Τρεις φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε την τριχόπτωση

Μόλις παρατηρήσετε ότι έχετε απώλεια μαλλιών, θα πρέπει να λάβετε μέτρα για να αποφύγετε και να αντιμετωπίσετε την τριχόπτωση πριν απενεργοποιηθούν οι θύλακες της τρίχας εντελώς.
Τρεις φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε την τριχόπτωση
Karla Henríquez

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Karla Henríquez.

Έχει γραφτεί από Equipo Editorial

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Η αλωπεκία, ή αλλιώς τριχόπτωση, είναι μια ασθένεια που προκαλεί υπερβολική απώλεια μαλλιών. Επηρεάζει περιοχές του δέρματος όπου βρίσκονται μαλλιά, όπως το κεφάλι, τα φρύδια, τα γεννητικά όργανα και τις μασχάλες. Θέλετε να μάθετε τα κόλπα για να αντιμετωπίσετε την τριχόπτωση με φυσικό τρόπο;

Η τριχόπτωση μπορεί να προκύψει εξαιτίας του στρες ή της κακής κυκλοφορίας του αίματος. Μπορεί να εμφανιστεί λόγω κληρονομικότητας, λόγω δερματικών παθήσεων ή λόγω κακής διατροφής. Τα διαφορετικά είδη τριχόπτωσης περιλαμβάνουν ανδρογενετική αλωπεκία, γυροειδής αλωπεκία, τραυματική αλωπεκία και διάχυτη αλωπεκία.

Ανδρογενετική αλωπεκία

Η ανδρογενετική αλωπεκία είναι η κύρια αιτία στο 90% των περιπτώσεων φαλάκρας. Προκύπτει λόγω κληρονομικών τάσεων που βλάπτουν την παραγωγή τεστοστερόνης και επηρεάζουν τη γενετική σύνθεση.

Ως αποτέλεσμα, οι θύλακες των τριχών επηρεάζονται και η συνηθισμένη τους δραστηριότητα αδρανοποιείται, με αποτέλεσμα τη σταδιακή μείωση του όγκου των μαλλιών, έως ότου εξαφανιστούν.

Πως θα αντιμετωπίσετε την τριχόπτωση

πως θα αντιμετωπίσετε την τριχόπτωση

Υπάρχει μια σειρά θεραπειών για να αντιμετωπίσετε την τριχόπτωση. Ορισμένες από αυτές περιλαμβάνουν:

 • Μέθοδος FUE: αυτή είναι μια τεχνική μικρο-εμφύτευσης μαλλιών, η οποία αποτελείται από την εξαγωγή των θυλάκων από τμήματα του κεφαλιού όπου δεν επηρεάζονται από την γενετική σύνθεση (τα πλαϊνά του κεφαλιού το πίσω μέρος του λαιμού). Μόλις εξαχθούν, εμφυτεύονται στο καθαρό από τρίχες τμήμα του κεφαλιού.
 • Μέθοδος λωρίδας: αυτή είναι μια άλλη τεχνική μικρο-εμφύτευσης μαλλιών, η οποία συνίσταται στην εξαγωγή μιας πολύ μικρής λωρίδας θυλάκων από το πίσω μέρος του λαιμού. Το μήκος της λωρίδας εξαρτάται από την ποσότητα των ωοθυλακίων που πρόκειται να εμφυτευθούν. Ενώ ο χειρουργός κάνει τις διατρήσεις, μια ομάδα αποσπά τα θυλάκια της τρίχας από την λωρίδα που αφαιρείται από το πίσω μέρος του λαιμού.
 • Minoxidil: αυτό είναι ένα αγγειοδιασταλτικό που χορηγείται τοπικά στο τριχωτό της κεφαλής για να αποτρέψει την παραγωγή διϋδροτεστοστερόνης και έτσι να επιτρέψει στους θύλακες των τριχών να αυξηθούν κανονικά.
 • Finasteride: αυτό είναι ένα φάρμακο που καταστέλλει την ορμονική δράση, και έτσι αποτρέπει τις βιολογικές επιδράσεις των ορμονών φύλου (τεστοστερόνη).

Φυσικές θεραπείες για να αντιμετωπίσετε την τριχόπτωση

Είναι σημαντικό να το έχετε υπόψη σας όταν η λειτουργία του θύλακα της τρίχας έχει χαθεί εντελώς, δεν μπορεί να ανακτηθεί. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές φυσικές λύσεις για την πρόληψη της ατροφίας ή της δυσλειτουργίας των τριχοθυλακίων.

Στο υπόλοιπο αυτού του άρθρου, θα μοιραστούμε μερικές φυσικές θεραπείες που θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε τα μαλλιά σας και να αντιμετωπίσετε την τριχόπτωση.

