηγούν στην ευεξία

πολλά προβλήματα

Οι χημικές ουσίες που αναβλύζουν από το σώμα μας κατά τη σεξουαλική επαφή μας προσφέρουν πολλά οφέλη. Αυτά τα πλεονεκτήματα αποτελούν εξαιρετικούς λόγους για να κάνουμε σεξ.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς από αυτούς:

Το σεξ είναι ένα τονωτικό που προωθεί την απελευθέρωση ορμονών που μας βοηθούν να φαινόμαστε πιο ελκυστικοί.

Τα μαλλιά, το δέρμα και το πρόσωπό μας φαίνονται πιο υγιή χάρη στο οιστρογόνο, στη τεστοστερόνη και στο κολλαγόνο που παράγει το σώμα μας ως φυσική συνέπεια της σεξουαλικής δραστηριότητας.

 • Το σεξ είναι πιο αποτελεσματικό από τις αντιγηραντικές κρέμες. Αυτό οφείλεται στην έκκριση ορμονών, όπως  δεϋδροεπιανδροστερόνη που επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής.
 • Η προλακτίνη είναι ένα φυσικό ηρεμιστικό που παράγεται μετά τη σεξουαλική κορύφωση. Αυτή η ουσία προσφέρει στο σώμα μια πιο ευχάριστη μυρωδιά.
 • Από το σεξ ωφελείται και η καρδιά καθώς η προστατευτική του δράση είναι παρόμοια με αυτή της κανονικής άσκησης. Επιπλέον, κατά τη σεξουαλική επαφή η καρδιά μας χτυπάει πιο συχνά.
 • Αυτό ωφελεί επίσης το μεταβολικό έργο του σώματός μας όπως επίσης και την τόνωση των σημείων που συμμετέχουν στο σεξ, ιδίως της λεκάνης.

Κατ’ αυτή την έννοια, οι κολπικές συστολές, οι σπασμοί του σφιγκτήρα και της ουρήθρας ενδυναμώνουν τους μυς και μπορούμε να τα ελέγχουμε καλύτερα.

 • Η σεξουαλική επαφή λειτουργεί επίσης ως ισχυρό αναλγητικό. Αυτό σημαίνει ότι καταπραΰνει τη σωματική δυσφορία λόγω της απελευθέρωσης ενδορφινών και κορτικοστεροειδών. Επιπλέον, αυτές οι ουσίες έχουν ηρεμιστική δράση στις νευρικές απολήξεις.
 • Η ωκυτοκίνη δρα κατά του στρες και μειώνει την πίεση του αίματος και τον παλμό της καρδιάς.

Εκτός από τα οφέλη που αναφέραμε παραπάνω, θα πρέπει να διευκρινίσουμε επίσης ότι το σεξ προσφέρει τεράστια οφέλη στην πνευματική μας υγεία χωρίς να προκαλεί άλλες αρνητικές παρενέργειες.

Ο Πλάτωνας είχε προτείνει: “οι αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων πριν τους αγώνες να αποφεύγουν τη σεξουαλική επαφή” αλλά αυτό δεν ισχύει στις μέρες μας.

πολλά προβλήματα

Όταν κάνουμε έρωτα βελτιώνουμε σημαντικά την υγεία μας και λύνουμε πολλά προβλήματα

Τα οφέλη μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής είναι αναρίθμητα. Αυτό προφανώς ισχύει για όλα όργανα εκτός φυσικά των γεννητικών οργάνων. Στην πραγματικότητα, το σημαντικότερο γεγονός είναι να μάθουμε να φροντίζουμε τη σχέση μας σε κάθε φάση της ζωής μας.

Όταν αναφερόμαστε στη σχέση μας που είναι ολοκληρωμένη, δεν αναφερόμαστε μόνο στο σεξ. Στην πραγματικότητα, αναφερόμαστε και στην ολοκληρωμένη ανακάλυψη των επιθυμιών, των ευχών και των αισθήσεών μας.

Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Επίσης δεν πρέπει να περιορίζουμε αυτή τη σχέση καθώς αυτό σημαίνει ότι χτίζουμε τοίχους γύρω από ένα αρκετά σημαντικό κομμάτι της ταυτότητάς μας.

Συνεπώς, η σεξουαλική ζωή θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε μια ψυχολογική, σωματική και πνευματική ισορροπία. Επιπλέον, μπορεί να εμποδίσει την απογοήτευση που προκύπτει από την παρεξήγηση η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει αρνητική και επιβλαβή διάθεση.

πολλά προβλήματα

Η ανακάλυψη είναι το κλειδί για την απόλαυση της σεξουαλικής ζωής

Για να απολαύσετε το σεξ, είναι απαραίτητο να αφήσετε κατά μέρος τυχόν ενδοιασμούς που σας εμποδίζουν να ανακαλύψετε το σώμα σας, τις αισθήσεις και τις επιθυμίες σας.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό όταν διατηρείτε μια υγιή σεξουαλική ζωή.

Είναι απαραίτητο να μάθετε να εξερευνήσετε κάθε σπιθαμή του σώματός σας προκειμένου να ανακαλύψετε τι σας ευχαριστεί και τι όχι.

Επομένως, όπως αναφέραμε και πριν, δεν μπορείτε να πείτε στο σύντροφό σας τι σας ευχαριστεί σεξουαλικά αν δεν γνωρίζετε τι σας αρέσει.

Επιπλέον, η επιθυμία του σώματός μας θεωρείται ως δήλωση αυτοσεβασμού, προσωπικής ικανοποίησης και στενής επικοινωνίας. Με άλλα λόγια, πρέπει να αναπτύξουμε τις αισθήσεις μας για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις εσωτερικές, σωματικές και συναισθηματικές επιθυμίες μας.

Αν επιτρέψουμε στον εαυτό μας να συνυπάρξει με αυτό το φυσιολογικό κομμάτι της ύπαρξής μας, πολύ σύντομα θα παρατηρήσουμε τα οφέλη και την ευεξία που μπορούν να μας προσφέρουν. 

Συνεπώς, καλό είναι να απαλλαγούμε από τυχόν προκαταλήψεις και να λέμε πάντα στον εαυτό μας ότι το σεξ δεν είναι κακό. Θέλετε να λύσετε πολλά προβλήματα; Κάντε σεξ και λύστε πολλά προβλήματα!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Loewenstein, G., Krishnamurti, T., Kopsic, J., & McDonald, D. (2015). Does Increased Sexual Frequency Enhance Happiness? Journal of economic behavior & Organization, 116, 206-218.
 • Cheng, Z. & Russel, S. (2015). Sex and happiness. Journal of economic behavior & Organization, 112, 26-32.
 • Brody, S., & Costa, R. M. (2012). Sexual Satisfaction and Health Are Positively Associated With Penile-Vaginal Intercourse but Not Other Sexual Activities. American Journal of Public Health102(1), 6–7. http://doi.org/10.2105/AJPH.2011.300428

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.