7 απλά κόλπα για γυναίκες με λεπτά μαλλιά

Για πυκνά μαλλιά ή τουλάχιστον για μαλλιά που φαίνονται πυκνά, μπορείτε να δοκιμάσετε ορισμένα κόλπα για ν' αποκτήσετε το στυλ που θέλετε.
Abel Verdejo

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: φυσικοθεραπευτή Abel Verdejo.

Έχει γραφτεί από Equipo Editorial

Τελευταία ενημέρωση: 26 Ιανουαρίου, 2023

Υπάρχουν ορισμένα απλά κόλπα τα οποία μπορούν να βοηθήσουν τα λεπτά μαλλιά να δείχνουν πιο πυκνά. Αν δεν έχετε πολλά μαλλιά, ή αν δείχνουν αραιωμένα, είμαστε σίγουροι ότι έχετε βαρεθεί αυτή την εικόνα. 

Παρότι δεν μπορούμε ν’ αλλάξουμε τον μοναδικό μας γενετικό κώδικα ο οποίος καθορίζει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να τον βελτιώσουμε.

Στην περίπτωση των μαλλιών, μπορούμε να δοκιμάσουμε μερικές απλές τεχνικές. Συνεχίστε την ανάγνωση.

7 απλά κόλπα για γυναίκες με λεπτά μαλλιά

1. Νέο κούρεμα

Αν τα μαλλιά σας είναι ίσια και λιπαρά, ένα νέο κούρεμα μπορεί να είναι η λύση στα προβλήματά σας.

Το καλύτερο κούρεμα σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι το μακρύ καρέ (long bob). Ίσως και να είναι το τελειότερο κούρεμα για να συμπληρώσει τη φυσική όψη των μαλλιών σας. Όταν τα μαλλιά σας δεν έχουν πολύ όγκο, θα πρέπει ν’ αναζητάτε κοντά κουρέματα.

Πέραν από το να δίνει όγκο και σχήμα στα μαλλιά σας, ένα νέο κούρεμα θα αναδείξει το πρόσωπό σας.

Ακόμη μια καλή ιδέα για γυναίκες με λεπτά μαλλιά είναι να τα κόβουν στο ύψος του πηγουνιού.

 • Θα πρέπει να διατηρείτε το μπροστινό τμήμα λίγο πιο μακρύ και το πίσω λίγο πιο κοντό.
 • Αυτό το κούρεμα παρέχει μια εξαίσια οπτική λύση καθώς έχει ελαφρά στρώματα, κάνοντας τα μαλλιά σας να δείχνουν περισσότερο γεμάτα.

2. Επίπεδα για λεπτά μαλλιά

Αν τα μαλλιά σας έχουν μεσαίο μήκος και τα κοντά κουρέματα δεν σας αρέσουν, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε ένα γλυκό κούρεμα με επίπεδα (layers). Θα προσθέσει επίσης περισσότερο όγκο στα μαλλιά σας χωρίς να θυσιάσετε το μήκος τους.

Το απλό φιλάρισμα θα διώξει όλες τις έγνοιες σας. Αυτό το απλό κούρεμα θα κρύψει αποτελεσματικά την αραίωση τον μαλλιών σας. Επιπλέον, θα δώσει όγκο σας μαλλιά σας και λίγη περισσότερη κίνηση για να φαίνονται λαμπερά.

3. Όγκος για κοντά μαλλιά

Αν έχετε ήδη κοντό κούρεμα αλλά δεν έχετε καταφέρει ακόμη να πετύχετε τον όγκο που θέλετε, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε μια απλή τεχνική για φιξάρισμα. Το φιξάρισμα των μαλλιών θα δώσει όγκο στο πάνω μέρος του κεφαλιού σας.

 • Αν δεν γνωρίζετε πώς να φιξάρετε τα μαλλιά σας, αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας προς το κρανίο καθώς τα κρατάτε. Έτσι, θα κάνετε τα μαλλιά σας να δείχνουν πιο γεμάτα, πυκνά και με χαλαρή όψη.
 • Για το φιξάρισμα, χρησιμοποιήστε μια λεπτή οδοντωτή χτένα για καλύτερα αποτελέσματα.

4. Δώστε λίγο χρώμα στα μαλλιά σας

Με λίγες μόνο πινελιές, τα μαλλιά σας μπορούν να δείχνουν πιο ανοιχτά. Αυτό θα δημιουργήσει σίγουρα την αίσθηση πιο γεμάτων μαλλιών.

Αν και μπορείτε να επιλέξετε το χρώμα της επιλογής σας, ανάλογα με το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας και το σχήμα του προσώπουυπάρχουν ορισμένα χρώματα αποτελεσματικότερα από άλλα.

 • Κατά γενικό κανόνα, αν βάψετε τα μαλλιά σας ένα τόνο πιο ανοιχτά, θα τα κάνετε να φαίνονται με περισσότερο όγκο απ’ ό,τι αν τα βάφατε πιο σκούρα.
 • Αν δε σας αρέσουν οι τεχνητές βαφές, τότε μπορείτε να επιλέξετε φυσικές εναλλακτικές λύσεις.

Με τη χρήση φυσικών βαφών, μπορείτε να βοηθήσετε τα μαλλιά σας ν’ αποκτήσουν μεγαλύτερη πυκνότητα, αλλά και ένα φυσικό χρώμα.

5. Προϊόντα ομορφιάς για λεπτά μαλλιά

Αν νομίζατε πως τα προϊόντα ομορφιάς δεν μπορούν να σας ωφελήσουν, τότε κάνατε λάθος.

Για να προσθέσετε περισσότερο όγκο στα μαλλιά σας, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε προϊόντα, ειδικά σχεδιασμένα γι’ αυτή τη δουλειά.

 • Ξεκινήστε να περιλαμβάνετε ειδικά σαμπουάν και conditioners τα οποία καταπολεμούν την τριχόπτωση και ενθαρρύνουν την ανάπτυξη των μαλλιών.
 • Υπάρχουν πολλές μάρκες διαθέσιμες στην αγορά οι οποίες στοχεύουν στα λεπτά μαλλιά. Επιπροσθέτως, μπορούν να συμπληρώσουν άλλες θεραπείες για το μπάνιο και κρέμες χτενίσματος.

6. Κυματιστά μαλλιά για όγκο

Τα κυματιστά μαλλιά είναι πάντοτε μια εκπληκτική επιλογή για άτομα με λεπτά μαλλιά. Είναι εύκολο να τα κάνετε στο λεπτό.

Μπορείτε να μάθετε ακόμη και πώς να κάνετε κυματιστά τα μαλλιά σας στο σπίτι. Θα δείτε άμεσα ότι πρόκειται για μια εξαιρετική λύση για τα λεπτά μαλλιά.

7. Νέα χτενίσματα

Άλλη μια επιλογή για την προσθήκη περισσότερου όγκου, και για μια γεμάτη όψη, είναι ν’ αλλάξετε το χτένισμά σας.

 • Αντί να χωρίζετε τα μαλλιά σας στη μέση, χωρίστε τα στη μια πλευρά.

Μπορεί να μην το πιστεύετε, αυτή η απλή τεχνική όμως θα κάνει τα μαλλιά σας να δείχνουν γεμάτα.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Díaz Rojo JA. La belleza es salud. La medicalización lingüística de la publicidad de los cosméticos. Contextos. 2002.
 • Montaño I. Mujer, belleza y psicopatología. Rev Colomb Psiquiatr. 2001.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.