 

 

1. Αλόη βέρα

αλόη βέρα

Το τζελ από αλόη βέρα έχει προταθεί για θεραπεία μαλλιών εδώ και πολύ καιρό. Έχει θεραπευτικές ιδιότητες που, στην περίπτωση αυτή, βοηθούν στην πρόληψη της ατροφίας των θυλάκων των τριχών.

Τι χρειάζεται να κάνετε;

 • Πάρτε το τζελ από ένα φύλλο αλόης βέρα.
 • Χρησιμοποιήστε ένα γουδί και χτυπήστε το τζελ μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
 • Εφαρμόστε το στο κεφάλι σας και κάντε του μασάζ για 10 λεπτά.
 • Βάλτε ένα κάλυμμα κεφαλής και αφήστε το να δράσει για μία ώρα.

Εφαρμογή

Εφαρμόστε αυτή τη θεραπεία τη νύχτα σε ξηρά μαλλιά και ξεπλύνετε με κρύο νερό πριν πάτε για ύπνο. Αυτό θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε τα μαλλιά σας και να τα κάνετε πιο λαμπερά.

2. Μέλι και κρόκος αβγού

πως θα αντιμετωπίσετε την τριχόπτωση

Τα αβγά περιέχουν συστατικά που συμβάλλουν στην ενίσχυση της τρίχας, την καθιστούν πιο λαμπερή και παρέχουν και άλλες ιδιότητες τις οποίες χρειάζονται οι θύλακες των τριχών για υγιή ανάπτυξη.

Συστατικά

 • 1 κρόκος αβγού
 • 2 κουταλιές της σούπας μέλι (50 γ)

Τι χρειάζεται να κάνετε;

 • Ανακατέψτε τα δύο συστατικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
 • Εφαρμόστε στα μαλλιά κάνοντας μασάζ για 10 λεπτά.
 • Βάλτε ένα καπελάκι ντους και αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά.
 • Ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Εφαρμογή

 • Εφαρμόστε πριν πλύνετε τα μαλλιά σας. Μπορείτε να το επαναλάβετε έως τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης το άρθρο: Έλαιο καρύδας για εκθαμβωτικά μαλλιά.

3. Φτελιά Δυτικών Ινδιών (Guazuma)

γυναικα με όμορφα μαλλιά

Το ξύλο του Guazuma είναι μια από τις καλύτερες θεραπείες για την πρόληψη της ατροφίας των θυλάκων των τριχών. Βοηθά επίσης να ενισχύσει τα μαλλιά σας και να τα κάνει λαμπερά.

Συστατικά

 • 2 φλιτζάνια νερό (500 ml)
 • 2 κομμάτια φλοιού guazuma (30 mg)

Τι χρειάζεται να κάνετε;

 • Βάλτε το φλοιό guazuma στο νερό και ζεστάνετέ το.
 • Μόλις βράσει, αφαιρέστε το φλοιό.
 • Ο φλοιός θα παράγει μια βλεννώδη ουσία που θα πρέπει να εφαρμόστε στα μαλλιά σας χρησιμοποιώντας γάντι.
 • Κάντε κυκλικό μασάζ στα μαλλιά σας για 10 λεπτά.

Εφαρμόστε αυτή τη θεραπεία τέσσερις φορές την εβδομάδα. Έχετε υπόψη σας πρέπει να εφαρμόσετε την ουσία του  guazuma σε θερμοκρασία τόσο ζεστή όσο να μπορείτε να την αντέξετε.

Ακολουθήστε αυτή τη συμβουλή για να αντιμετωπίσετε την τριχόπτωση και να απολαύσετε τη ζωή σας πλήρως.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Chajchir, A., & Benzaquen, I. (1977). ALOPECIA SEDICIENTE SEBORREICA (CALVICIE) SU TRATAMIENTO QUIRURGICO. Cirugia Plastica Ibero-Latinoamericana.
 • Segers, A. M. (1973). INJERTOS DE CABELLO PARA EL TRATAMIENTO DE LA CALVICIE. 10 ANOS DE EXPERIENCIA (1962-1972). Prensa Medica Argentina.
 • POSIBILIDADES TERAPÉUTICAS EN LA CALVICIE SEBORREICA. (1973). MEDICAMENTA.
 • BARMAN, J. M., PECORARO, V., & ASTORE, I. (1963). LA MORFOLOG’IA DEL PELO Y EL ESTADO DE SU CICLO EN LA VALORACI’ON Y PRON’OSTICO DE LA CALVICIE. El Día Médico. https://doi.org/10.1007/BF00550622

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.