7 συμβουλές για να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα

Όλοι έχουμε μαύρα στίγματα τα οποία είναι πολύ ενοχλητικά κυρίως από αισθητικής απόψεως αφού έχουν την τάση να εμφανίζονται στο πρόσωπο και ειδικότερα στη μύτη
7 συμβουλές για να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα

Τελευταία ενημέρωση: 03 Ιουλίου, 2019

Απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα. Καθώς οι πόροι του δέρματος μπλοκάρουν λόγω υπερβολικής εφίδρωσης των σμηγματογόνων αδένων, το σμήγμα και η κερατίνη οξειδώνονται και παράγουν ένα είδος στίγματος που ουσιαστικά πρόκειται για ένα βαθύ τραύμα με σκουρόχρωμο άνοιγμα.Όλοι έχουμε μαύρα στίγματα τα οποία είναι πολύ ενοχλητικά κυρίως από αισθητικής απόψεως αφού έχουν την τάση να εμφανίζονται στο πρόσωπο και ειδικότερα στη μύτη.

Τα μαύρα στίγματα δεν σχετίζονται πάντα με την ακμή, όπως πιστεύουν πολλοί, αλλά μάλλον με το υπερβολικό σμήγμα. Με άλλα λόγια, εμφανίζονται συχνότερα όταν παράγεται περισσότερος ιδρώτας από το σώμα.  Για να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα στο πρόσωπό σας θα πρέπει να προβείτε σε έναν καθαρισμό προσώπου. Υπάρχουν πάρα πολλά προϊόντα στα καταστήματα, τα οποία είναι αποτελεσματικά για την αντιμετώπισή τους, υπάρχουν ωστόσο και σπιτικές θεραπείες, οι οποίες βοηθούν τη δράση των προϊόντων αυτών.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι για να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα, θα πρέπει να ακολουθείτε μια καθημερινή ρουτίνα καθαρισμού, να πλένετε το πρόσωπό σας συχνά και να αφαιρείτε το μακιγιάζ σας κάθε βράδυ. Είναι απολύτως λάθος να προσπαθείτε να τα «σπάσετε» ή να προσπαθήσετε να τα πιέσετε για να βγάλουν το περιεχόμενό τους καθώς το μόνο που θα καταφέρετε είναι να βλάψετε το δέρμα σας.

μάσκες για τα μαύρα στίγματα

Συμβουλή #1: μάσκα από γιαούρτι, αγγούρι και μαϊντανό

Προσθέστε σε ένα μπλέντερ δύο κουταλιές της σούπας γιαούρτι, φύλλα μαϊντανού και μισό αγγούρι. Χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν μια ομογενοποιημένη μάζα. Απλώστε τη στο πρόσωπό σας και αφήστε τη να μείνει για 15 λεπτά. Απομακρύνετε τη μάσκα με χλιαρό νερό .

Συμβουλή #2: ατμός για να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα

Ζεστάνετε νερό σε μια κατσαρόλα. Όταν θα υπάρχει αρκετός ατμός βάλτε το πρόσωπό σας πάνω από την κατσαρόλα σε τέτοια όμως απόσταση ώστε να μην καίγεστε αλλά ταυτόχρονα να υπάρχει αρκετός ατμός. Μείνετε έτσι για μερικά λεπτά και μετά απομακρυνθείτε. Ασκήσετε αμέσως πίεση στην περιοχή με τα μαύρα στίγματα. Λόγω της ζέστης, θα ανοίξουν οι πόροι στο δέρμα σας και θα διευκολυνθεί ο καθαρισμός τους.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βαμβάκι για να πιέσετε ώστε να μην αφήσετε σημάδι στο πρόσωπό σας.

Συμβουλή #3: μάσκα από ζελέ και γάλα

Σε ένα μπολ, ρίξτε μια κουταλιά γάλα και προσθέστε και μια κουταλιά ζελέ χωρίς κάποια γεύση. Ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να γίνει μια μάζα και βάλτε το στη φωτιά για 10 δευτερόλεπτα. Με τη χρήση λαβίδας, τοποθετήστε το μείγμα στα μαύρα στίγματα. Αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά και απομακρύνατε με τα δάκτυλά σας επειδή η μάσκα θα έχει γίνει σαν gel.

Συμβουλή #4: μάσκα από λεμόνι

λεμόνι για τα μαύρα στίγματα

Αναμείξτε λίγο χυμό λεμονιού με αμυγδαλέλαιο και γλυκερίνη. Απλώστε το κάθε βράδυ αφού αφαιρέσετε το μακιγιάζ. Ξεπλύνατε με χλιαρό νερό.

Συμβουλή #5: απολέπιση με μέλι και κανέλα και ξεχάστε τα μαύρα στίγματα

Αναμείξτε τέσσερα κουταλάκια του γλυκού μέλι με κανέλα σε σκόνη. Ανακατέψτε μέχρι να πετύχετε μια ομογενοποιημένη μάζα και απλώστε τη στα σημεία με τα μαύρα στίγματα. Μην την απομακρύνετε μέχρι την επόμενη μέρα. Επαναλάβετε τη διαδικασία για δύο εβδομάδες.

Συμβουλή #6: μάσκα από βρώμη

Σε ένα μπολ ρίξτε ένα φλιτζάνι σκόνης από βρώμη και προσθέστε μισό φλιτζάνι ζεστού νερού. Ανακατέψτε μέχρι να πετύχετε μια ομογενοποιημένη μάζα. Απλώστε τη στο πρόσωπό σας και αφήστε τη μέχρι να στεγνώσει εντελώς. Ξεπλύνατε με χλιαρό νερό και καθαρίστε με μια πετσέτα.

Συμβουλή #7: μάσκα μήλου και ξεχάστε τα μαύρα στίγματα

Κόψτε ένα κόκκινο μήλο στη μέση, αφαιρέστε τους σπόρους  και κρατήστε τη φλούδα. Ρίξτε το μήλο σε ένα μπλέντερ μαζί με μια κουταλιά χυμό λεμονιού και χτυπήστε τα καλά. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας και αφήστε το για 10 λεπτά. Ξεπλύνατε με χλιαρό νερό.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.